Хитринки за всякакъв случай - 35

• 48 016
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Доместоса избелва и си е за дезинфекция на тоалетни, нищо, че му намираме и други приложения Simple Smile)) За да се разкапе дреха от доместоса може би трябва да стои в концентрата няколко дни и да се разложи. Но той не е киселина, нали?  Мисля си само, не съм и нямам намерение да пробвам Simple Smile))

# 571
Здравейте,
Имате ли идеи как да премахна петна от балсам за устни (който не е безцветен)?

# 572
Обезмаслител напръскай върху петното.

# 573
  • Някъде по Дунава
Здравейте. Мога ли да изсветля светла тениска, изпрана с тъмни дрехи? Сега сивее.

Последна редакция: вт, 18 юли 2023, 09:19 от Guinness

# 574
  • Велико Търново
В леген с белина и ода, но ще става за домашна. Няма да си ее цвета, но материята ще замине.

# 575
А петна от ръжда върху хавлия как мога да изчистя?

# 576
С препарат Клири 2.

# 577
В леген с белина и ода, но ще става за домашна. Няма да си ее цвета, но материята ще замине.

Не всяка белина е толкова агресивна. Аз ползвам "Аче" и изобщо не уврежда тъканите.

# 578
Не всяка белина е толкова агресивна. Аз ползвам "Аче" и изобщо не уврежда тъканите.
А почиства ли потъмняло от дезодорант? И дали ще стане основния цвят на дрехата или, например, ще стане искрящо бял т.е. обезцветено петно?

# 579
Пакетче лимонтозу върху мокрото петно.

# 580
А почиства ли потъмняло от дезодорант? И дали ще стане основния цвят на дрехата или, например, ще стане искрящо бял т.е. обезцветено петно?

Нямам представа за петното от дезодорант, нямам такива.
Може и да промени цвета и да го избели леко. Но има и някакво Аче за цветно пране, но не съм пробвала.

https://vnosnipreparati.com/product/ace-gentile-fresco-profumo-d … tna-belina-1000ml

# 581
Имаше в ДМ мисля един препарат, с който се възстановяват цветовете.

https://bornbg.com/product/dr-beckmann-intensiv-entfarber-prepar … -boqdisani-drehi/

Аче за цветно понякога действа, пробвала съм, но много отдавна не съм виждала такава. Къде я намирате? Ако не е много оцветено, накисване със сапун за пране, после изплакване и пускане с бяло пране с няколко кърпички може да я поправи. Така съм махала тъмни петна от червен пуловер.

# 582
Преди време препоръчваше някой, за тези петна от дезодорант, да се напръска с препарат за баня (против котлен камък) и след престой 20 минути да се пере в пералнята, с другото пране.
И аз го нямам този проблем и никога не съм го опитвала.

# 583
При мен подейства натъркване на петната с лимон. Режеш на две лимона, търкаш петната с едната половина, после чакаш докато изчезнат. Може да повториш. После изплакваш с вода и мушкаш в пералнята. С другата половина можеш да си направиш лимонада.

# 584
Тогава следващ въпрос: какви дезодоранти ползвате, че не ви оставят петна?
(Аз уж. Rexona против петна, ама...)

Общи условия

Активация на акаунт