Всичко за всички марки гел лакове - тема 48

• 36 577
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Mini Me, с буфера не трябва да се заглажда, така няма да държи покритието. Идеята на матирането на нокътя е да има по-добра сцепка между нокът и база. Минаваш само в едната посока с по-грубата част на буфера или с пила 240 грит през целия нокът, като лекичко махаш гланца му, след това изчистване на праха, стандартно обезмасляване и ултрабонд. Пробвай така и би трябвало да държи повече.

# 616
Mini me, ако е свободен край е защото са меки може би. Не разбрах обаче да тънки просто или сега са и от отлепването изтънени? По припнцип  мослото не би трябвало да пречи, водата да, во за масло даже препопъчват по няколко пъти на ден, след мокрене и пр. Аз толкова често ве мога, признавам, успявам по 2 пъти, ако ве забравя или 1 път. Иначе за меки нокти оцет помага. От тук научих - слагаш тарелка до мивката може и леко разреден с вода(не 50 на 50, но леко сипваш) и след всяко миене на чинии, ръце топваш и после подсушаваш. Прави ноктите твърди, особено след водата, от която попиват. Реално и маслото пречи на водата и за това много го препоръчват. И да не палираш, а матираш. Полира се до блясък при болзване на белеща база, за да може да се изчопли лесно без да повлича нокът. Не съм ползвала каучуковшге бази на палу, но предвид че са на клареса луксозната серия възможно ли е базата а идва по-твърда за сестра  ти? Но Слареса каучуковите бази са една идея по-твърди и нееласнични - познолявала съм си да ги нося ва дължина като за гел. Да порбваш да и сложиш някоя друга тип коди или друга марка?! Това се сещам. Или белеща се база, поне лесно да пада всичсо без поражения. За по-трайно над белещата се база пак можеш да укрепиш г каучук.

# 617
  • София
Интересно ми е че тук винаги се препоръчва за тънки, проблемни нокти - меки бази.
Като отида при маникюристка в салон винаги ми укрепва ноктите с изграждащ гел, защото са тънки и меки.

Факт е че сменям поне пета маникюристка и положението е плачевно. Нищо не ми държи на нокътя, на тези които все пак се задържи нещо аз почвам да го чопля защото ме дразни и ноктите са ми под живеца, в окаян вид. Меки, белещи се, просто ми се реве. Който не е минал през такова нещо едва ли ще ме разбере. Не знам вече как да процедирам и какво да правя.

# 618
Препопъчва се, защото тънките и веки нокти са подвижни и при твърд материал накътя де движи, а гелът/полигелът стои и ето ти отслойка. При укрепването с гел непниката е различна от каучука и е препоръчително над лунулата да няма натрупване на материал поради същата причина - лунулата е мека и подвижна и се получава отлойка. Каучукэт за сметка на това е меко и еластично покритие и позволява да се извива с нокътя. Съответно масово препоръчват коучук за такива нокти и неслучайно тези бази много нашумяха, освен че са усобни. То и от каучукова до каучукова база имш разлика. Някои са по-твърди, други по еластични. За да се определи колко еластична у се прави теста подобен на този колко бързо се изпича. Тоест върху станиол се мацва слой базза и се пече. Сред изпичане се пробваш да огънеш и виждаш колко е гъвкаво. Гелът се чупи   и нъпреки, че се прехоръчва за дълги нокти поема ударите по-тежка и хри преносване или удар може при сваляне да имаш неприятна изненада.
Не си чоплете ноктите, така повлитаче горния слой на нокътя л, изтънява се и съответно нищо няма да ви държи до израстване на здрав. За това при много увредени нокти се препоръчва почивка.

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 17:47 от karmilla

# 619
  • София
А файбър базите подходящи ли са за проблемни нокти?

Иначе не мога да ги оставя изобщо така. Изключително грозни и наръфани са. Искам нещо с което да успея да ги съхраня да пораснат.

# 620
Аз също слагам гел за изграждане за сходен проблем с ноктите. С каучук много ми се огъват и ги чувствам лабилни.
Много е индивидуално за всеки.

# 621
Моите са много тънки и меки нокти. Бях ги съсипала с едно чоплене и след това нищо не държеше. Трябваше няколко месеца да стоя без гел. Мазах ги с разни масла и заздравители, а отгоре цветен лак да не личи колко са зле. Когато израснаха здрави пробвах без буфер, директно обезмаслител, бонд, линт (с изравняване!) цвят и топ. От тогава нямам никакъв проблем. А и вече не ги кисна в ацетон, което ги правеше още по-меки.

# 622
Моята приятелка (на която правих червения маникюр, гризан от котето) постоянно си чопли гел лака и й заминава и горния слой нокът. Предходната база й държа макс 10 дни и започна да се отлепва. На червения маникюр й правих изравняване с каучукова база на Клареса и учудващо резултатът е повече от чудесен - няма никъде отлепване, а маникюрът е вече на 17 дни. Има голямо значение и с каква база се прави укрепването явно. Предходната (потал на Roks) не беше никак дълготрайна.

# 623
За първи път да не се порежа, докато махам кожичките… май задобрявам 😁

# 624
И аз съм много доволна от базите на Клареса, нищо че са по-твърди. Преди години те ме спасиха след хиляди мъки с блускай, които се отлепваха на 3ти ден и ноктите ми бяха съсипани от това падане на люспа и топене през ден в ацетон. След като взех клареса, които и в по-скъпите сайтове са на половин цена на блускай, се назамах и "О, чудо!" - маникюрът ми издържа месец без поражение, отлепване, вадене на такъми и други простотии. За около 6 месеца израстнаха и се заздравиха и почнах и с други бази да еспериментирам. Аз за това много си тача марката - достъпна е и базите им държат. Харесвам и ултра базата за подложка, бондера  им е добър бюджетен вариант и цветовете са им хубави и имат избор(някои мацки се оплакват с изпичането на някои от тях, но аз до момента не съм имала проблем). Не харесвам топовете им и diamond top се матира бързо и не стои лъскав, а матовият не ми е матов достатъчно и лъщи. На Rocks и аз забелязах един нюд потал по-лошо се държа на баба ми в сравнение с флаш базата им. НО като цяло не знам струва ли ми ссе или не, но поталите са една идея по-кекави, въпреки че ги пека по преедписание по-дълго. С някои маникюри като съм била мешано потал и друга камуфлажна база другата по0добре се държи и сменям по-често, за да не почне да се отлепя.
Elena_of_Avalor, файбър базите са за препилени и увредени нокти(примерно от белеене на лака на люспа) с цел да се закрепят по-добре. Предполагам може да са подходящи и за теб.

# 625
  • Бургас
Момичета, помагайте! Нокътя на безименния ми пръст се цепи по дължина. Бях го изпилила до дъно и уж беше добре, но сега виждам, че пак се разделя. Явно е някаво слабо вясто, защото се виждат едни наблаздявания по целия нокът. Как да го жправя според вас? Или просто да сложа повече материал отгоре, за да се задържи в това положение?

# 626
sunny-n, да си го удряла някъде, ако помниш? Или някакъв недостиг на вещества да има?
 Ако не е много сцепен може да пробваш с влакно/пакетче чай да го залепиш и да слошиш от горе материал, ако има как по-прозрачен да може да го следиш. За мен е по-странно защо се е случило...

# 627
  • Бургас
Ами нямам спомен за удар/травма. Най-много при маникюра нещо да съм наранила с избутвача или ел.пилата, но мисля че щеше да е напречна линията, не надлъжна. Пък и аз кожите не ги обработвам много, не са ви проблемни. Ще се лакирам сега, да видим до следващия път какво ще е положението.

# 628
Момичета,при нокти склонни към онихолиза,имам база на Фокс,на която пише 7free.Тя дали е подходяща?Търся нещо,което е вълшебно хах.Много ме е страх да не се отлепят отново.

# 629
Момичета,при нокти склонни към онихолиза,имам база на Фокс,на която пише 7free.Тя дали е подходяща?Търся нещо,което е вълшебно хах.Много ме е страх да не се отлепят отново.

Аз имах база на Fox air base за проблемни нокти, не беше хипоалергична, но не ми и държеше на ноктите. Не съм получавала онихолиза от нея. Сега съм поръчала една на PNB Scotch base. Гледах много добри отзиви за нея. Водят я Hema free и безкиселинна. Ще дам отзиви като я получа и пробвам. Надявам се наистина да е добра Hands Pray

Общи условия

Активация на акаунт