СНБМ инициативи -3-та част

• 15 348
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
Наси, честит имен ден Hug Да си жива и здрава, много щастлива и обичана  bouquet

Доли, Инче, много добре сте нахвърляли нещата, радвам се че се раздвижихме най-сетне по темата с тази инициатива Peace

Аз си взимам малко творчески отпуск и болничен, Ели е с 39 градуса температура от снощи и не можем да я свалим по никакъв начин, чакам доктора следобяд Rolling Eyes

Сега отивам да си внеса членския внос, за да не пропусна датата Peace До 20-ти всички трябва да сме си внесли парите, отново да напомня.

Хриси, напомням ти за отговора да г-н Младжовски с надомната работа, ако не си му пуснала вече такъв  bouquet Извинявай, но нямам време да проверя  Embarassed Hug

# 196

Доли, много добър контакт с рекламната агенция.
Могат да бъдат много полезни, дори само с ноу-хау.
В тази връзка, можеш ли да ги помолиш за приблизителна калкулация на разходите за криейтив, предпечат и печат на стикери (или листовки) и производство на рекламен ТВ (а защо не и радио) клип. За конкретните параметри (количества, размери, м/ли и т.н.) могат да използват данни от вече реализирани подобни кампании на база национално или регионално покритие.

Яни, добре завърнала се!    bouquet 
Айде включвай се вече активно!

Последна редакция: чт, 18 яну 2007, 11:10 от Cruela D'Evil

# 197
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Здравейте дами,
аз да попитам дали може сестра ми да ми плати членския внос довечера чрез и-пей защото аз нямам на кой да оставя Георги, а с тези съмнения за скарлатина не ми струва удачно да го мъкна по банките.

# 198
Наси, честит имен ден!  Hug

Доли, поздравления за свършената работа.
Ще се включвам активно в подготовката, макар че вие в София ще имате най-много работа.

Янич, приех те на скайпа, довечера от 19 часа е чата. Добре завърнала се.

Момичета, има вероятност да не мога довечера да участвам в разговора, но ви моля, включете ме, за да мога да чета после какво се е дискутирало. Благодаря.

# 199
Аз довечера със сигурност няма да съм тук, но  и мен ме включете, за да прочета после.

Ради, защо да не може довечера Peace До 20-ти всеки ден може Hug Аз днес свърших тази работа.

Инче, бюджети може от няколко места да вземем, но първо трябва да решим какво точно искаме да съдържа клипа - участници, реквизит и т.н., за да се калкулира. Трябва да седнем да изчистим този въпрос вече, хайде нека всеки напише как си го представя и да изберем най-добрата идея. Естествено  след това режисьора ще каже как точно да е, но ние трябва да имаме една ясна идея, върху която да се работи.

# 200
  • София
Програмата “В подкрепа на майчинството” още не е започнала да действа, но явно вече събират молби. Вчера Гери е цитирала пловдивската преса, ето ви и от великотърновската.

Цитат
Преглед на основните теми във великотърновския печат
Нова програма “В подкрепа на майчинството” на МТСП стартира в началото на годината, съобщават от Дирекция “Социално подпомагане” ¬ В. Търново, цитирани от изданието. В програмата могат да участват майки или осиновителки и безработни лица, регистрирани в Бюрото по труда. Идеята е след навършване на 9 месеца на детето майката да се върне на работа и да получава заплатата си в пълен размер, а за бебето да се грижи друг човек. Майката трябва първо да подаде заявление и удостоверение, че има право за отглеждане на дете в Дирекция “Социално подпомагане”, обясни шефката на дирекцията Мая Пешева.
http://www.focus-news.net/?id=n631582

И въпроса с 2000 работни места по програмата е много актуален. По какъв критерий ще бъдат разпределяни? В материала от Пловдив пише по реда на подаване на молбите? И какво става ако детето в момента е на 4-5 месеца. Явно молбата не може да бъде подадена и удовлетворена, а когато то стане на 9 мес. няма да има свободни места. Колко майки трябва да се "борят" за една детегледачка? А за майките от по-малките населени места ще има ли? По реда на подаване на молбата в населеното място или в цялата страна?
По късно ще прочета точно програмата сега я погледнах по диагонал, но виждам, че между материала който беше изпратила Хриси и публикувания има поне една разлика. Отпуска на детегледачката е препоръчително, а не задължително да съвпадне с този на майката. 

# 201
  • София
Бюрокрацията - пак с едни гърди напред пред гражданите

Емилия Масларова: Изискване на Европейската комисия е болничните … олучават директно

Наложително е да се върне училищното здравеопазване, смятат видински директори

С нови медикаменти спасяват недоносени бебета в “Токуда”

Пещера спечели проект за ремонт на сградата детска градина в гра … Красива България”

Преглед на основните теми във варненския печат
Цитат
в. “Позвънете Новини”
Нови 250 места в детски ясли през тази година обеща вчера кметът Кирил Йорданов, информира в друг материал изданието. Той уточни, че в бройката влизат не само тези, които могат да се разкрият в напълно нови детски заведения, но и местата в яслите, предвидени за разширяване през 2007-а - с номера 11 и 13.
Сериозен е капацитетът на две сгради, които са били детски ясли и градина, но които се обитават сега от Българския лекарски съюз и от онкодиспансера. Според Йорданов бързото решение за тяхното преместване би довело до това общината да си спести протести на родители през лятото заради липсата на места, където да запишат децата си до 3-годишна възраст.

Последна редакция: чт, 18 яну 2007, 17:50 от Mrs January

# 202
  • София
Напоследък зачестяват материалите за увеличения брой недоносени деца. Ето два от тях.

Преглед на основните теми в пловдивския печат
Цитат
И още в броя - Над 500 недоносени деца се родиха в Пловдив миналата година. 350 от тях дошли на бял свят в болница „Пловдив", а 153 са в университетската. Недоносените при нас са с 16% повече от 2005 г., каза завеждащият в „Пловдив" д-р Атанас Петров. От 1600 родени хлапета там 264 дошли на бял свят преждевременно. В сравнение с предишни години процентът на недоносените е два пъти по-висок, сочат статистики на здравното заведение.
Мизерията е основната причина за раждането на недоносени бебета, каза д-р Петров. Бременните живеят в лоши условия, хранят се зле и боледуват от различни инфекции, които водят до преждевременно раждане.

Цитат
550 бебета са проплакали във великотърновската болница през м.г., съобщи шефът на МОБАЛ д-р Даниел Илиев, цитиран от изданието. От тях само едно бебе с недоносеност трета степен е починало. 60 са преждевременните раждания. Относителният дял на недоносените от общия брой на новородените е 11,5 %. В неонатологичния сектор, единствен в областта, през годината са постъпвали бебета от всички общини.

# 203
Здравейте, момичета след тежка пневмония съм на линия. Казвам само едно здравей и  почвам да чета изпуснатото.....

# 204
Благодаря на всички, които ме поздравихте за имения ми ден.
Моля ви изпратете ми разговора на мейла, сега съм по-добре и ще го прочета.
Малко със закъснение Хриси, честито на адашчето. Винаги да е здрав и усмихнат. Честито и на Габи.........
Поздравления за проекта......
Сега ще чета в пощата материалите.....
Пийнете за мое здраве тази вечер,  аз съм на греяно вино, малко ми омръзнаха купищата антибиотици които изгълтах, само и само да не вляза в болница
Целувки на всички

# 205
Доли...за проекта...ако смяташ че може да съм полезна...брой и мен..предполагам че Габи от февруари ще тръгне на градина и ще съм свободна...е...с малкия....ама с него не е проблем...отивам навсякъде..ако имате нужда от мен.
Свалих си файловете свързани с КАТ и ги прегледах...но ще ги чета пак ....посреднощ ....че зверилника е истински...трябва да ги сложа да спят

Допълних някои неща....за КАТ....качила съм ги в пощата....ако не ви допадне...променяйте или трийте.....аз не съм много по текстовете....то и на глас понякога не мога да се изразявам...

Последна редакция: чт, 18 яну 2007, 22:47 от BgViki

# 206
Програмата “В подкрепа на майчинството” още не е започнала да действа, но явно вече събират молби. Вчера Гери е цитирала пловдивската преса, ето ви и от великотърновската.

Цитат
Нова програма “В подкрепа на майчинството” на МТСП стартира в началото на годината, съобщават от Дирекция “Социално подпомагане” ¬ В. Търново, цитирани от изданието. В програмата могат да участват майки или осиновителки и безработни лица, регистрирани в Бюрото по труда. Идеята е след навършване на 9 месеца на детето майката да се върне на работа и да получава заплатата си в пълен размер, а за бебето да се грижи друг човек. Майката трябва първо да подаде заявление и удостоверение, че има право за отглеждане на дете в Дирекция “Социално подпомагане”, обясни шефката на дирекцията Мая Пешева.
http://www.focus-news.net/?id=n631582

И въпроса с 2000 работни места по програмата е много актуален. По какъв критерий ще бъдат разпределяни? В материала от Пловдив пише по реда на подаване на молбите? И какво става ако детето в момента е на 4-5 месеца. Явно молбата не може да бъде подадена и удовлетворена, а когато то стане на 9 мес. няма да има свободни места. Колко майки трябва да се "борят" за една детегледачка? А за майките от по-малките населени места ще има ли? По реда на подаване на молбата в населеното място или в цялата страна?
По късно ще прочета точно програмата сега я погледнах по диагонал, но виждам, че между материала който беше изпратила Хриси и публикувания има поне една разлика. Отпуска на детегледачката е препоръчително, а не задължително да съвпадне с този на майката. 

Евче, няма такова нещо да си подаваш молба по-рано, за да си подадеш молба трябва да си в отпуск по майчинство, а не в болнични, трябва ти удостоверение от НОИ затова.
А това за отпуска не е разлика, още докато я правеха на последната среща се коментираше  от юристите, че не могат да ги задължат за отпуска, защото е в разрез с кодекса на труда.
Но иначе другите ни предложения са приети, а това е преформулирано Peace

Днес говорих с Живка Станчева от МТСП, каза, че вече могат да се подават молби ив момента ,в който се гласува Плана ще стартират и договорите Peace

# 207
Момичета извинявайте обаче съм с конюктивит и доста ми е кофти на очите, та няма да седя много.
Ще ми се и да пусна тема за програмата за детегледачките.

За проекта, за срещата вече писах да е не следващата събота, а по -следващата на 3-ти февруари.

Предлагам дотогава тук да се поизбистрят някои идеи, които да финализираме на тази среща.
Смятам, че в момента цари малко творчески хаос Mr. Green. Мисля си, че трябва да изясним първи откъде да започнем.
Кали, ти казваш да уточним идея за клип, за да видим бюджет.
Доли пък казва, че като е социална реклама могат да ни го направят и без пари, но трябва да имат повече свобода.
Предлагам да се информираме още малко по въпроса.
Ще мисля междувременно как можем убедим медиите да участват, кои медии и т.н.
Според мен основното е идеята - какво ще остане - само да не се паркира по тротоарите, така че да няма място за колички или и други неща и кои да са те?
Дайте да тръгнем оттам.

# 208
утре ще ида до банката и ще проверя за паричките, какво е влязло по сметката Peace

# 209
Момичета, някой плащал ли си е членския внос през еpay. Питам ви, защото използвам IBAN от един пост на Моли, но ми дава, че е невалиден.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=146645.720
Моля ви сравнете с това, което имате и ми кажете, че утре трябва най-късно да го преведа

Общи условия

Активация на акаунт