Лидл 175 - празнично майска

• 67 435
  • 723
  •   1
Отговори
# 105
  • Mostly in my mind
Лоли, и ние така с агнешкото, нямаше и за идеята взехме адана кебап. И ягоди - от гръцките с цена на килограм, а не за опаковка, в пластмасови кутийки без капак са насипани, различен грамаж, вкусни са.

Честит Гергьовден на всички празнуващи!
Да не ти казвам ние на какво сме. На пържен шаран от близкото рибно магазинче.Stuck Out Tongue Winking Eye
Мики, ужас Sad
Аз наскоро също взех, май в началото на седмицата. Хубаво е, но ми направи впечатление, че сладни. Все едно има захар. Мнаго странно. За пръв път ми се случва.

# 106
  • софия
Купих израелско авокадо. Беше камък, омекна. Снощи рязах - беше с малка костилка, вкусно.

# 107
Мikkey, това от тези с твърдата кора ли е? Бях взела подобно от Кауфланд, на бройка. Отвън камък, но 1 от 4 се оказа кафяво (не чак като твоето де) и оползотворих в блата на торта, другите 3 броя нарязах и замразих. Твърдата кора много ме подведе- аз ги чаках да узреят, а за малко всичките да станат кафяви. Друг е въпросът, че и аз мисля, че някои плодове и зеленчуци ги държат на по-хладно от необходимото (в Кауфланд засичам такива най-често, но едва ли е само там).

# 108
  • In transit
Долче, да твърда е кората. Сорта е Haas, като на израелското. Избрах го по същия начин, както избирам винаги. Вземем ги по-зелени и ги слагам в купа с плодове да доузреят. Тези ги срязах 3-4 дни, след закупуването им. Sad

Звънче, досега с израелското не съм имала проблеми. Всички са били добри, но за останалия внос, не мога да кажа същото.

Как и по какво  да разберем, че авокадото е хубаво, качествено?
и аз искам да знам... с това тото взе да ми писва и да ме отказват да купувам авокадо. Sad

# 109
  • София
Последното авокадо, което купих, беше от Лидл, израелско, в мрежа. Няколко броя бяха и нито едно не беше кафяво. С малка костилка. Беше добро.
За другата седмица съм запланувала да купувам авокадо и сега съм в чуденка какво и от къде да го куоя.

# 110
Аз напоследък взимам авокадо, замразено от Метро - пакет 1 кг., на половинки е разделено, без кора и костилка. По-удобно ми е, като ми трябва, си го изкарвам по-рано да се размрази.

# 111
  • София
bukvalno-az, размразеното авокадо, не става ли кафяво?!

Другата седмица ще ходя за спагетони и сирене бурата. Може и кефир да взема.

Сметановата бурата в опаковка е 200гр. Една голяма топка ли е или няколко малки?! ')

# 112
Също купувам само израелско авокадо. От К. само биото купувам, когато е на приемлива цена.
За агнешкото, аз купих още във вторник или сряда, тъй като за Великден бях оставила в последния момент и взех последните две опакавки и то ребра тогава. Дори на лентата, една жена ме пита къде е, казах, че бяха само двете и момчето на касата потвърди, че повече нямат. За това този път прежалих един рафт в хладилника и купих навреме. Цената му е височка и сигурно за това са внимателни с количествата.

# 113
Имам тези купони и купоните за сиренето. Ако си харесате нещо може да ми пишете
Скрит текст:

# 114
bukvalno-az, размразеното авокадо, не става ли кафяво?!

Не, поне при мен не се е получавало. Размразявам го в някакъв затворен съд, за да не се окислява. Ето снощи изкарах едно, и го снимах замразено и размразено.

# 115
Това за авокадото, че може да се замразява, не го знаех. Ще пробвам.
Аз взимам от по-светло зелените и с по-гладка кора. Ако са твърди ги оставям в купата за плодове.

# 116
Моето авокадо е хубаво, но избързах с второто и малко е като камък. Меко ли е итвън е ок, не е само дали му пада опашката. Заради нея снощи отрязах второ и то неготово.

# 117
  • Sofia
Авокадото е готово когато е меко отгоре при дръжката - така се проверява, не се натиска отстрани.

# 118
  • София
Авокадото е готово когато е меко отгоре при дръжката - така се проверява, не се натиска отстрани.

И аз така проверявам авокадото  дали е готово. Масово в магазините съм виждала клиентите да стискат отстрани. Пет човека като стиснат така и после не става за нищо.

# 119
  • Sofia

И аз така проверявам авокадото  дали е готово. Масово в магазините съм виждала клиентите да стискат отстрани. Пет човека като стиснат така и после не става за нищо.
Точно.

Общи условия

Активация на акаунт