Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 60 107
  • 725
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте момичета. Бях на преглед и след него съм развълнувана . В 30 г.с съм а бебо е с размери като за 31 г.с с диабет преди бременността . Тааа… АГто ми препоръчва секцио в 36г.с  тъй като има риск за него от вариращата ми Кръвня захар. Малко съм притеснена, макар ,че бебо е наред  . С нищо не съм подготвена. Имам само камера 😄
Здравейте може ли да споделите колко тежите и колко сте дълги в 30 седмица отговаряща на 31ва . Секцио в 36 седмица заради диабета Ви ли ??🌹

# 346
Здравейте момичета. Бях на преглед и след него съм развълнувана . В 30 г.с съм а бебо е с размери като за 31 г.с с диабет преди бременността . Тааа… АГто ми препоръчва секцио в 36г.с  тъй като има риск за него от вариращата ми Кръвня захар. Малко съм притеснена, макар ,че бебо е наред  . С нищо не съм подготвена. Имам само камера 😄

Ее, имате още 5 седмици за пазаруване. 😀😀 Ние също нищо не сме купили..все си повтарям, че има многооо време. 😀
Не се притеснявайте, щом докторът е преценил, че 36 седмица ще е добре за бебето.Поне ще се срещнете по-рано с бебето 😀😀

# 347
Аз бих потърсила второ мнение.

# 348
Здравейте може ли да споделите колко тежите и колко сте дълги в 30 седмица отговаряща на 31ва . Секцио в 36 седмица заради диабета Ви ли ??🌹
В 29+5дни измерено 1650 гр. Откакто е по голям не са ми казвани колко е дълъг юнака. Проследяващия ми по ЗК и той е на същото мнение, както е ендокринолога ми. Ходя и  на частно в Селена-Пловдив. Диабета е с давност 5г но е контролиран и без усложнения. Гликиран 6,02 ммол

# 349
Здравейте! Малко късно се включвам за отчета Satisfied На 08.07 бях на последна ФМ и за щастие с бебо всичко си е нормално. Станал е 40см и тежи 1707гр. Доктора каза, че напълно си отговаря за седмицата (бях в края на 30г.с. тогава).  Днес влизам в 32г.с.
Почти всичко сме купили. Остава корито, комплект за изписване и за количката не съм взела още чаршафчета и т.н. Като цяло останаха някои неща за мен да си купя, че е време да се ориентирам към стягане на багажа Sweat Smile
С "гнезденето" имам напредък. Всичко съм излъскала вкъщи и ми остана само коридора. Днес си чакаме скрина за бебо да пристигне и тези дни се хващам с прането и подреждането на бебешките щуротии. Smile

С наближаването на датата все повече започвам да се притеснявам, но не за самото раждане, а дали ще успея да се справя. На теория от лекции и разни четива съм отличник, но да видим на практика как ще е Animal See No Evil

# 350
Момичета трябва ли да купувам обиколник за сгъваема кошара ? Thinking

# 351

Аз съм с дървена кошара и се чудя също дали да взимам Thinking Моя приятелка ми каза, че в началото нямало да ми е необходим, защото бебчето не се движило много.

# 352
  • София, България
За сгъваема - не, тя реално е от плат отстрани. Моите племеннички бяха с такава и не са ползвали обиколници.
Моите приятелки ми казаха, че всяко допълнително нещо като възглавнички или обиколници представлява допълнителен риск за бебето от задушаване и смятам да не ползвам, въпреки че ми харесват много.

# 353
Ние избрахме дървена кошара, но също за момента се въздържам от закупуването на обиколници/плитки и прочие от съображение за сигурност. За мен те са повече за красота особено в началото да съм честна, но ако има мами, които са ползвали или ползват и виждат положителна страна от тях, нека споделят Simple Smile

# 354
Според препоръките за безопасност в кошарата не трябва да има нищо, бебето трябва да спи по гръб и да е в чувалче за сън..
Променят се нещата през последните години. Аз имам 2 каки на по 9 и 11, племенници на 3 и 4 и всички си спряха настрани. Сестра ми роди преди 2 месеца и в болницата си й донесоха малкия спящ по гръб Simple Smile

# 355
Здравейте момичета, бях на преглед и бебето доста е надало, за 29w 4d е 1760 g и 42 cm, като отговаря на размери на 31w.  Лекарката ми каза, че е едно доста голямо бебе, покрай него и аз качвам смело...вече 11 кила чак не ми се мисли до края какво ще е,важното е бебка да е жива и здрава.
Аз обиколници не мисля да взимам за кошарата, чувалчета купих, но са ТОС 3.0 и си мисля,че може да му е топло на бебето, и май ще взема да купя един ТOC 2.0 или 2.5.
Иначе от пазара ми остава да поръчам леглото и матрака от големите покупки.
Вече поръчах сгъваема вана от амазон и нагревателна лампа, защото края на септември може да му е студено на бебето при къпане и преобличане, пък  и четох добри отзиви за тези лампи.
Много се чудих за стерилизатор дали да взема, защото се надявам да кърмя, но все пак взех такъв с включена опция сушене.
Каква активна гимнастика мислите да вземете за бебето, знам,че не е от първа необходимист, но все пак веднага след раждането едва ли ще ми се разправя да чета ревюта, та предпочитам по-рано да я взема.

# 356
Благодаря за отговорите момичета.
Ще спестя от обиколник и ще взема хубави чувалчета за сън Hug

# 357
Включвам се и аз с ъпдейт от последната фетална морфология.
Околоплодните води вече са в норма, така че диетата ми за гестационния диабет е оказала влияние. На малкия човек всичко му е наред. Измериха го 1850 гр в 31 г.с.
Вече започваме да подготвяме плана за раждане и от другата седмица мисля да започна с покупките на по дребни неща.
Вие започнахте ли да стягате багажа? Обхвана ли ви гнезденето? 😁

# 358
  • София
Здравейте момичета, бях на преглед и бебето доста е надало, за 29w 4d е 1760 g и 42 cm, като отговаря на размери на 31w.  Лекарката ми каза, че е едно доста голямо бебе, покрай него и аз качвам смело...вече 11 кила чак не ми се мисли до края какво ще е,важното е бебка да е жива и здрава.
Аз обиколници не мисля да взимам за кошарата, чувалчета купих, но са ТОС 3.0 и си мисля,че може да му е топло на бебето, и май ще взема да купя един ТOC 2.0 или 2.5.
Иначе от пазара ми остава да поръчам леглото и матрака от големите покупки.
Вече поръчах сгъваема вана от амазон и нагревателна лампа, защото края на септември може да му е студено на бебето при къпане и преобличане, пък  и четох добри отзиви за тези лампи.
Много се чудих за стерилизатор дали да взема, защото се надявам да кърмя, но все пак взех такъв с включена опция сушене.
Каква активна гимнастика мислите да вземете за бебето, знам,че не е от първа необходимист, но все пак веднага след раждането едва ли ще ми се разправя да чета ревюта, та предпочитам по-рано да я взема.

При мен измериха аболютно същите размери в 29+4 г.с, като изразиха съмнение за гестационен диабет и другата седмица ще се изследвам. При Вас изразиха ли някакви съмнение относно размерите на бебето в този срок? Иначе аз към момента съм +15 кг.
Като вече кърмила майка (1.5 години, без дохранване първите месеци), мога да споделя, че на мен ми беше полезен стерилизатора- все пак понякога се налага хранене с кърма от шише, биберони, гризалки и т.н. Относно активната гимнастика- стига да е цветна и да шумоли/дрънка, няма особено значение каква е- при нас и най-обикновени цветни балони, вързани за обръча на гимнастиката, вършеха прекрасна работа.

# 359
Аз вече не знам какво да си мисля с тези килограми понеже моята АГ до сега никога не ми е казвала колко тежи бебето.
Винаги измерва главичката и гръбначето мисля .. не съм сигурна точно и ми казва "отговаря си на седмицата " и сме до там Grinning ...
От една страна може би това е най добрият подход ако няма видими проблеми с бебето за да няма излишно "шашкане" от страна на майката.. нз

Общи условия

Активация на акаунт