Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 60 064
  • 725
  •   1
Отговори
# 375
Относно избора на дата за планирано секцио

Здравейте, днес бях на преглед при лекаря, който съм избрала за раждането.
По ултразвукови изследвания бебето отговаря на 34 г.с, а според последната менструация  съм в 33 г.с. и терминът ми е за 05.09. Докторът се съобрази с датата 05.09, а не с ултразвуковите изследвания.
Съответно имах избор за дата 14 дни преди термина.

Здравей! Мисля, че е нормално 14 дни преди термина и при мен е така. Реално се пада 38г.с., нали така? Доста бебчета се раждат още в 36-7г.с. по естествен път, но това си зависи и от развитието им. АГ ми каза, че въпреки избраната дата ще се следят най-вече тоновете и развитието в растежа на бебо и вече, ако се налага ще се направи промяна.

# 376
Привет, мамчета.
Мислех да пиша отново след прегледа, че ми е притеснено заради лекото изоставане на бебка (което се надявам да сме наваксали с протеина), обаче обхващате толкова теми, че ме сърбят ръцете да пиша. 😛

Относно марките за клечки за уши, термометри и тн, няма абсолютно никакво значение 😁 Аз ползвам с малката хигиенния комплект на Авент, който е топ. Купих още един и за бебето. Термометърът от там не ползвам, купила съм безконтактен, което за мен е най-доброто. Каквато и да е марката, обаче, няма никакво значение.

Много болежки по време на бременност, особено в последния триместър, са абсолютно нормални. Тялото се променя, тазът се разширява, органите се изместват, бебето ви притиска. И все пак, ако имате притеснения винаги може да се обърнете към АГ или спешното. Макар да ми е втора бременност, ето аз преди 3 вечери имах силни придърпвания долу, които ме притесниха. Откровено казано ме претупаха в родилното, колкото да видят, че не раждам и че бебето има тонове. Но пък беше все някакво успокоение да отида да ме проверят.

За леглото - нашето е от Германия. Сега взехме същото и за втората девойка. Леглото е трансформиращо.

Количка ползваме на Пег Перего - MON AMOUR. Аз съм доволна. Не знам само как ще се придвижвам с двете деца, при положение, че малката още си ползва количката или триколката. Не ми допадат бордовете на този етап.

Относно раждането - с извинение, ама очевидно всеки втори доктор си търси медицински причини за секцио, а всяка втора дама се хваща като удавник за тази сламка. Нищо лично, просто мои наблюдения. Аз родих естествено, раждането беше бързо и безпроблемно. Но ако ви кажа колко ме е страх, защото знам какво е вече, просто ви е бедна фантазията.  И все пак ме е страх и от секциото адски. Та, каквото е писано и който както се чувства добре да роди. Но мен освен да ми мерят кръвното веднъж месечно нищо не ми проверяват. Нито на очен са ме пращали, нито са ми казвали, че не мога да родя, защото съм дребна (а родих почти 4 кг бебе), така че, щом аз успях, почти всички могат 😛

Иначе аз съм в 33 г.с., от 34-та започвам тоновете, а в събота съм на преглед, за да проследим положението след приема на протеин и теглото на бебе.

Ще се включвам пак. 😋

Съгласна съм с това което казваш за секциото. Аз в момента съм в майчин дом на 8ми етаж и виждам колко много операции имат дневно. И аз родих голямо бебе 4120гр, но успях с естествено раждане и мина много добре. Надявам се и сега да успея и всичко да мине добре.
Правихме обременяване за гестационен диабет и слава Богу изследването е отрицателно. Утре ме пускат да си ходя.
CardyR с теб сме в една и съща седмица (33-та) къде ще раждаш?

# 377
Относно избора на дата за планирано секцио

Здравейте, днес бях на преглед при лекаря, който съм избрала за раждането.
По ултразвукови изследвания бебето отговаря на 34 г.с, а според последната менструация  съм в 33 г.с. и терминът ми е за 05.09. Докторът се съобрази с датата 05.09, а не с ултразвуковите изследвания.
Съответно имах избор за дата 14 дни преди термина.

Здравей! Мисля, че е нормално 14 дни преди термина и при мен е така. Реално се пада 38г.с., нали така? Доста бебчета се раждат още в 36-7г.с. по естествен път, но това си зависи и от развитието им. АГ ми каза, че въпреки избраната дата ще се следят най-вече тоновете и развитието в растежа на бебо и вече, ако се налага ще се направи промяна.

Да, пада се 38 г.с. По-рано в групата коментирахме дали докторът ще се съобрази с термина или с развитието на бебето.

# 378
Аз също родих вагинално. Далеч не е нормално, понеже се наложи система с окситоцин за разкритие. Бързо родих за около час. И аз изпитвам страх този път, но преди беше доста повече. Имах и епизотомия, която много бавно зарасна, както и 1-2 вътрешни. Даже със съпруга ми коментирахме, дали не е по-добре секцио този път. Точно заради трудното възстановяване. Около 2-3 месеца.  Но и мен ме е много страх от операция, никога не са ме оперирали.
За термометрите имаме един на Xsiomi с мерене за минута, точен е. За мокри кърпички ползвах с такива със сребърна вода на Бебелан/ Бебо. Клечки за уши взимам тези с ограничител и само по външната част след баня.
Ходих на ФМ, бебенцето много подвижно още и едвам успяха да го измерят. 1950 гр е момче. Но на изследването с обременяване с глюкоза показа по висока последна стойност 9.96. Лекарката каза без въглехидрати, сладки, плодове. И пак да го повторим. Забелязвам, че трябва да изключа и тестените.
Някой дали може да ми препоръча примерен режим или меню? Чудех се Зоната като режим дали е подходящ? Благодаря предварително.

# 379
smile_to_live не ти трябва режим . Хапвай често по малко . Просто ограничаваш сладкото и хляба , те така или иначе не са полезни нито за тебе ,нито за бебето .

Относно раждането ..
При мен за сега всичко клони към нормално раждане . В началото ме беше страх .. но колкото повече време минава толкова повече свикнах с мисълта . Естествено ако се наложи ще родя секцио . От както забременях си казах ,че ще слушам лекарите каквото кажат това ще е . Те се занимават с родилки всеки ден и то с години .
Нооо съм заобиколена от големи философи и разбирачи... майка ми и свекърва ми . Големи познания по медицина ,голямо нещо ... Чак смешно ми става на моменти,колко са категорични в даването си на акъл Joy

# 380
Здравейте, вашите бебета с главичката надолу ли са вече? Моето е седалищно и не мърда... в 31 седмица съм..

# 381
Аз също съм с външни и вътрешни шевове. Мен, обаче, не ме срязаха предварително, а се разкъсах. Въпреки това не беше кой-знае-какво. Неприятно е, но мина сравнително бързо. Може би за около месец. Говоря да не изпитвам никакъв дискомфорт. Преди това придърпвания, но нищо кой-знае-какво. Пръсках с цикатридина, дори не бях постоянна, а когато се сетя. По-нетърпимата болка беше около седмица, но на фона на това, че бях родила, не беше болка за умиране.

Иначе да, моето бебе се завъртя някъде към 29-30 седмица. Има време да се завърти, спокойно. И моето беше седалищно. А пък малката се беше завъртяла рано-рано - още към 26-та седмица.

# 382
Здравейте, вашите бебета с главичката надолу ли са вече? Моето е седалищно и не мърда... в 31 седмица съм..

Аз съм в 29 г.с и моето бебе със седалищно предлежание. Според Мен има още време да се завърти. ☺

# 383

При мен в 27-ма седмица беше седалищно - взех си една фитнес топка и започнах да сядам върху нея и да правя кръгове с таза (има клипчета в интернет), също тъй като все още работя започнах да редувам 1 час стол, 1 час седене на топката. Не знам дали от въпросните “упражнения” или защото му дойде времето, но в 29 седмица се беше обърнал. По принцип четох, че до 32 седмица категорично не ги водят breech бебета и имат време да се обърнат все още.

# 384

Здравей! Бебо при мен се беше обърнал с главичката надолу още към 26-7г.с., ако не се лъжа. Моя позната, която е акушерка ми каза, че има вероятност пак да се обърне седалищно и после пак да си застане както трябва. Разказа ми е за различни случаи, така че не се притеснявай. Може в последния момент да се завърти с главичката надолу. Heart

# 385
Момичета, моля за съвет. Следя се по ЗК и на частно . И от двамата съм мн доволна . Решихме с мъжа ми да раждам в частната клиника на втория АГ. Той предлага в 36 37гс да се случат нещата. С този по ЗК как да му кажа , че няма да раждам при него? И той е много внимателен към мен тъй като се водя рискова и през две седмици се виждаме. Винаги ми казва ,че отговорността за мен и бебко е негова . …
Все го мисля

# 386
Каката се въртеше постоянно... Последно в 37ма седмица се беше завъртяла седалищно и насрочихме секцио за 38ма седмица. Сега, бебето в началото на месеца беше седалищно, преди 2 дена беше главично, явно следва примера на сестра си и се върти като пумпал Simple Smile

Бубето, и аз преди няколко дни казах на АГ, което ме следеше по ЗК, че няма да раждам при нея. Не й стана приятно, каза ми "Щом така си решила..." Просто ще се чувствам по-сигурна ако родя на другото място.

Иначе в сряда бях на първите тонове в 33г.с. Всичко изглежда нормално, не се появиха контракции по време на тоновете, въпреки че си имам доста през деня. Трябваше да определим дата за секциото, но моята докторка я нямаше и бях при заместник. Остава за следващата седмица, след следващите тонове.

# 387
Момичета, вие къде усещате ритниците на бебето? В 30+1г.с. седмица съм, в 28+5 дни бях на преглед и беше с главично прилежание. Като цяло откакто я усещам, винаги е била супер активна и съм усещала и виждала ритничетата/завъртанията на повърхността, а сега от 3-4 дни ги усещам някак вътрешни и по-дълбоки, не са толкова видими (освен когато ми разтресе целия корем) и май малко започвам да се притеснявам. 😀 Усещам я, не е спряла да се движи, но ми е първа бременност и с наближаването на финала, започнах да се притеснявам за подобни неща.

# 388
Момичета, вие къде усещате ритниците на бебето? В 30+1г.с. седмица съм, в 28+5 дни бях на преглед и беше с главично прилежание. Като цяло откакто я усещам, винаги е била супер активна и съм усещала и виждала ритничетата/завъртанията на повърхността, а сега от 3-4 дни ги усещам някак вътрешни и по-дълбоки, не са толкова видими (освен когато ми разтресе целия корем) и май малко започвам да се притеснявам. 😀 Усещам я, не е спряла да се движи, но ми е първа бременност и с наближаването на финала, започнах да се притеснявам за подобни неща.
Ритници усещам на всевъзможни места, само дето още не му е излязло крачето през гърлото ми 😆 Напоследък имам чувството, че много старателно ми посритва и натъпква органите някъде под ребрата 😅😅

# 389
Здравейте, мами. И преди съм писала в тази група, но сега исках да се включа, за да ви разкажа за една супер ужасна случка, която имах вчера и която ми изкара акъла (на мен и на мъжа ми).
В момента съм 30+6 дни, последно бях на преглед миналия понеделник, като тогава бях 29+6 дни и бебето го измериха 1560г. За сега имам супер бременност, правя упражнения за бременни, по 10к крачки на ден, хубава храна и се чувствам перфектно.
Последните 2-3 дни усещах леки придърпвания от време на време (като менструални болни) и моята АГ ми спря тренировките и разходките, като ме сложи на 3 х 2 хапчета магнерот на ден + 3 х 2 хапчета нош па. Иначе каза, че всико е наред. Полежах си аз 4 дни профилактично и решихме уикенда семейно да се пуснем към морето, тъй като родителите ми живет там.
Криех се на хладно през деня и след 17-18 часа ходихме на плаж. Вчера отидохме в 17 часа на плажа и аз си лежах под шатрата, след което реших да се преместя на шезлонг, отново на сянка. Шезлонгът е дървен, а отгоре има дебел донапрен. Полежах си около 30 минути и по едно време усетих, че съм мокра (не съм влизала във водата), по скоро прогизнала под дупето - хавлията, донапрена бяха станали много мокри точно отдолу и аз се шашнах брутално. Нищо не усетих, нямаше мириз или цвят. Веднага звъннах в болницата в София (Свети Лазар) и ми казаха, че е възможно да са водите и да съм започнала да раждам в 7ми месец. Казаха веднага да ходя към Бургас по спешност.  
Тръгнахме ние, аз бях в шок, започна да ме боли корема и реших, че получавам контракции и ще родя докато стигнем. По-ското ми се беше свил стомаха от напрежение. Беше ужасно. Целият ми бански отдолу беше мокар. Нямаше как да е изпотено, защото всичко беше прогизнало от течност.
Единственото, което ме успокояваше е, че нямах никакъв теч повече и че нищо не бях усетила (мисля, че все нещо трябва да се усети ако изтече 1л вода от теб).
Стигнахме в болницата (отидох в Дева Мария), бях им звъннала по телефона и ме чакаха направо на регистратура. Носихме и хавлията, за да направят тест и да проверят дали са околоплодни води. Веднага ме вкараха.
Докато чаках да ме регистрират ми звънна бащата на мъжа ми, за да ми каже, че сутринта в 4 е валяло и днес всичко изглежда сухо, но като седнеш в един момент си целия мокар. Камък ми падна от сърцето, почувставах се толкова глупава, но толкова щастлива. Grinning
Само че драмата продължи, направиха ми преглед и ми казаха - "шийката на матката ти е напред, това е знак за започване на раждане"...след 30 секунди ми казаха - "аа не не, всичко е наред". След още 30 ми казаха, "но водите са намалели" и след още 10 секунди "аа не не наред са".
Беше ужасно и на никой не я пожелавам тази нелепа и изключително глупава ситуация. Когато пътувахме към Бургас само си мислих как ще родя недобосено бебе, което няма да има и 2 кг и ще има всякакви проблеми. Как е трябвало да си седя в София и да не мърдам. Просто обвиненията и страха бяха..
Пиша тази история, колкото и да ме е срам, за да го имате и вие в предвид като сядате на такава мека мебел, която е навън, защото си буквално прогизнал след това и за бременна жена това е голям шок.
В болницата в Бургас ми казаха, че редовно се случва тази ситуация. Grinning

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 15:35 от Tina91

Общи условия

Активация на акаунт