Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 59 863
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
  • Велико Търново
Дъщеря ми беше "лениво" бебе или просто дрогирванията с лекарства ѝ идваха повече не знам, но беше обрана в движенията си. Сега с този младеж направо се виждам в чудо, откакто го усещам около 5- тия месец, не се е спрял. Понякога се чудя това дете кога спи. Тази седмица си правих една терапия с дексаметазон, първия ден никакъв не се обади, чак се бях притеснила, но сега пак започна. Вече е по - малко от преди , но пак не спира, особено като почне да се изпъва, мисля че е крачето, че отдясно все напипвам нещо остро като петичка 😄.

Аз тази нощ реших да пробвах студеното прясно мляко за киселини, помогна, но пък сега ме дразни гърлото 🤣.

Бях купувала едни нощници от WC wikiki, не са специално за кърмене, но ми бяха удобни . Сутиен си бях поръчала от един сайт, но не помня как се казва, много ми е удобен и сега ме е яд че не помня от къде е. Иначе имам и едно бюстие, също ми е много удобно , и на мен вече не са ми окей нормалните сутиени, все някъде ме дразни или стиска.

# 541
Идея-синсей. Имат евтини. Не съм пробвала, но скоро може да поръчам.
Иначе и моята принцеса постоянно е в движение.

# 542
Аз я усещам доста активна по принцип, но последните дни вече се усеща лениво, явно ѝ е тясно.

Сутиените ми за кърмене са от Х&М. Супер удобни, имам 4-5 бр и са ми супер. Нощниците ми са от Сгушени. Вярно, по-скъпички са, но пък ще ги ползвам за “втори път” и не са мръднали. Едната даже е с халатче, супер удобно, което си нося и по принцип. Сега си поръчах и една от SHEIN. Нищо кой-знае-какво, даже С ми е малко широчка, но пък материята и цената са топ.

# 543
Имам стягания през 15до 30мин. Това дали е към раждане...без болка са.

# 544
Plamingo  какво наложи терапията с дексаметазон?
Аз съм със скъсена шийка и се надявам да успяе да я избегна, лекарката ми каза,че след 34 седмица няма да се налага.
Относно контракции на 15-30 минути бих звъннала на лекар да проверя за всеки случай.
Моето бебе също е доста активно, особено като реша да спя.Понеже ми увеличиха магнезия забелязвам,че след като го пия, тя се оживява и става още по-активна 😀
Другото,което забелязвам,че от 29 седмица съм едни и същи килограми (вече съм в 33w ) даже питах лекарката ми дали е нормално аз да не качвам, тя каза,че щом бебето качва няма проблем. Вие качвате ли или спряхте?

# 545
😄 С това седалищно бебе.. вири си главата яката в ребрата ми.. докато си опъва краката в.. входа 😄 Направооо

# 546
О чудни неща видях в това Sunsey. Ще си напоръчам набързо, тъкмо няма да обикалям.
Да определено на такива чести контракции, са си предпоставка за раждане. Обади се на лекар.
Някои дни бликам от енергия в други само ми се лежи. Този господин си има закономерност в движенията около 10, после около 14 и надвечер в 18-19, през ноща в 2, но не всяка нощ.
 Още не мога да си представя как ще се случат нещата с две дечица, сутрин едвам се оправям с баткото в някои дни за да сме навреме на градина. Иска ми се да не го спирам, въпреки че вирусите са покрай него постоянно. Доста свикна. Има си приятелчета. Макар да ходи до обяд. В събота от нищото температура 39 на следващия ден нищо му нямаше, Слава Богу де, че направо настръхвам от болести.
Чудя се за мъника какво да взема като гардеробче/скринче за дрешките. И легълце с падаща преградка се разглеждам.

# 547
  • Велико Търново
Gab170, понеже предишното ми секцио беше преди година, разликата ще им е не повече от година и два месеца. АГ се притеснява дали ще устискам до септември, а и ме почнаха контракции. Но той така или иначе е от докторите които се презастраховат.

Качвам си, но по няма и кило на месец.

Ние "каката" ще я отделяме в детската, та кошарата и скрина остават за бебето.

Мамите , които още използват количка за първото дете, как ще процедирате?
Количка за породени няма да вземаме, че вече проходи. Но се чудя дали да ѝ вземем триколка или някаква допълнителна  седалка за количката.

# 548
Ние сме и с количка и с триколка, но така или иначе сама с двете няма как да изляза. Тя е на 1.10 г, но е много трудно да тръгна с нея пеша, ходи си където иска, тръшка се, иска да я нося. В бебешки пубертет е и е станала невъзможна. Няма успокояване, голямо инатене, направо е ад. На моменти изпадам в тотален ужас как ще се справям и с бебе.

Относно контракциите, даже не ги засичам, подготвителни са си засега. С малката дни преди да родя вече изпитвах болезнени, а даже точно преди да ми изтекат водите беше някакво тотално затишие. Ако моментът започне, се усеща. Поне първият път беше така.

# 549
Моите каки са с 1 година и 11 месеца разлика. Преди години, когато малката беше бебе, в БГ нямаше бордове за колички и т.н. и излизането беше голяма мъка...голямата не искаше да върви кой знае колко. Пробвах различни варианти - бебето в слинг, а каката в количка със смяна на площадката; бебето в количка, а каката с тротинетка ( гониш тротинетката с количката - голяма забава)... От опит казвам, че е необходимост бордът/ седалката за породени и ще ви спести много нерви.

Относно организацията, майка ми ми беше казала нещо, което се стремях да прилагам и никога не е имало ревност от страна на голямата : " Вниманието ти трябва да е на 80% към голямото дете и 20% към бебето." Звучи малко грубо, но е напълно вярно и спестява много драми с годините.

Филмът е голям, но си подсигурете всякаква помощ в домакинството, за да не се тормозите.
Аз си купих кухненски робот, всичко минавах през него, за да не губя време в рязане и т.н., готвех на 2-3 дни 2 неща и си затварях в кутии/ бурканчета, за да има храна за каката. Мъжът ми чистене, но сега и за това има всякакви помощници 😀

Всичко ще е наред ❤❤

# 550
  • София
Ние сме и с количка и с триколка, но така или иначе сама с двете няма как да изляза. Тя е на 1.10 г, но е много трудно да тръгна с нея пеша, ходи си където иска, тръшка се, иска да я нося. В бебешки пубертет е и е станала невъзможна. Няма успокояване, голямо инатене, направо е ад. На моменти изпадам в тотален ужас как ще се справям и с бебе.

Относно контракциите, даже не ги засичам, подготвителни са си засега. С малката дни преди да родя вече изпитвах болезнени, а даже точно преди да ми изтекат водите беше някакво тотално затишие. Ако моментът започне, се усеща. Поне първият път беше така.

Препоръчвам ви да разгледате за борд, който се прикрепя към количката. За мен това е супер улеснение и когато детето не иска да ходи има къде да се вози без да гоните колело или тротинетка.

# 551
  • Велико Търново
Лично аз за сега съм супер спокойна (дано да не ми изиграе лоша шега), бяха ме наплашили с дъщеря ми, че спокойствието ми било свършило. Сега откакто проходи дори се чудя как да си запълня времето, ама гледам и да почивам, че контракциите се обаждат.

Иначе има логика, това да се обръща повече внимание на голямото, все пак бебето все още яде и спи (в повечето случаи 😄).

Аз откакто сме с моя мъж, вече 8 години, малко по малко съм се подсигурила с всякакви джаджи да ми улеснят живота и не съжалявам. Сега остана само сушилня за дрехи, че тази година се преместихме на първи етаж и дрехите ми съхнеха по една седмица...

Разглеждах едни седалки, които се слагат отстрани на количката, другите които гледах са пред майката и не знам дали ще са удобни за каране.

Ако имате наблюдение върху тези, може да споделите мнение как е с качването и слизането по стълбите ☺️

# 552
Здравейте момичета. Heart
За нощниците, аз си взех две от Пепко. Те се водят точно нощници за кърмачки .. като ги пробвах щях да умра от смях как изглеждам в тях ,но пък са много удобни наистина Joy
За изписването ме успокоиха в болницата ,че не допускат никого освен бащата .. така че ми спестиха мнооого главоболия с напиращи баби и дядовци Smirk
Знам ,че беше коментирано преди ,но сега не искам да превъртам толкова много страници ... Можете ли да ме ориентирате какъв номер бебешки дрешки взимате ?

# 553
  • Велико Търново
Те бабите и дядовците могат и отвън да чакат 🤣, поне при нас беше така 🤷.

Аз взех 56 размер, по- голям няма смисъл. А за дъщеря ми мисля беше 50 или 52, а тя се роди 46 см 😄, но сега господина уж върви по- едър от кака си.

# 554
Plamingo Ти ми разби мечтите JoyJoyJoy

Благодаря за размерите . Heart

Общи условия

Активация на акаунт