Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 59 870
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
Има, моето също е  със седалищно прилежание. Няма и намерение да се обръща май май, а  и според АГ вече е и по-малко вероятно да се случи. Насрочихме секцио.

# 526
Има ли мами, чиите бебета са все още седалищно? 😀 Моето е голям инат....
Сега не знам дали се е обърнала, защото съм на преглед чак след няколко дена, но в 33 гс все още беше седалищн, та я чакам да благоволи да се обърне.

Мен от днес май ме мъчат киселини, имам някакво неприятно усещане в гърдите/гърлото, коремът го усещам подут и леко болезнен, оригвам се, заболя ме и кръстът, неудобно ми беше докато спях по гръб (а принципно нямам проблем). Има ли някоя (бъдеща) мама с подобни болежки и съвет какво помага?

# 527
Има ли мами, чиите бебета са все още седалищно? 😀 Моето е голям инат....
Сега не знам дали се е обърнала, защото съм на преглед чак след няколко дена, но в 33 гс все още беше седалищн, та я чакам да благоволи да се обърне.

Мен от днес май ме мъчат киселини, имам някакво неприятно усещане в гърдите/гърлото, коремът го усещам подут и леко болезнен, оригвам се, заболя ме и кръстът, неудобно ми беше докато спях по гръб (а принципно нямам проблем). Има ли някоя (бъдеща) мама с подобни болежки и съвет какво помага?

Гависконче с ягодка 🥰

# 528
И мен ме мъчат страшни киселини... Нищо не ги премахва, просто за себе си съм открила какво ги прави "по-поносими".
След вечеря гледам да се разтъпча малко или да седя, но не и да лежа.
Преди лягане понякога пийвам няколко глътки студено прясно мляко или пък газирана вода. Също спя на по-висока възглавница, като че ли и това оказва влияние.
Като цяло не съм открила решение на проблема, просто си казвам колко малко остава и че му се вижда края вече.

# 529
При мен киселините не са спирали от шестия месец поне... Вечерната ми рутина включва задължително два Гавискона преди лягане, защото иначе никакъв шанс да заспя от това прогаряне. Въпреки това понякога дори и в по-късните часове на нощта се будя от киселините. Студено прясно мляко също облекчава, но при мен е супер краткотрайна мярка.

# 530
И мен ме мъчат киселини от няколко дена, помага ми газирана вода, по-ранна вечеря и спане на две възглавници една над друга,така,че главата ми да е на високо.
Относно мислите за раждане, аз по-скоро се тревожа да не излезе по-рано от необходимото, защото съм със скъсена шийка и показание да лежа в нас, а има още 7 седмици до термин. Всяка седмица съм на преглед, тази бях на два.
Само се надявам бебето да изчака до 37 седмица.
Моята нагласа за раждането е, че ще боли, но ще мине, не ме е страх от болката, няма да е супер приятно изживяване предполагам, но в крайна сметка финала е важен 🥰
За изписването съм взела ромпър с боди с дълъг ръкав, шапчици и ръкавички със сходен дизай, без да са комплект.Майка ми изплете пеленка за бебчето, та ще взема и нея за изписването и една по-тънка. Понеже ще раждам в чужбина на изписването ще сме само аз и мъжа ми, което си има своите плюсове.
Относно чистенето с какво минавате текстилните кошари и количката, частите, които се свалят ще изпера, но другите се чудя как да почистя, мислех да мина с парочистачката, но ще се радвам и на други идеи.

# 531
Аз мисля, че всяка от нас трябва да прилага нейните методи за справяне с трудни ситуации. Че ще боли, ще боли...няма как, въпросът е как да си помогнем. Аз се успокоявам с максимално много информация, видеа, така се чувствам по- сигурна. При някой може това да е натоварване- тогава не го мислим, а и няма нищо на всяка цена... има упойки, възможност за секцио по желание, всякакви неща, просто трябва да намерим кое действа да нас самите.

Аз ще подготвя няколко неща за изписването - тънка пелена, по- плътна пелена,  туника с дълъг ръкав и клинче, чорапки, боди с къс ръкав. Ще ми донесат това, което преценя според времето.

За киселините на мен ми помага газирана вода. Последната седмица усещам,че трябва да хапвам и доста по- малки порции. От нормалното за мен количество храна ми става тежко....вчера, точно преди преглед ми стана направо лошо от храна.

# 532
Аз едва спя, ям и мисля постоянно за предстоящото раждане. Първият път родих естествено, за щастие без никакви усложнения и според докторите за първескиня - сравнително бързо. Около 6 ч от изтичането на водите до проплакването на бебето. И въпреки това не знам как ще преживея същата болка от контракциите.
50/50 съм за упойка. Първия път нямах. Но исках. Но беше късно 😅 Знам, че е по-добре без, а и АГ ме убеждава, че раждането ще стане още по-бързо и безболезнено 🤷🏻♀ И все пак дори апетит нямам от тревожни мисли. Вече съм в 36+2 и осъзнавам, че всеки момент може да имам включване. Живи и здрави само, всичко ще мине. Определено след страха идва вълнението, че ще имам още едно бебче, а когато го видиш за първи път е най-великият момент в живота. Та…. Да, смесени чувства и емоции.

П.С. Аз повръщах през цялото раждане, сега се надявам поне това да го няма, на фона на ужасните контракции. Даже трябва да питам АГ не може ли да се пие/бие нещо предварително против повръщане 🤔

# 533
  • Велико Търново

П.С. Аз повръщах през цялото раждане, сега се надявам поне това да го няма, на фона на ужасните контракции. Даже трябва да питам АГ не може ли да се пие/бие нещо предварително против повръщане 🤔

Задължително говори. На мен само ми плискаха лицето с вода, но сега преди секциото ще говоря с анестезиолога, че спиналната упокойка не ми беше понесла и беше някакъв ужас (едното ми притеснение е точно заради нея).

# 534

Задължително говори. На мен само ми плискаха лицето с вода, но сега преди секциото ще говоря с анестезиолога, че спиналната упокойка не ми беше понесла и беше някакъв ужас (едното ми притеснение е точно заради нея).
Здравейте извинявам се че така се намесвам … може ли да споделите малко повече за случилото се със спинална на упойка…. Предстои ми секцио след броени седмици и много се чудя каква упойка да слагам , страха ми е огромен като за първи път 🫣🫣🫣

# 535
  • Велико Търново

Здравейте извинявам се че така се намесвам … може ли да споделите малко повече за случилото се със спинална на упойка…. Предстои ми секцио след броени седмици и много се чудя каква упойка да слагам , страха ми е огромен като за първи път 🫣🫣🫣

Здравейте, проблема не беше в самата упойка. Първо че на мен не ми понасят, имам пълна, обща, и последната беше спинална,  от всяка една излизам много трудно. Но се оказа, че не съм толкова висока, колкото съм писана в ЛК, от там дозата ми е била повече. Просто мен ме хвана повече от нужното, чувствах се като под земята, повръщах и трепех.
Но пак казвам, че проблема не беше в самата упойка, и това не трябва да ви притеснява че и на вас ще се случи! 😊 Успех и леко раждане 🍀☺️

# 536
Cardy R определено са смесени чувствата при раждането на една малка душичка. Опитвам се и аз да не мисля за болката, а да преструкторирам тези чувства във вълнение и позитивизъм, че всичко ще мине много по-лесно от предишното раждане. Макар и аз да родих много бързо със системата за час горе долу. Не броя предишните три нощи контракции.
А откъде взехте нощници за родилното?   И сутиени за кърмачки? Търся си нещо бюджетно, тръгнах да събирам нещата и виждам, че моите са доста похабени, нуждаят се от подмяна. То кое ли не е, през последните 3 години основно купувам дрехи за малчо, за мен даже и не гледам Grinning

# 537
Cardy R определено са смесени чувствата при раждането на една малка душичка. Опитвам се и аз да не мисля за болката, а да преструкторирам тези чувства във вълнение и позитивизъм, че всичко ще мине много по-лесно от предишното раждане. Макар и аз да родих много бързо със системата за час горе долу. Не броя предишните три нощи контракции.
А откъде взехте нощници за родилното?   И сутиени за кърмачки? Търся си нещо бюджетно, тръгнах да събирам нещата и виждам, че моите са доста похабени, нуждаят се от подмяна. То кое ли не е, през последните 3 години основно купувам дрехи за малчо, за мен даже и не гледам Grinning

Ползвам сутиени за кърмене от ХМ още от началото на бременността. Имах много силни болки в гърдите и сутиен с твърда чашка и банел ми беше невъзможен за носене. Реших направо да взема сутиени за кърмене и съм много доволна, а и имат доста намаления, намират се на добри цени.

Нощници за кърмене си купих 2 онлайн, но аз съм висока и ми идват много къси, което не ми харесва. Имам си още 2 с триъгълни чашки и дълбоко деколте, ще ползвам тях.

# 538
Момичета, здравейте. Включвам се и аз с инфо, влязох в 36 г.с и май днес започна да ми пада тапата 🫣 утре съм на тонове и на преглед след това да видим какво се случва, но май, май бебето чука на вратата.
За изписването не съм взимала комплекти, не ми хареса нищо. Избрах си различни неща от HM (рокля, жилетка, че даже и обувки 😂, взела съм и чорапогащник и чорапи до коляното като на самия ден ще реша кое от двете да бъде зависи какво е времето) и съм взела плетено памучно одеяло в бяло.
Не съм взимала шапки и ръкавици, не съм им фен.

# 539
Усещате ли някаква закономерност в движенията на бебетата? Моите каки не бяха активни, доста съм се притеснявала с тях...девойката е активна в определени моменти от деня за 3-4 дни и после има ден затишие с доста по- слаби и редки движения.
При вас постоянно активни ли са бобовите?

Общи условия

Активация на акаунт