Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 59 899
  • 725
  •   1
Отговори
# 510
Аз ще раждам там, но със Зебрите. Също така се следя там при лекар, който не работи със Зебрите. До колкото разбрах от моя лекар (ако избера да раждам с нея) бащата може да присъства на естествено раждане, но на секцио вече не разрешавали. След раждането, ако не си доплатиш за ВИП стая, където бащата може да остава, той може да идва на свиждане, но не може да вижда бебето.
Със Зебрите бащата със сигурност може да вижда бебето, да остава с вас в стаята и да присъства и на секцио, и на естевено раждане.

Здравейте, има ли от вас раждали в МБАЛ "Св. София" на бул. България или такива, които ще раждат там. Интересува ме всякаква информация за раждането и престоя. Няма да бъде раждане със Зебрите, просто моята докторка е там.  Дали може да присъства бащата, независимо нормално раждане и секцио, как стоят нещата със свиждането и дали ако е самостоятелна стая той може да идва по всяко време, необходим багаж и подобни. Общо взето всякаква информация. 😁

# 511
  • София
Здравейте, аз съм 33+4 дни и от няколко дни си усещам корема почти постоянно на камък (а гледам да съм предимно в покой). Пия магнезий 3x2 и но-шпа. Не усещам болки, но не мога да преценя дали тези контракции са нормални...

# 512
Здравейте, аз съм 33+4 дни и от няколко дни си усещам корема почти постоянно на камък (а гледам да съм предимно в покой). Пия магнезий 3x2 и но-шпа. Не усещам болки, но не мога да преценя дали тези контракции са нормални...

Консултирайте се най-добре с вашето АГ, ако ви каже, идете и на преглед. При мен започнаха втърдявания на корема около 30-31 г.с след кратки разходки и ми увеличиха дозата магнезий, защото било рано за подготвителни контракции. При мен с повече почивка и магнезий намаляха. Сега вече съм 36 г.с и ще спирам магнезия.

# 513
Освен ако но-шпа не е изписано от АГ за този момент на бременността, бих внимавала с него. При последния преглед споменах на АГ, че при дискомфорт в корема бих пила но-шпа, тя ме предупреди да не го взимам (мисля, че омеква шийката от него в по-големите седмици, но не гарантирам, че това е точната причина).

Аз съм 33+5 г.с. и днес имах стягане и втърдяване на корема докато бях навън, та бързичко се прибрах да си полегна. От 1 седмица и аз съм на увеличена доза на магнезий (3х2).

# 514
Здравейте, момичета! Какви дрешки взехте за болницата на вашите бебчета(за тези, при които изискват това към списъка)?
Посъветваха ме да взема камизолки и ританки основно, но се приготвих и с няколко цели гащеризончета 🐣🐣

# 515
На мен ми е трудно да намеря камизолки и взех бодита , взех 5/6 чифта чорапчета , 1бр ръкавички и една шапчица . Остана само ританки да купя и бебчето ми е готово хаха

# 516
А за изписването какво взехте?
Нещо не мога да харесам от готовите комплекти за изписване.
Взех боди с дълъг ръкав, ританки и шапка. Ще взема и едно одеалце. Виждам, че в тези готови комплекти има и камизола, но се притеснявам бебето да не прегрее. Даже се чудех бодито дали да не е с къс ръкав.

# 517
Момичета колко тежаха вашите бебчета на последната ФМ? Или иначе казано около 33-34 седмица 🌹🌹🌹

# 518
Нашият комплект за изписването е с боди с къс ръкав, но към него има и камизолка и тънка пелена. Ще преценим кое да използваме на самия ден.

# 519
Нито с първото дете, нито сега съм купувала специални дрехи за изписване. По един ромпър от некст-хубава материя и качество, шапка и одеало и това е.

# 520
Как се справяте с притеснението и страха от предстоящото раждане? Страхувам се от самото раждане, от болката, от това дали всичко ще мине наред... буквално имам нощи, в които не мигвам, защоти главата ми е пълна с всякакви тревоги.
Попадали ли сте на някакво четиво например, което да ви е помогнало с преодоляването на тревожните мисли?

# 521
Притеснението ми не беше за самото раждане, а за това дали ще е изчистено докато дойде моментът. И кога точно трябва да чистя, макар че то постоянно си се чисти де. Но все пак исках да е перфектно изчистено, когато влезна в болницата. Доста бъгната работа...тогава всичко сама правих, а бях с +25кг и с наистина огромен корем. Трудно ми беше всичко.
За обличането, освен ако не е 30+градуса, не виждам как само по къс ръкав ще е новороденото. В случая аз подготвих неща като за първото ми дете. Има хубави комплекти и на angelbaby. Моят комплект е боди с къс ръкав, блуза, ританки, шапка, ръкавички и тънка пелена.

# 522
  • Велико Търново
Когато влязох да раждам първия път (планирано секцио), не мислех какво ме чака. Не исках да се притеснявам и за това, знаех че каквото и да е чувството ще мине и замине. Така и беше, но сега може би като знам какво ме чака има леко притеснение.
Но моите притеснения и са малко от друг характер, защото знам че болкота е 4-5 дена и после всичко е поносимо.

С дъщеря ми и аз не бях купувала комплект, беше с едно ромпърче, бях дала и тениска за отдолу, но не я бяха облякли, тънко одеалце (което махнахме в колата), шапка и за ръкавички не помня, че ѝ бяха доста голями. Но беше и горещо, края на юли месец.

Сега сестра ми ми подари комплект , който съдържа ританки с презрамки (не знам как се води 😄), боди тениска и една връхна блузка. Отделно ми подариха одеалце (но е доста по- плътно), ще преценя какво ще е времето. Шапчица и ръкавички купих отделно.

# 523
Как се справяте с притеснението и страха от предстоящото раждане? Страхувам се от самото раждане, от болката, от това дали всичко ще мине наред... буквално имам нощи, в които не мигвам, защоти главата ми е пълна с всякакви тревоги.
Попадали ли сте на някакво четиво например, което да ви е помогнало с преодоляването на тревожните мисли?

Аз ( надявам се да не стане нещо, което да изисква друго) ще раждам естествено след 2 секцио. Подготвям се психически от самото начало на бременността, защото в случаи като моя не се прилагат упойки и окситоцин. Ето какво ми помага:
1. Прочетох книгата на Олга Дукат - " Раждане с любов"
2. Гледам курса й за раждане и съм обяснила на съпруга ми как може да ми помага, тренирам си дишането
3. Купих си затопляща възглавница, имам фитнес топка, бодливо килимче, ще си взема някакви хомеопатични неща за пиене
4. През цялото време си повтарям, че допреди 10-15 години всички са раждали естествено, че майка ми - този фина жена е успяла за роди 2 деца, т.е. и аз ще успея
5. И двата пъти имах контракции, разкритие, а на първото си раждане стигнах и до напъни...в момента съм го приела като мисия, че трябва да стигна до края 😀

# 524
Има ли мами, чиите бебета са все още седалищно? 😀 Моето е голям инат....

Общи условия

Активация на акаунт