Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 58 031
  • 725
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте момичета,
На какви шишета се спряхте? Аз много се чудя между Авент и Чико, някоя по-опитна мама да изкаже мнение? Simple Smile

Аз също купих само едно шише за сега, тъй като се надявам да кърмя.
Избрах Medela Calma, като го поръчах от амазон, защото цената беше в пъти по-добра от тукашните.

# 226
Аз съм много доволна от ggbg. Столче за кола с доставката ми излезе 600 лева. В българските сайтове е 1050.

Моля споделете какво столче купихте и от къде Simple Smile
Сега видях. babymarkt.de - Britax Römer dualfix 2r.

# 227
Аз се надявам да мога да кърмя, но все пак заедно с помпата на Медела (сега са намалени в Амазон DE) взех и шишета на Медела, мисля да поръчам и две антиколик на dr.Brawn's (имам добри отзиви за тях от приятелки). По-скоро с идеята таткото да може да дохранва с изцедена кърма Blush

# 228
Аз кърмих 1вото дете, но имахме едно шише на Авент антиколик, после и на Медела ми подариха и то ми хареса. Като цяло съм го използвала в началото, когато господина направи кърмаческа стачка. Със бебе номер 2 съм решила да на ползвам биберон.
А за ромпърите са много удобни, за сън му слагах тези със цип, че по бързо през ноща го сменям ако се налага.
За начало ще ползваме дрехи от братчето му, ще му взема и един комплект за изписване.
Както и слинг ще вземем, много се носихме със баткото, надявам се и сега да се получи.
А за помпа за кърма препоръчвам едни много евтини като спринцовка са има ги във всяка аптека, бяха на някаква цена около 25 лв комплект със шише. Слагам линк, има и на други фирми подобни : https://apteka.framar.bg/30064306/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5-%D0%B … D0%B5%D0%BD%D0%B5Понеже на мене въобще не ми тръгна кърма в началото много твърди ми бяха гърдите и с тази, прави страхотен вакуум, се отпушиха бързо.
Трябва да видя за сутиен за кърмене да ги подновя малко, може би ще поръчам от алиекспрес за проба, че го похвалиха.

# 229
Може ли линк на помпата на меделанот Амазон де.

# 230
За шишета съм купила на Авент. С малката също. Аз кърмех и въпреки това ми трябваха. Едното шише беше за вода, другото пиеше глюкоза заради жълтеница. А трето ползвах да се цедя. Та за мен са нужни, независимо, че кърмех.

Ромпъри, ританки, бодита, каквото ви е удобно, няма правило Simple Smile
Аз с малката в началото ползвах много ромпъри, но в интерес на истината за бебе, на което постоянно се сменят памперси, ми беше по-удобно с боди и ританки. Сега за това време може би ще е обратното, така или иначе имам от всичко. Ще видим кое ще ми влиза повече в употреба.

# 231
Здравейте, аз вчера бях на трета фетална в 29та седмица. Бебчо е бая голям 1500гр и около плодните води са на Горна граница. Препоръчаха ми обременяване с глюкоза и на следващата консултация ще го обсъдим с АГ. Иначе всичко с бебето е наред и от снимката се вижда, че прилича на сестра си. По големината на бебето, термина се измества на 24ти август иначе е 6ти септември. Дъщеря ми също вървеше голямо бебе и се роди 4120гр, надявам се да не е диабет, а просто да си раждам големи и здрави бебета 🤣🤣🤣
Една приятелка ми прати два кашона с момчешки дрешки но още не съм ги разглеждала, а къщи всичко е розово 🤣🤣🤣 обикновено за каката взимам от пепко и така не ме е яд като съсипе нещо, а и износва на братовчедка си дрешки те. Бяха ми подарили комплект за изписване размер 50, а тя се роди 54см, та мисля въобще да не купувам от малките размери.

# 232
Аз се надявам да мога да кърмя, но все пак шишета купихме. Спряхме се на NUK. Имаме стъклени и пластмасови.

На ФМ съм след около 2 седмици (ще съм в края 30г.с.). Надявам се всичко да е наред с мъничето. Тези дни пак започна да ме рита много силно. Вчера имах чувството, че изрита някакъв орган и го натика под ребрата Satisfied На моменти си болеше доста. Satisfied

Jmulita, моето бебе също се движи по-голямо и за изписването ще си взема 56 размер. Sweat Smile

Smile_to_live, ще правя и аз като теб. За пижама ще му слагам ромпърче, мисля, че имам няколко купени с цип. Малко късно се усетих, че тези с цип ще са доста по-удобни и май преобладават с копчета при нас. Satisfied

# 233
  • Велико Търново
Лично на мен нито като бебе, нито сега като по- голяма не са ми удобни целите ромпъри, не знам защо така, но предпочитам бодитата. Даже братовчедка ми ми беше надала една камара и така си стоят.

Имах едно шише на Нук, беше подарък, но не ни беше много удобно. Сега ще взема пак на Авент и Томи топи.

Ние сме с количка на Лорели  Римини, не бих я заменила за друга. Да, доста е тежка, но е проходима и маневрена, а за нашите пътища не си представям да съм с някоя по- малка.

Предполагам, че те първа ще започвате да се замисляте за козметика, препоръчвам едно приложение с което може да си следите състава на продуктите. Лично на мен ми е много удобно, даже и моят козметика вече проверявам с него.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.incibeauty

Spring_queen, изчакай още малко, забавата те първа предстои 😅. Като не му е удобно и почне да ръчка в ребрата, ми беше много "любимо".

С този господин корема ми е доста по- ниско от колкото с предишната бременност, вече ми е трудно дори да ям седнала на масата.
С дъщеря ми нямах тези проблеми, не ми пречеше така корема, но пък постоянно бях с киселини.

Има ли мами с намален апетит, в началото ядях направо за 5- ма, а сега не закусвам, понякога дори не ми се обядва, изобщо нямам апетит, но май го отдавам на жегите.

# 234
Лично на мен нито като бебе, нито сега като по- голяма не са ми удобни целите ромпъри, не знам защо така, но предпочитам бодитата. Даже братовчедка ми ми беше надала една камара и така си стоят.

Имах едно шише на Нук, беше подарък, но не ни беше много удобно. Сега ще взема пак на Авент и Томи топи.

Ние сме с количка на Лорели  Римини, не бих я заменила за друга. Да, доста е тежка, но е проходима и маневрена, а за нашите пътища не си представям да съм с някоя по- малка.

Предполагам, че те първа ще започвате да се замисляте за козметика, препоръчвам едно приложение с което може да си следите състава на продуктите. Лично на мен ми е много удобно, даже и моят козметика вече проверявам с него.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.incibeauty

Spring_queen, изчакай още малко, забавата те първа предстои 😅. Като не му е удобно и почне да ръчка в ребрата, ми беше много "любимо".

С този господин корема ми е доста по- ниско от колкото с предишната бременност, вече ми е трудно дори да ям седнала на масата.
С дъщеря ми нямах тези проблеми, не ми пречеше така корема, но пък постоянно бях с киселини.

Има ли мами с намален апетит, в началото ядях направо за 5- ма, а сега не закусвам, понякога дори не ми се обядва, изобщо нямам апетит, но май го отдавам на жегите.

Хахаха усещам, че ще мрънкам на мъжа ми много по отношение на ритниците от страна на бебето 🤣🤣 Всички мои приятелки с малки деца ми казват, че “любимото” им е било ритниците в ребрата 😅😅

# 235
Момичета, а матрак за кошарата? Марка ,Модел нещо някакъв ориентир имате ли ? 😆

# 236
Момичета, а матрак за кошарата? Марка ,Модел нещо някакъв ориентир имате ли ? 😆

Здравейте, ние взехме на Magniflex Pierre Cardin, също след доста чудене, четене и събиране на мнения. Дали е най-доброто решение не знам, но доста положителни мнения имаше за него сред други майки.

# 237
Пиер гардер, доволни сме много. Твърд трябва да е.

# 238
Значи правилно съм се ориентирала, много Благодаря 🌹

# 239
Момичета, някоя от вас има ли мнение за количките Hauck, разгледах няколко доста бюджетни модела в Амазон - Hauck Rapid 4 plus, Hauck rapid 4 trio, Hauck combi...
Дали сте ги срещали в магазини тук, за да се разгледат?

Общи условия

Активация на акаунт