Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 57 999
  • 725
  •   1
Отговори
# 210
Момичета страхотни сте❤
Пия омега 3 на Minami , фолиева, чистата форма б12 (подезичен) магнерот и иногинол . И по повод б12 друга опция на б12 чиста форма освен подезичен ако знаете, ще се радвам да споделите🌹

# 211
  • София
Аз няма да правя. Не съм правила и с първото.
Какви добавки взимате вие?

Витамини Pregnacare Max × 1 и Алеракт × 2
Ще пратя 3та ФМ в 30 г.с 😊

# 212
Момичета аз малко ще насоча темата в друга посока,но Вие от къде смятате да пазарувате бебешките дрешки? Има хиляди сайтове ,на с какво качество са идея нямам,първо детенце ми е. Имам и сушилня и ми се иска като започна да ги подготвям и ги изпера и изсуша да не станат размер за ключодържател 🫣🙄😃 съжалявам ако въпроса ми е глупав ,но наистина съм доста неориентирана 🫢

Купувала съм дрешките главно от visvitalis.bg и kosara.bg като имам някои неща и от Pepco. Като качество изглеждат добре от двата сайта, но ще си проличи като влязат в употреба. На описанието на дрешките в сайтовете си пише, че са 100% памук и са произведени в България. Не съм ги изпрала още, но ще им следя етикетите дали може в сушилня. Доколкото ми е известно дрехите от памук леко се свиват и поради тази причина моя приятелка ме посъветва да пробвам с 1-2 дрешки първо в сушилнята, че да няма изненади.
Като размерчета съм купувала главно 56 и няколко бройки различни дрешки имам в 62.
Ще изчакам като родя (живот и здраве) да питам в болницата да ме ориентират дали ще са ми необходими дрешки в 50 размер и ще звъня да пращам мъжо да купува или ще ги поръчам пак от някой сайт (така или иначе 5 дена ще съм там).

Та да попитам някоя от вас пие ли пробиотик? АГ ми предписа да пия Омнибиотик Панда и още не съм си го купила. Каза, че за чревния тракт било хубаво да се пие в последното тримесечие, за да се избегне запек. Също така благоприятствало изграждането на чревната микрофлора и при бебето.

Другото, което обмислям е дали да си взема някакви витамини за бременни. Чета различни статии и мои познати ми казват от опит, че в последните месеци резерва от витамини и минерали в организма рязко се изчерпва. Вие пиете ли нещо допълнително освен това, което са ви предписали?

# 213
  • Велико Търново
Здравейте, момичета! Те първа влизам в групата и не съм сигурна дали ще успея да изчета и двете темички, но ще се постарая.

Да се представя, мама съм на момиченце на 11 месеца, която е зачената ин витро, сегашната ми бременност е меко казано неочаквана, но дългоочаквана. Сега чакаме момченце.

Терминът ми е за 5 октомври, в 24+4 г.с. съм, но ще бъда с ресекцио и ще се борим да устискам поне до средата на септември.

Бременността ми върви много леко, единствено до 3- тия месец ми ставаше много лошо и повръщах.
За разлика от първата бременност, която изкарах на легло, с една шепа лекарства, инжекции с болкоуспокояващи почти всеки ден и влизане за задържане през месец.

Ще се включа в последната темичка за дрешките. Аз съм доволна от hm , WC wikiki, lupilu (макар че са малко уголемени) и бюджетните пепко и синсей. В началото ми казаха да не вземам малки дрехи и всичко ми беше около 52-56 размер, до към
60, но госпожицата се роди 2,450 кг и 46 см, и ѝ бяха като торба, носи ги до към 4- тия месец.
Сушилня все още нямаме и не мога дам отзиви дали се свиват .

С първата бременност не съм правила 3- та фетална по препоръка на АГ,  предполагам че и сега няма да правя.

Пожелавам лека бременност на всички и едни пухкави финали 🥰 .

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 21:02 от Plamingo__

# 214
Аз купих няколко бодита от Кик. Там също има доста бебешки дрешки.

# 215
Аз още не съм мислила за дрехи, но благодаря за препоръките.
Сега вече знам в кои магазини да гледам, когато стигна до там.
Ние поръчахме количка от amazon. Не знам дали планирате да поръчвате неща от там, но със сигурност си заслужава. Цената на количката в България е 2600 лв, а от там я поръчахме за 1500 лв. Същото е и за кошарата, цената тук е около 550 лв, ние я поръчахме от там за 360 лв.

# 216
Ние поръчахме количка от amazon. Не знам дали планирате да поръчвате неща от там, но със сигурност си заслужава. Цената на количката в България е 2600 лв, а от там я поръчахме за 1500 лв. Същото е и за кошарата, цената тук е около 550 лв, ние я поръчахме от там за 360 лв.

А коя фирма ползвахте за доставката ?

# 217
Аз няма да правя. Не съм правила и с първото.
Какви добавки взимате вие?

Магнекардин 3х1, Фортефер 2х1, Pregnacare Max 2x1 + омега 3

# 218
Ние винаги ползваме gabko, но мои приятели са ползвали и ggbg. За момента пристигна само базата за столчето за кола, тя е доста тежка и обемна. Доставка беше 40 лв., но въпреки това с доставката излезе с 100 лв по-евтино, от колкото струва в България.

А коя фирма ползвахте за доставката ?

# 219
Аз съм много доволна от ggbg. Столче за кола с доставката ми излезе 600 лева. В българските сайтове е 1050.

# 220
Аз съм много доволна от ggbg. Столче за кола с доставката ми излезе 600 лева. В българските сайтове е 1050.

Моля споделете какво столче купихте и от къде Simple Smile

# 221
Здравейте, днес бях на предлед в 25w +4d, правихме теста за гестационен диабет (за Швейцария е задължителен за всички) и резултатите ми бяха добри,че даже под нормата. Измериха бебето малко над 900г 😊, за сега върви с две седмици напред. Околоплодните води и дължината на шийката на матката също бяха в норма, кръвотока беше добър.Сложиха ми и ваксина за коклюш, тук се препоръчва, за да има и бебето имунитет преди раждането.
Питах дали се прави 3та фетална, но ми казаха, че те всеки път си гледат за всички органи, и няма такова като трета фетална морфологоя тук.😁
Не успяхме да видим хубаво личицето, защото имаше ръка и пъпна връв отпред, но се надявам следващия път да се види по-добре.
Записах си и час за среща с акушерка (тук здравната застраховка покрива16-20 часа за консултации с акушерка след раждането, където тя идва в дома, мери бебето, помага с кърменето, и показва как се къпе бебето и общо взето си го следи в началото), отделно се записва и за педиатър.
Предстои да направя и няколко посещения в различни болници, за да реша къде да раждам, моята лекарка ми препоръча една болница, която не ми беше в списъка с добри отзиви за лекарски екип и неонатология, та трябва да се запиша и за посещение там.
Иначе за поръчките от Германия, в сайта на baby-walz има намалени колички, и мисля да поръчам количка от там и да си я взема от магазина, защото в Германия количките са малко по-евтини от тук, съшити важи и за столчетата.
Преди от България съм поръчвала неща от Германия с GGBG, и всичко си идваше без проблем, също и с Габко.

# 222
Аз пак да изскоча с поредния глупав въпрос ,но наистина си нямам представа и просто не знам какво да гледам поетапно като дрехи за новородено,а пък и нямам някой скорошен който да поразпитам 😀 та момичета тези гащеризончета (забравих как се напичат) заместват ли ританките и камизолките или първо са те и после се слага гащеризонче 🤣🤣🤣

# 223
Здравейте момичета,
На какви шишета се спряхте? Аз много се чудя между Авент и Чико, някоя по-опитна мама да изкаже мнение? Simple Smile

# 224
Аз ще правя трета фетална, според мен е важна.
Добавки не пия, нямам някаквъ дефицити засега, ако се наложи - тогава.
Ромпърите според мен са най-универсалната и пракчтина дреха за новородено. Дъщеря ми първите три месеца друго почти не обличаше. Grinning Тя е януарско бебе и я обличах с един кат дрешки, т.е. само ромпър, със септемврийското ще е по същия начин. Това време тотално ме обърква обаче и нищо не купувам.
За шишета - ако искате да кърмите, според едно шише е достатъчно в началото. Ако се налагат повече, се купуват бързо. Аз харесвам шишетата на Лансинох, според ме са много подходящи и при кърмене, когато се налага хранене от шише понякога.

Общи условия

Активация на акаунт