Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 57 998
  • 725
  •   1
Отговори
# 195
И аз вече я пия, но по 1бр на ден. Не знаех, че може и повече...

# 196
Момичета аз малко ще насоча темата в друга посока,но Вие от къде смятате да пазарувате бебешките дрешки? Има хиляди сайтове ,на с какво качество са идея нямам,първо детенце ми е. Имам и сушилня и ми се иска като започна да ги подготвям и ги изпера и изсуша да не станат размер за ключодържател 🫣🙄😃 съжалявам ако въпроса ми е глупав ,но наистина съм доста неориентирана 🫢

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 11:00 от Бонбон911

# 197
Здравейте,  моля към въпроса на Бонбон911 да дадете и насоки за размерите. Благодаря предварително.

# 198
Здравейте и за мен ще бъде първо дете,  за сега дрехи съм купувала по препоръки от приятелки от Nextdirect, H&M, Carter's( има доста в Амазон и Aboutyou),Name it, C&A.  Като материя гледах да са от органичен памук (май повечето бебешки дрешки са).
Имам и малко неща от Lidl, за техните дрехи от приятелки знам,че са супер устойчиви на пране😄.
Като размери мен ме посъветваха да взема малко неща 50ти размер, защото бебето може да се роди по-голямо и всичко останало е 56 и 62.
Мамите може би ще дадат по-добри съвети за номерацията 😀.
Но сега има намаления на много места и даже си заслужава да вземеш и по-голям размер (естествено като горе долу предвидиш кой сезон ще бъде)  до към 6м (68 размер) за нашите бебоци май ще са с дълъг ръкав, че ще е зима.
Аз взех доста намалени космонавтчета (май така се казват) за зимата от сега, защото бяха на 50% в H&M. И ми се сториха добра сделка 😀.

# 199
За дрехите като качество - за мен Х&М са топа. Леко уголемени са им.

За размер - главно 56. Малката се роди 3.800, 52 см. Носи 50ти много малко, но аз и тогава наблягах на 56. 62 са огромни за новородени.

Но зависи и от марката. Някои 50 са колкото 56. Някои 62 са колкото 56. Или примерно имат минимална разлика.

Аз бях накупила толкова много дрехи за малката, всеки казваше, че няма да ги износи. Е, износи си ги. Вярно, че ги носеше по 1, 2 пъти, но с новородено си трябват дрехи. Дали ще се опиша, оака, намокри. В нашия случай имаше и рефлукс и всичко беше оповръщано. Не само, че не съжалявам и имам сега всички тези дрехи за беба 2, но купувам и още 😅

# 200
А взех малко 50см, следващите 56 до 68 см да си имам. Следващият размер при мен се сменяше на 2м. Точно. Така, че за да не търся обичам и сега да се подготвям със следващ размер да си имам. Примерно на Mayoral са 2-4, 4-6м. Номерацията и точно си отговарят. Хм наистина са леко уголемени, не само за бебета. Аз купувам малко по скъпи неща, но знам че няма да се свият много, да се изкриви шева или да избледнеят. Взимам на намаления и не много дрехи. Сайтовете са kidz, kidsfashion, crazykids  и общо взето всичко, което ми излезе като напиша mayoral. За момиченца обаче не знам. Сигурно има по-шукаритетни сайтове.

# 201
В kidsdashion, crazykids също има много красиви и качествени, да. В Тедико също. На Майорал също са много хубави, на Гесс. И аз съм купувала, страхотни са, ама за тях наистина ме е яд, че ги е обличала минимално. 😄

Иначе сега на малката освен на ХМ, открих и Пепко. За един тудлър, който постоянно пада и се цапа, са топ 🤣 Поне не ме е яд, като знам колко са бюджетни Simple Smile

Иначе сушилня ползвам винаги, да чукна на дърво, никога нищо не се е свивало.

# 202
На мен също ми е първо детенце и основно пазарувам от HM и Benetton, взела съм 50, 56 и 62 (по-големи засега не мисля). Гоня да са 100% памук, за да не затоплят излишно бебка или пък да й е студено. Ние също сме със сушилня вкъщи и знам от приятелки, че дрешките на двата бранда могат да се пускат в нея без проблем и без да стават джобни 😅, което е супер, защото нямам намерение да ги гладя 🤪.

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 20:41 от Yani_M

# 203
Здравейте, вие обмисляте ли да правите 3-та фетална морфология?

# 204
Моя АГ при последния преглед направо ми каза следващия преглед да запиша в 32 г.с., за да напарвам последната фетална. Предупреди ме, че не е задължителна, но е хубаво, съответно съм си я предвидила.

# 205
Аз няма да правя. Не съм правила и с първото.
Какви добавки взимате вие?

# 206
Аз няма да правя. Не съм правила и с първото.
Какви добавки взимате вие?

аз пия Фемибион витамини за бременни, Феретаб, витамин Д (спрей) и Омега-3.

# 207
Аз също имам запазен час за 3та фетална морфология.

# 208
Аз в понеделник съм на последната морфология. Моята и преди и сега ме вика в 29-та седмица.

Относно гладенето и сушилня. Правя и двете. Сега вече не, за да са супер дезинфекцирани, а защото съм свикнала да гладя всичко вкъщи. И продължавам да си гладя дрехите на детего (1.8 г). Но аз съм си такъв чешит просто. Simple Smile

# 209
Аз също ще правя 3-та фетална, вече имам записана.
Като добавки взимам - Омега 3, Б12 (хапчета подезични чистата форма и инжекции веднъж седмично), Магнезий (2 вида - малат и треонат), Калций, протеин за бременни (заради по-нисък белтък) и до момента 2 пъти съм правила вливки на Феринжект, за да поддържам желязото и хемоглобина във високи стойности.

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 16:21 от Yani_M

Общи условия

Активация на акаунт