Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 58 020
  • 725
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте 😊  Колко тежат вашите бебета и в коя г.с сте? Малко съм озадачена. Днес бях на ЖК (30 г.с) и бебето е с тегло 1500гр. Коментарът на лекарката беше, че не можело всички бебета да са големи. Означава ли това, че бебето е малко спрямо седмицата?

# 241
Здравейте 😊  Колко тежат вашите бебета и в коя г.с сте? Малко съм озадачена. Днес бях на ЖК (30 г.с) и бебето е с тегло 1500гр. Коментарът на лекарката беше, че не можело всички бебета да са големи. Означава ли това, че бебето е малко спрямо седмицата?

при мен в 27 седмица е 1200 грама +- 170 гр. и АГ казва, че върви 1 седмица по-голямо.

# 242
На мен до сега никога не са ми казвали колко тежи ... Просто ме гледа на ехографа прави измервания на бебето и ми казва ,че бебето е точно в седмицата в която трябва да бъде и до там ...

# 243
  • София, България

Аз вече съм в 31 г.с., но в 30 + 5 дни беше 1560 гр. Докторът каза, че е идеално! Аз също смятам така. Вероятно зависи и как се храниш - имам позната, която не спира да се тъпче с вреднотии (не просто тесто и сладко, ами и промишлени количества Макдоналдс и КФС), бебето й в 27 г.с. беше 1500 гр., а моето тогава - 909 гр. Ако кръвотокът е добър, няма какво да те притеснява.

# 244
здравейте мами, в началото на 7м съм и забелязвам, че са ми излезли по дупето стрии и по гърдите, препоръчайте ми нещо за мазане, което на вас ви помага, благодаря предварително

# 245
  • Велико Търново
Аз се мажа с palmer's, много съм доволна.
А за кг на бебчетата, вече е по- трудно да се изчисли точно. Важното е проследяващия да си знае работата, ако има нещо притеснително те ще кажат и назначат нужното лечение ☺️.

# 246
здравейте мами, в началото на 7м съм и забелязвам, че са ми излезли по дупето стрии и по гърдите, препоръчайте ми нещо за мазане, което на вас ви помага, благодаря предварително

Аз се мажа с олиото против стрии на Икаров. В последната седмица на 7ми месец съм и засега нямам новопоявили се стрии. Имам стари, които се появиха през тийнейджърските ми години.
Олиото е мазно и трудно попива, но съм доволна.

# 247
Момичета, моля ви, споделете какво ще ни е от полза да вземем със себе си в болницата, а обикновено не е посочено в списъците от съответното мед. заведение.

# 248
Някоя от вас ходила ли е или ще ходи ли на 3/4D ехограф?

# 249
  • Велико Търново
Момичета, моля ви, споделете какво ще ни е от полза да вземем със себе си в болницата, а обикновено не е посочено в списъците от съответното мед. заведение.

Аз си носих постелки за леглото и еднократни гащи за родилки с големи превръзки за родилки. Но всичко това го имаше в частната болница където раждах, така че е хубаво да попитате за да не носите допълнително багаж.

# 250
Това, което ми беше полезно, а не съм виждала в списъците са бархетни и тензухени пелени, понеже много ми течаха гърдите, кърпички за лице, които се продават в кутии, крем против подсичане, тампони, Линимент.

# 251
Някой може ли да ми помогне да се ориентирам какво чувалче за сън ми трябва.. само знам, че трябва за има опция повиване (тоест ръцете да са вътре)...

# 252
Аз съм раждала 2 пъти в частна болница( преди 11 години) и подсигуряваха всичко, НО не в достатъчни количества. Сега съм планирала да взема пелени, мокри кърпички и 1 комплект дрехи. Тогава ми трябваше помпа постоянно и си носих, ще нося пак. В списъка си имам и: подплънки за кърмене, протектори за зърна - не успях да кърмя без тях; Профинид ( ако се наложи секцио) и Арника.
Мисля, че останалите неща ги има в списъците на болниците.

# 253

Аз се мажа с бадемово масло на Immortella. Изключително доволна съм, нямам нови стрии. Попива веднага в кожата, много добре я хидратира най-важното не я омазнява! Даже започнах да го ползвам и за лицето. Също е подходящо за бебета и мисля дори и бебчо да мажа с него като се роди.
https://verdemivida.com/shop/bademovo-maslo-immortella/

# 254
Теглото се изчислява на база измерване на различни показатели - обиколка на стомахче, глава, бедрена кост и т.н. Няма значение толкова самото тегло, то е ориентир. Важното е структурно бебето да е ок и да се развива.

При мен е голям филм. Ходя при 2 различни АГ. Според едната бебето е 3 дни назад, според другата е 11 дни назад. Мерят бебето с 300 гр разлика, но както казах теглото е средно от всички показатели. 1 см разлика дава 1 гестационна седмица разлика.

Та, сега пак съм на витамини, направо се видях в чудо. Малката винаги е вървяла напред и се роди голямо бебе и сега ми е напрегнато. Отделно плацентата ми е започнала да старее, според АГ засега не е притеснително, но ми изписа Натаспин.

Кръвотокът е ок, бебето също (това беше последната ФМ), водите са добре. Ама на̀, какво е това закъснение на беба, не знам.

П.С. Утре влизам в 30 г.с. Едната измери бебето средно 1500 гр, а другата 1200. 🤷🏻♀

Общи условия

Активация на акаунт