Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 59 975
  • 725
  •   1
Отговори
# 465
  • София, България
Момичета, минавам да се отчета - 36 г.с. + 3 дни, бебчо е 2870 гр. Blue Heart Не знам дали е много или малко, надявам се да не мине 3500 гр., защото планирам нормално раждане. При Вас как вървят?

# 466
31+4 - 1700 и си се движи с 1 седмица назад

# 467
33г.с. - 2кг. Главички е моето бебе, значи усещам дупето яко и постоянно ми издува корема от едната страна.

# 468
34+4 съм качила 10 килограма горе долу. Понеже не помня колко бях в началото, че не се мерех, защото се притеснявах малкия да не се нарани на кантара, че е стъклен.
Господина беше в 32+3 - 1950 грама.
Доста се върти още на ФМ беше седалищно после се обърна след 2 дни.
Тези дни ми е много задъхано и топло. Отделно, че действаме по бъдещата детска стая.
Хем се вълнувам да го видя, понеже една читава снимка няма от ФМ. Хем ме е страх от раждането, макар да съм минала един път през това и знам какво е. До последно и предишното ме беше сковал страх в момента, в който влязох в болницата и всичко се изпари.
Леко раждане на всички мамчета, влезна август очаква се лека полека да ги видим нашите бебчета.

# 469
Момичета не знам дали в тази група беше, но ще питам. Билковата кръв която пиете за повишаване на хемоглобина , под формата на сироп или таблетки е ? 🌹

# 470
Момичета не знам дали в тази група беше, но ще питам. Билковата кръв която пиете за повишаване на хемоглобина , под формата на сироп или таблетки е ? 🌹

Аз съм пила под формата на сироп. След като бях изкарала Ковид (2021г) пиех по препоръка на хематолог в продължение на месец и преди да забременея си направих курс от 1 месец понеже ми беше доста паднал хемоглобина.

# 471

Пила съм при придходна бременност, заради ниско желязо - сироп, даже за по-добро усвояване и притъпяване на гадния вкус, ми припоръчаха да е със фреш от цвекло и/или портокал.

# 472
Ние сме 34+3, бебко е 2800 🙈 върви си доста голям но не знам с една или две седмици напред, а може и повече 😁. На тонове ходя всяка седмица от 31 г.с.
Вчера ми записаха дата 04.11 за секцио, като термина ми е на 11.11
Доктора каза да стискам до 15-ти август, каквото и да значи това..  И малко започна да ме хваща страх.
Успех на всички бъдещи мамчета и всичко да е наред 🍀❤

# 473
Момичета, някоя от вас да се е сблъсквала с диария по време на бременността? Какво сте пили за нея? Струва ми се, че при всички конвенционални лекарства пише, че за забранени за този период. Ще пиша и на АГ-то, но все пак.

# 474
Момичета, някоя от вас да се е сблъсквала с диария по време на бременността? Какво сте пили за нея? Струва ми се, че при всички конвенционални лекарства пише, че за забранени за този период. Ще пиша и на АГ-то, но все пак.

Аз имах този "късмет", най-вероятно си бях хванала стомашен вирус, защото беше придружено с болки, втърдяване и подуване в корема. АГ веднага ме извика на преглед и ме пусна на тонове, естествено, тоновете излязоха по-лоши и бебето също не се е чувствало добре. Изписа ми да пия активен въглен за детоксикация (по 1 или 2 таблетки през няколко часа), да не ям нищо първия ден, а след това да съм на варен ориз, оризова вода, препечена филия. АГ ми позволи да изпия и 1 таблетка имодиум, но това беше много крайно решение, т.к. над 3 дена се борех с диарията. Също ми изписа едни витамини - Имунохелт Фемин (2х1).

# 475
Здраввйрв мами!
В 33г.с съм вече. С Диабет преди бременноста, но  контролиран без усложнения. С АГ коментирахме и избрахме дата за секцио доста по рано предвид заболяването ми. Та  ако всичко е наред нещата ще се случат в 36г.с + 2 дни . Притеснявам се дали ще е достатъчно пораснало , знам че по-трудна ще е адаптацията . Дано не се налага да бъде задържано в неонатологията . Но е съобразено предвид риска от играещи захари… Тези, които са секцио, за коя сесмица сте планували?

# 476
Здраввйрв мами!
В 33г.с съм вече. С Диабет преди бременноста, но  контролиран без усложнения. С АГ коментирахме и избрахме дата за секцио доста по рано предвид заболяването ми. Та  ако всичко е наред нещата ще се случат в 36г.с + 2 дни . Притеснявам се дали ще е достатъчно пораснало , знам че по-трудна ще е адаптацията . Дано не се налага да бъде задържано в неонатологията . Но е съобразено предвид риска от играещи захари… Тези, които са секцио, за коя сесмица сте планували?

37 ма седмица ще е моето секцио

# 477
Здраввйрв мами!

Моето ще е в 37+5 . А какъв вид секцио ще са вашите ? Стандартното или Щарк? 🌹

# 478
Здраввйрв мами!

Моето ще е в 37+5 . А какъв вид секцио ще са вашите ? Стандартното или Щарк? 🌹

Щарк

# 479
Моето секцио ще е в 38+1. Относно метода Щарк- доста четох, но не мога на се ориентирам какъв е разреза- напречен или хоризонтален. Забравих да попитам и доктора.

Общи условия

Активация на акаунт