Бледи очни папили

• 137
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте,

Зачетох се в резултати от очен преглед от преди година и половина, в които пише: бледовати папили с леко воалирани назални и долни граници. Тогава очната каза да се наблюдавам и ако имам например главоболие, да отида. Бях позабравила, но напоследък имам проблеми с очите - болка в двете очи, а няколко пъти ми се случва вечер в тъмното с едното око да виждам по-светло, с другото по-тъмно. Зачетох се и се ужасих - може да е по-безобидно, но може да е глаукома, тумор (ако е от повишено вътреочно налягане това с папилите) и какво ли не.
Някой да знае нещо по тези въпроси?

# 1
  • над кукувичето гнездо
Очният Ви лекар, например?

# 2
Здравейте,

Зачетох се в резултати от очен преглед от преди година и половина, в които пише: бледовати папили с леко воалирани назални и долни граници. Тогава очната каза да се наблюдавам и ако имам например главоболие, да отида. Бях позабравила, но напоследък имам проблеми с очите - болка в двете очи, а няколко пъти ми се случва вечер в тъмното с едното око да виждам по-светло, с другото по-тъмно. Зачетох се и се ужасих - може да е по-безобидно, но може да е глаукома, тумор (ако е от повишено вътреочно налягане това с папилите) и какво ли не.
Някой да знае нещо по тези въпроси?

Здравейте, ще използвам поста ви, за да попитам нещо. Интересува ме различното възприятие за светлина в тъмното, за което споделяте. Може ли да обясните малко повече за това, тъй като аз имам подобни наблюдения и всеки лекар, който ме е прегледал до сега през годините не открива някакъв проблем и не може да каже от какво е тази разлика. Една лекарка само ми е казвала, че е разлика във възприятието на лявото и дясното полукълбо на мозъка.

Общи условия

Активация на акаунт