Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 59 971
  • 725
  •   1
Отговори
# 480
Имах стомашен вирус преди месец, пих смекта,ентерол и рекомфорт по предписание на лекар. По 2 смекта и ентерол, рекомфорт както беше бе кутията. И диета само препечен хляб със сирене 2-3 дни и солети.

# 481
Маринан, вертикални разрези вече се правят изключително рядко, само в много спешни и извънредни ситуации. Доколкото съм запозната основната разлика между Пфаненщил и Щарк е това как се режат и разделят тъканите.

# 482
Здраввйрв мами!
В 33г.с съм вече. С Диабет преди бременноста, но  контролиран без усложнения. С АГ коментирахме и избрахме дата за секцио доста по рано предвид заболяването ми. Та  ако всичко е наред нещата ще се случат в 36г.с + 2 дни . Притеснявам се дали ще е достатъчно пораснало , знам че по-трудна ще е адаптацията . Дано не се налага да бъде задържано в неонатологията . Но е съобразено предвид риска от играещи захари… Тези, които са секцио, за коя сесмица сте планували?

37 ма седмица ще е моето секцио

Моето ще е в 37+5 . А какъв вид секцио ще са вашите ? Стандартното или Щарк? 🌹

Нямам идея, даже за първи път чувам метод “шарк” Доверявам се на доктора…

# 483
Маринан, вертикални разрези вече се правят изключително рядко, само в много спешни и извънредни ситуации. Доколкото съм запозната основната разлика между Пфаненщил и Щарк е това как се режат и разделят тъканите.

Много благодаря!

# 484
Момичата , тъй като ми е първа бременност както вече съм споменавала си нямам представа какво ще ми е нужно за болницата . Какви са тези специални превръзки и подложки за след секцио… списъка който имам за родилното е много оскъден и честно казано бих искала да се подсигуря ❤всичко което ми кажете като съвет, ще ми бъде от полза 🌹

# 485
Моето секцио е планирано за 38+6, полуЩарк, имам едно класическо и едно полуЩарк. По стандартния метод (Пфаненщил) се режат 8 слоя и възстановяването беше кошмар, по Щарк половината се режат, а останалите се разместват.

Списъка за болницата си зависи от болницата - в Токуда например нищо освен тоалетни принадлежности и дрехи за изписването не съм носила, но  в Шейново се носи и тоалетна хартия Grinning

# 486
Бонбон, аз бях взела такива, но предполагам има най-различни разновидности за родилки като напишеш във интернет ще ти излязат.
https://images.app.goo.gl/xF5KZNkwjTQH4L696
https://befit.bg/canpol-sledrodilni-higienni-prevr-zki-10-br
https://images.app.goo.gl/XPtSZb51abTEvkGu6

Просто кървенето след раждане е доста обилно първите дни, и си трябва нещо по сериозно от обикновените превръзки. Но и нощните за следващите дни ме спасяваха, с предишното юлче ми беше много жега.

Последна редакция: нд, 06 авг 2023, 21:26 от Smile_to_live

# 487
Бонбон, аз бях взела такива, но предполагам има най-различни разновидности за родилки като напишеш във интернет ще ти излязат.
https://images.app.goo.gl/xF5KZNkwjTQH4L696
https://befit.bg/canpol-sledrodilni-higienni-prevr-zki-10-br
https://images.app.goo.gl/XPtSZb51abTEvkGu6

Просто кървенето след раждане е доста обилно първите дни, и си трябва нещо по сериозно от обикновените превръзки. Но и нощните за следващите дни ме спасяваха, с предишното юлче ми беше много жега.

Благодаря 🤗

# 488
Живот и здраве, вие момичета кога смятате да ви е първата разходка с бебето? Знам ,че е хубаво 40 дни да не се излиза , ММ пък все ми говори как не искал да разнежваме бебето и да го изведем на вънка след 1/2 седмици .
И за изписването също , смятате ли да съберете роднини ? На мен и това ми звучи глупаво .. а и ме побърква мисълта 10 човека да му дишат въздуха още на 3-тия ден . И тук имаме разминаване с ММ , той пък все не вижда проблем Grinning

# 489
Ако е хубаво времето, нямам намерение да го пропилявам и да стоим вкъщи. Ще изчакам поне седмица-две, за да се адаптира мъничето, пък и от кога стои тази количка в коридора и чака да я разходим 😁

За роднините и ние не знаем какво да правим. До болницата със сигурност ще дойдат, но ми е грубо да им кажа до тук бяхте. В същия момент като чувам как нямаш търпение да се прибереш, изкъпеш и просто да си си у дома, си представям колко ще ми е до гости. Надявам се, че ще се усетят и ще постоят малко.
Като цяло не ми харесва идеята да го размятат 10 човека да го държат докато е толкова крехко и малко, представям си как ще ми се свиди 😁🐣

# 490
Може би няма да чакаме до 40тия ден. След това времето ще се развали и ще сме принудени да останем вкъщи.
За изписването ще дойдат само родителите и сестрите ни. Все пак и двете майки са раждали жени и ще се съобразят със ситуацията- т.е ще постоят малко и ще си тръгнат.

# 491
Моето първо дете е януарче. Наложи се да я водим на фототерапии всеки ден, така че от първия ден след изписването е извеждана. Даже по два пъти дневно. Преди обед ходехме до болницата, след обяд на разходка. За мен 40-те дни са отживелица.

# 492
Малката я изкарвах от самото начало в двора. Първо за 5 минутки, после увеличавах на 10, след това кратки разходки, но не много далеч от вкъщи. Просто не исках да я гледат прекалено много хора, а те са несъобразителни и надничат в количката. Сега, ако времето позволява, ще действам по същия начин. Така или иначе малката си е вкъщи с мен, а тя има нужда да излиза.

Аз след 3 дни влизам в девети месец и ми е много напрегнато, защото усещам колко наближавам раждането. С пълна сила вече глася всичко, за да е готово.

На последния преглед, преди няколко дни, моята АГ ми каза, че бебето е малко по-малко. Измери го 2.500 в 35+1, което не ми се струва чак толкова малко. Дъщеря ми в 36та я измериха 2.700, а се роди 2 седмици по-късно 3.800. И нека не забравяме, че ехографа е ориентир, не знам защо ме шашкат така, но се надявам само да се роди жива и здрава и втората ми принцеса.

П.С. Ние ще се събираме с най-близките след болницата. Но и най-близките са 10 човека. С малката процедирах по същия начин. Те реално стояха в хола, а малката след кратко свиждане с тях, си отиде в спалнята, където я накърмих и сложих да спи. Постоях с тях и след малко си тръгнаха. Никой не е нахалствал, даже ми беше приятно да си поговорим за изминалото раждане и т.н . Така че всеки си преценява, аз не мога да си представя да не дойдат да ни посрещнат. Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 09:52 от CardyR

# 493
Живот и здраве, вие момичета кога смятате да ви е първата разходка с бебето? Знам ,че е хубаво 40 дни да не се излиза , ММ пък все ми говори как не искал да разнежваме бебето и да го изведем на вънка след 1/2 седмици .
И за изписването също , смятате ли да съберете роднини ? На мен и това ми звучи глупаво .. а и ме побърква мисълта 10 човека да му дишат въздуха още на 3-тия ден . И тук имаме разминаване с ММ , той пък все не вижда проблем Grinning

Няма да чакам 40 дни, това си е чисто мъчение! Joy Живот и здраве, ще започна да изкарвам бебо на терасата по няколко минутки, за да го адаптирам и може би след седмица ще го изведем на разходка с количката. На изписването нямаме намерение с мъжа ми да събираме който и да било вкъщи, особено пък като се има предвид, че ще съм секцио. Не мисля, че е удачно да се наблъскат 10 човека вкъщи, дори бих казала, че ще е нагло от тяхна страна. Нито ще мога да се изкъпя на спокойствие като се приберем, нито ще им обърна внимание или пък да домакинствам покрай бебо. Няма как да знаем в какво състояние ще съм след операцията. Другото, което е и мен лично ще ме изкара извън нерви е, че всички ще се навират да гледат бебето или поне някои от тях. Знам ли кой какъв бацил може да му прехвърли, особено с нашумелите летни вируси. Който иска да ми се сърди ама директно им казвам, че гости няма да се посрещат! Smile

# 494
Да определено след болницата, не ми се събира с никой след болницата. Още повече, че баткото, ще е бил без мен 3-5 дни за първи път в живота си. Ще искам да си останем само четиримата. Всички ще могат да дойдат, когато искат, но не този ден.
А за излизането ми се иска да излизаме, ако е хубаво времето и съм в кондиция още на следващия ден. Баткото и той ще си е вкъщи тези дни, или поне половината ден. Защото ходи на градинка до обяд.

Общи условия

Активация на акаунт