Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 59 925
  • 725
  •   1
Отговори
# 495
Да изкарвам бебето по описания от повечето начин е добре за мен . Малко по малко за 10/15 минути въобще не ми е проблем . По скоро точно това надничане в количката нещо не ми харесва , но пък винаги мога да направя забележка Grinning
Ама това изписване... Определено не искам никого наоколо освен мъжа ми . За мен е доста личен момент , а не цирково шоу . Помня изписването на племенника ми и как никой не се съобразяваше . Всеки беше отгоре му да му се радва .. всеки искаше да го подържи за снимка .. Само аз седях като мушкато отстрани и не смеех да го барна за да не му направя нещо Grinning Може би за това сега съм толкова нервна по темата .

# 496
  • София
С първото дете което беше февруари месец, излезнахме на 2та седмица, не за друга а защото стоя няколко дни на антибиотик в болницата заради водите ми. За мен тези 45 дни са пълна отживелица и не съм се замисляла даже да си го причинявам. За изписването, миналия път беше с роднините в болницата и вкъщи, а сега мисля да сме си само ние и най много моята и майката на мъжа ми. Честно казано единственото което искаш като се прибереш вкъщи е почивка и спокойствие, притрябвали са ми сто маймуни на главата, а да не говорим че и за толкова малко бебе не е ок според мен.

# 497
Няма да забравя изписването на каката Simple Smile Предупредила съм ММ да купи АМ, че бебето не искаше да суче в началото. Той обаче оставил за последния момент и проверил в 2те близки аптеки, но точно такова, каквото съм му казала, нямало. Той закъснявал за изписването от болницата и си казал "Нищо, после ще изтичам да купя, като ги взема". Изписаха ме, не бяхме много хора - брат му и жена му, майка ми и баща ми и всички тръгнахме към нас. Обаче докато се наснимаме и стигнем от болницата до вкъщи, бебето огладня. Та картинката беше чудна - ММ обикаля квартала да търси АМ, бебето се къса да реве от глад, гостите се чудиха къде са попаднали с това крещящо дете, аз бях супер притеснена, че детето реве и не мога да го успокоя Smile Общо взето гостите стояха 10-15мин и си тръгнаха, ММ се прибра, нахранихме бебето и то си заспа сладко в леглото. Като изключим този момент, детето беше много кротко като бебе, рядко плачеше, за разлика от сега Smile

# 498
Здравейте, момичета!
Как сте с подготвителните контракции в 32-33 г.с. - само стягания/ болезнени?
Аз от няколко вечери имам и по някоя болезнена, а през останалото време са само стягания. Имах и при предишните бременности, но сякаш бяха в по- късни седмици.

# 499
  • Велико Търново
Здравейте, аз съм в 31+5 г.с. Въпреки че съм с втора бременност имам въпросче относно стяганията. Корема ми застава в едни странни пози, от едната страна и като го бутна не се прибира (както когато съм сигурна че малкия се изтяга). Това възможно ли е да са контракции. Иначе имам стягания от няколко дена, предимно като съм на крак, в четвъртък съм на консултация. Само че днес звъннах на АГ за всеки случай, че съм много скоро след секцио и ми изписа ампули папаверин и профенид.

# 500
Контракции почти нямам, само вечер като се понатоваря малко или ходя бързо. Боне са болезнени особено, усещам го долу. Според лекарката вече трябва да имам такива. Утре влизам в 9 месец, а нищо още не е стегнато.
Трябва да се задействам, обаче ми се почива и почива. Детската стая стигна до някъде и се замрази. Август било майстора решил да си почива цял месец?!? Дано поне другия, който трябва да цикли да му се работи.

# 501
Относно изписването на бебенцата, аз много харесвам този момент, за мен е много голям празник, аз и моят мъж сме от големи семейства, наистина големи, всеки от нас си има близнак и брат/сестра. Очакваме близнаци и това ще ни бъдат 2-ро и 3-то дете - преповтаряме историята на нашите родители. Всеки един от нашите братя/сестри има деца. Да, малка лудница е, но това е нашето семейство и както за нас, така и за тях е дългоочакван момент. Те се радват искрено и дори са подготвили подаръци.
Бебетата не са толкова крехки, повярвайте. Аз въпреки, че съм с близнаци и се предполагаше, че ще родя по-рано, все още нямам нито контракции, нито разкритие. Ще бъда индуцирана до 10 дни, защото такава била прицедурата с близнаци.

# 502
  • Велико Търново
Ние с каката се събрахме само с родителите и прабабите , дойдоха на изписването, после в къщи за бързо. Моят мъж се беше постарал да украси и масата беше готова, аз нищо не съм правила.  Така ще направим и с малкия, никой не е надничал в коша, той беше от страни на нас докато хапнем.

# 503
Момичета, има ли някоя от вас, която в 8-9 месец сваля килограми, вместо да качва?
Бебчето се развива добре и си върви ок за седмицата, в която е, но все пак се притеснявам дали успява да си набави  всичко необходимо.
А уж казват, че последните месеци се качвали най-много килограми...

# 504
След 35г.с. черпят много желязо това знам, май е най важно и за секцио и хемоглобина.

# 505
За качването на килограми и с 1вото ми детенце беше така, качвах до 7-8 месец и след това не.
Сега отново се случи така, бебето се развива добре капва си грамове, аз съм същите килограми като в 7ми месец. Даже съм малко учудена, защото влизам в 9ти месец по-малко килограми отколкото с 1вото ми дете, а лекарката казва, че това бебе върви едро.
Само се моля да не стане над 4кг, заради това че ще раждам нормално. Но каквото такова, важното е само да е зравичък господина.

# 506
Здравейте, момичета.
В 34г.с. съм, но от няколко дни имам спазми тип менструални ниско долу. Някоя друга мама със същите оплаквания дали има и дали си е в реда на нещата? Приемам магнерот и но-шпа.

# 507
Здравейте, момичета.
В 34г.с. съм, но от няколко дни имам спазми тип менструални ниско долу. Някоя друга мама със същите оплаквания дали има и дали си е в реда на нещата? Приемам магнерот и но-шпа.

Здравей, и аз имах.. принципно менструални болни не е много добре да имаш. На каква доза магнерот си? Аз имах такива болки в 31 седмица и ми вдигнаха магнерота на 3 по 2 таблетки - обшо 6 на ден и ми добавиха но шпа 3 по 2. Най - добре звънни на АГ, моя ме извика на тонове, за да прецени колко силни контракции имам. Шийката се беше скъсила на 29 мм, което не е малко, но беше скъсена от преди седмица - тогава беше 39 мм.

# 508
.   
Здравейте, момичета.

Здравей, и аз имах.. принципно менструални болни не е много добре да имаш. На каква доза магнерот си? Аз имах такива болки в 31 седмица и ми вдигнаха магнерота на 3 по 2 таблетки - обшо 6 на ден и ми добавиха но шпа 3 по 2. Най - добре звънни на АГ, моя ме извика на тонове, за да прецени колко силни контракции имам. Шийката се беше скъсила на 29 мм, което не е малко, но беше скъсена от преди седмица - тогава беше 39 мм.

На същата доза като вашата съм. В четвъртък бях на тонове и нямах никакви контракции..

# 509
Здравейте, има ли от вас раждали в МБАЛ "Св. София" на бул. България или такива, които ще раждат там. Интересува ме всякаква информация за раждането и престоя. Няма да бъде раждане със Зебрите, просто моята докторка е там.  Дали може да присъства бащата, независимо нормално раждане и секцио, как стоят нещата със свиждането и дали ако е самостоятелна стая той може да идва по всяко време, необходим багаж и подобни. Общо взето всякаква информация. 😁

Общи условия

Активация на акаунт