Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №21

• 67 180
  • 781
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Някой ползва ли CBD oil ? Пише, че успокоява, за пмс, болка, възпаление.Чудя се да "инвестирам" ли в него?
То има различни видове, фирми, проценти...
Мисля че имаше и фейсбук група.

Може ли да ми дадеш линк, да чета!

# 61
На 44 съм. От някъде половин година започва да ме боли корема още 2-3 дни преди да ми дойде. Имам доста болезнен цикъл. Реших да пробвам Агнес (витекс). Пия го трети месец. За него в нета пише: "Резултатите от клиничните проучвания доказват, че приемът на Витекс води до потискане главоболието, напрежението в гърдите, подуването на корема, умората, желанието за сладко и др. Витекс спомага и за редуциране на състоянията на тревожност, депресия и чести промени в настроението."

От цитираното по- горе всичко при мен е наобратно. Вече 4 дни имам чувството, че всеки момент ще ми дойде а го няма, но има още ден до датата. Гърдите бяха спряли да ме болят , но откакто го пия се върнаха болките. Тревожността и депресията са в небесата. Отделно имам Хашимото от година и там не мога да напасна доза и нива на хормони. Май и аз ще го спирам.

Галдучо, от теб прочетох колко си доволна от менструалните гащи и си взех. Поне от тях съм доволна!

# 62
тоя витекс не съм го пила, но така като ви чета явно не се приема добре от всички.
да припомня само, че ако имате проблеми с щитовидната не приемайте добавки със соя, соеви изофлавони.

# 63
Май сме много  със понижена функция на щитовидната жлеза или Хашимото. Аз от  20 години вече и все ми е студено досега.

# 64
  • тук и там
Според календара ми ми закъснява с 4 дни. Корема ми е подут , наболява ме единият яйчник ,ама май ще ми прескочи този месец.Витекс пия от един месец, надавах се да ми дойде поне покрай него-тцъ, не ми се отразава по никакъв начин на мен.Имам една Мака в къщи, чудя се дали да не пия малко от нея.Тя поне енергия дава, ако не друго.

# 65
  • Бургас
На мен ми закъснява вече десетина дни, така  че се настроих вече, че започват прескачания, за първи път не ми идва, но не виждам смисъл да се мъкна по лекари и да пия нещо, на 49 съм и го приемам за естествено

# 66
  • тук и там
И аз съм на толкова.И при мен има прескачания, но не ми е за първи път.На мен си ми прескача последната година . Отначало ми прескачаше веднъж на няколко месеца, сега един ми дойде, два не дойде, после пак ми дойде и така..Ей това е лошото,  че вече не мога да хвана кога ще ми идва, кога няма, кога съм в овулация(условно казано), кога коя част на цикъла е..Та пълна каша..

# 67
Галчудо, ще ти я пратя на лични. В групата за дискова херния се е обсъждало, та към си запазила накои отметки.
Един познат пробва да го пие заради болки в гръбнака, но го спря защото му ставало лошо от него.
https://zdrave.to/saveti-ot-spetsialisti/d-r-ervin-ivanov-po-sve … hestva-ot-kanabis

https://hempico.bg/kb/konopeno-maslo-i-kak-to-si-vzaimodeistva-s … ACKi1Xa_W_gFAuLH8

# 68
  • Бургас
Кайсия, а откакто ти прескача, има ли промяна в продължителност или обилност следващия път, аз нямам против да ми идва веднъж на 2-3 месеца, ама ме е страх да е не е нещо много обилно или много продължително, с трепет чакам този месец какво ще стане

# 69
  • In transit
На мен за първи път ми закъсняваше с една седмица, този месец, което съвпадна с преглед при АГ. Оказа се, че имам задържан фоликул. Досега никога не ми е прескачало и е винаги на 26-27 дни. Не съм имала описаните от вас симптоми, освен, че ми тече по обилно. Но винаги ми е било така. На 48 съм. Лекарката ми пусна фсх и отсече, че съм в менопауза. Въпреки, че като я питах, каза, че след като се махне фоликул а ще спадне и фсх. Сега чакам. Grinning

# 70
  • София
обратното се случва, фсх спада като има фоликул.

# 71
  • In transit
обратното се случва, фсх спада като има фоликул.
Ми не знам какво да кажа.

# 72
Като ви чета и още повече се разочаровам от моята гинеколожка.От над 20 г години я посещавам,не съм имала някакви кой знае какви оплаквания и не съм я притеснявала за изследвания.Сега нищо не ми пусна,а и казах,че имам оплаквания,че 2 месеца нямах цикъл.Все вагинални глобули обича да изписва и пак ми изписа такива и то за 10 дни(а те как неприятно ми се отразиха),въобще много ме претупа и повече няма да стъпя при нея.Ще си търся друга.

# 73
АГ докторите, май вече не се интересуват от жените, когато те са в този преходен период - преди /след. И жените в Бг се свиват, чувстват се зле и си търпят, сякаш е нещо срамно. Няма превенция по тези въпроси, така че трябва сами да си помагаме.

# 74
Галина,абсолютно съм съгласна с Вас. И аз наблюдавам у АГ една така досада,пренебрежение и припряност да те изгони. Прекъсват те,свиват рамене,"ти кво искаш" и айде,пътя....

Общи условия

Активация на акаунт