Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №21

• 67 173
  • 781
  •   1
Отговори
# 45
А от какво се оказаха тези симптоми при Вас?

Какво означава паник атаките да имат само физически израз?

Преди години всичко за което пишете го имах и аз, даже се чудех дали не са ПА. Не са, се оказа, но това изведнъж да ти се разхопа сърцето, всичко да и бучи, мислите да се лутат...лудница беше. А в комплект с недоспиване и некачествен сън, едва избутвах някои дни.

# 46
  • София-Младост

Фрезия24
От периода, през които преминавах, т.нар. пременопауза и последващата менопауза. Но старателно си минах през кардиолог, изследване на хормоните и признавам си, че в един момент просто исках да имам повишен TSH, че поне да знам от какво е. Глупаво е да, но всичко си ми беше наред. Глог+мента+валериан ми помагаха на моменти. Добри мисли също, започнах да се насилвам да спортувам. Направих промени в личния си живот и сега спя непробудно поне 6-7 часа. Има още какво да се желае, но пък не искам да се отказвам съвсем от всичко. И не на последно място хапчето, което писах, че в момента е на последен етап от изпитване. Да се изпотя ми се случва 1 в месеца. Ще видя лятото как ще е разбира се.

# 47
Ала-Бала, благодаря за отговора🤗
Време си иска преходът, значи. Напомнихте ми какво е да искаш да ти намерят физически проблем, за да знаеш, че не полудявяш.
Здраве, спокойствие и добро настроение Ви пожелавам.

# 48
Моите “панически атаки” се оказаха алергични реакции. Сега вече като пия противоалергични, изчезнаха разбира се. Обратното на вас, предпочитам да бяха наистина панически атаки, защото може да се лекуват, а алергиите са доживот.

# 49
За алергиите не съм съгласна,може да престанат в един момент,може други даде появят...А при мен изчезнаха всички щом се отключи автоимунно заболяване. Паник атаките не са майтап работа,така че внимавайте какво си пожелавате....

# 50
  • София
В близкото ми приятелско обкръжение има момиченце с толкова страшни паник-атаки, че пременопаузата на майката изглежда като шега спрямо това, което се случва с детето. 😟

Предимно ви чета, май само веднъж съм писала. Наскоро получих първата си гореща вълна. Съвсем друго очаквах и първоначално се уплаших. Когато отмина си дадох сметка, че е гореща вълна. Успоредно с изпотяването и горещината в горната част на тялото изпитах силно прималяване. Едва се добрах до стола, подпирайки се по мебелите.

# 51
Има книжки, календари за възрастни за оцветяване /аз си купих и си оцветявам/.
Има хубави сайтове с материали за рисуване по номера.
Има нейрографика, за която може да потърсите в ютуб и нета доста интересни неща. Аз се пробвах и се получи доста интересна картинка.

А пък аз за стреса и за успокоение знаете ли какво си купих  за 3 лева - не ми се смейте 😄

Помага ми. Иначе обичам да шия гоблени, ама мисля, че още не ми е време да се върна към тях.

# 52
Няма смешно тук. Който не го преживява това, не знае за кво иде реч.

# 53
Тази игра я имах като малка, много я харесвах. Дори я давах на приятели да играят с нея и веднъж получих в замяна рибки.

# 54
  • Бургас
Някой ползва ли CBD oil ? Пише, че успокоява, за пмс, болка, възпаление.Чудя се да "инвестирам" ли в него?

# 55
Пробвах за безсънието, не ми помогна.

# 56
  • Цюрих
Аз след почти 2 седмици употреба спрях Витекса. Изглежда на мен ми влияе негативно. Тъй като го пиех заедно с Тритико, първо спрях Тритико, за да видя защо получавам сърцебиене, засилваща се тревожност и горещи вълни. Пих Витекс още 2 дни и определено установих, че ми влияе зле. Със спирането му всички симптоми рязко изчезнаха, явно ми разджурква нещо хормоните.
Сега имам затишие откъм симптоми, но не мога да установя на какво се дължи- дали защото спрях лекарствата или защото ми свърши цикъла. Определено имаше някакъв странен ефект от тази билка,явно влияе различно на различните хора.. Сега съм на принципа проба-грешка. Мисля да опитам със салвия и бял равнец... и, евентуално, вечерна иглика. Някой пил ли е Триптозин?

# 57
Аз съм пила триптофан преди година  и ми помагаше  да се отпусна и  да се засмея . От тревожност съм под напрежение и притеснение  винаги и не мога да се зарадвам на нищо. Сега наскоро пих от този вид триптофан,магнезий и витамин В.  Магнезия също помага за нервите и съня.Пак ще си купя  . Тези добавки на мен ми действат. Ще си купя и радиола.  Иначе за нервите и на мен лекар ми изписа лекарство,преди лягане може да се пие за да действа и на съня. Миналата година като бях на  невролог след ковида  пък ме посъветва  да не  пия лекарства за да не  ми повлияе на паметта( нали има  момента с мозъчната мъгла)

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 12:27 от candela

# 58
Някой ползва ли CBD oil ? Пише, че успокоява, за пмс, болка, възпаление.Чудя се да "инвестирам" ли в него?
То има различни видове, фирми, проценти...
Мисля че имаше и фейсбук група.

# 59
И на мен скоро ми изписаха някакво-Триптозин,не знам същото ли е като Трептофан,така и не го купих.И Дормиплант също,да съм вземала при нужда.
Всичко е в главата,знам го,прилагам каквото мога да си помогна,но признавам,че има моменти,когато е много трудно сам да се издърпаш за косите от блатото.
А,Симпатил също ми изписаха,него не го намерих никъде и затова тогава взех мента,глог и валериан.

И за себе си забелязах едно много важно нещо-малко само да се сдърпам с някой от близките и край,получавам всякакви атаки,симптоми,разстройва ми се сън,ежедневие,всичко.И дишането-почвам от яд (особено,ако си мисля,че аз съм правата) да дишам плитко и късо,и това ме прави безжизнена направо.

Общи условия

Активация на акаунт