Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №21

• 68 186
  • 781
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Аз като съм в цикъл на море, ми стига да си седя на плажа и да си топя краката. Пък и на мен ми е силен само два дни.
Еха, този месец няма да съм в цикъл на работа! Може да ви звучи странно, но понеже ходя само в определени дни или седмици, 80 процента от случаите, съм била в цикъл. 😔

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 11:48 от Rockstar

# 541
  • В полите на Пирин планина
Аз едно ви казах, че почти 4 месеца нямам цикъл и той взе, че дойде - поне изчака да ми приключи гръцкото море. Simple Smile))
От вчера съм с цикъл. Съвсем нормален изглежда.
И подуването ми изчезна с магическа пръчка. Simple Smile

# 542
  • София
Аз като нямам цикъл повече от месец, ставам като балон!

# 543
  • В полите на Пирин планина
Не точно като балон, но странно усещане имах - крака и ръце ми са се подували само по време на бременностите ми.
Пиех чай от мента и лимонена вода. Те помагат за отводняването.

# 544
  • In transit
zavs, и аз съм така. Винаги, като тръгна на почивка и вземе, че ми дойде. Този месец реши да ми дойде 2 дни по-рано, за да може да ми свърши, преди да заминем на почивка. Grinning 

# 545
  • София-Младост
Мдааа, това е единствената полза от менопаузата, можеш да тръгнеш по всяко време, без да смяташ дните:)))

+ 3кг съм от нищо...ето това ми е мъката:(

# 546
  • In transit
Уф, аз едни 2кг постоянно съм +/-. Вече спрях да им обръшам внимание. Поне не мърдам нагоре.

# 547
Галдучо, всичко започна след като прекарах к0вида. Не съм същия човек.

# 548
  • Бургас
Галдучо, всичко започна след като прекарах к0вида. Не съм същия човек.
Погледни  да нямаш анемия, витамините и минералите, макар, че аз изпих де що има витамин и желязо, и  пак няма оправия .От априлското "разболяване" или алергична реакция  чак като кихам главата отзад ме болеше. Имах чувството, че и синусите ми се възпалиха. Ето вчера ми тръгна цикъла и всичко спря, а 2 месеца се побърках. Какво е това чудо? Ковида го  хванах с началото на цикъла, и всички последващи "разболявания" също. Как искам да се разреди малко и при мен, а той бърза, ли бърза, едва се съвзема и хайде пак.

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 15:44 от Галчудо

# 549
Оф, мен пък ми писаха днес да запазвам час за профилактичен преглед. Ще ми изследват и холестерола. Знам че се повишава при настъпване на менопаузата. Е при мен не е настъпила, а по-скоро вървя към нея но...
Запазих час след 2 дена та ще видим.

# 550
Оф, мен пък ми писаха днес да запазвам час за профилактичен преглед. Ще ми изследват и холестерола. Знам че се повишава при настъпване на менопаузата. Е при мен не е настъпила, а по-скоро вървя към нея но...
Запазих час след 2 дена та ще видим.
Няма страшно, всеки 2 има висок холестерол, при който лошия е по- висок от добрия. Така и така, ще ти вземат кръв, пуснете липиден профил, захар, инсулин, щитовидни, че то по нашия път, всичко се разбърква. Аз ще пускам профилактични, всички, след 20 дни, някъде.

# 551
  • София
Здравейте, не знам дали някой може да помогне тук, но ще съм благодарна ако получа съвети. Майками е на 60г. и още си страда от гадните симптоми на менопаузата - горещи вълни и зачервяване на лицето най-вече. Като цяло не може да се почуства ок и помоли да проуча за ефикасни медикаменти. Дали има такива?Рекламират се доста препарати, но работи ли реално някой?

# 552
Ако нещо работеше за всички щеше да е лесно.Трябва да опита и да търси вариант, за съжаление.

# 553
  • София
Ако нещо работеше за всички щеше да е лесно.Трябва да опита и да търси вариант, за съжаление.
Т. е при едн работи едно, при дург друго. Да тества,докато намери нейното?

# 554
Да, така е.

Общи условия

Активация на акаунт