Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №21

• 67 345
  • 781
  •   1
Отговори
# 525
  • В градината...
Пила съм алора, не забелязах ефект, както и витанго (златен корен). При мен най-добре действа лотосоник. Доста ме отпуска.
Момичета, от месец и нещо имам горещи вълни. Преди няколко дни започнах Лейди хармония. И вълните спряха. Възможно ли е такъв ефект за толкова кратко?

# 526
  • София
И на мен Алора не ми действа.

# 527
Аурора, не съм, забравила съм за него, и Майки беше препоръчвала тук Родиола.
Явно трябва проба грешка.

# 528
Здравейте, Последните  2 месеца менструацията ми дойде на 13-14 ден. Първия път беше много болезнена, но втория си беше нормална. Бях на гинеколог и тя каза, че всичко е нормално. Не ми препоръча нищо. Видя малък полип и иска да го махне след следващата менструация. Честно казано не знам дали трябва да взимам някакви добавки. Чувствам се добре. Имам диабет и за него взимам няколко добавки, за да се контролира кръвната захар.

# 529
Здравейте! Много ми харесва вашата тема. На 42 години съм и цикълът ми е редовен, но от 30-32 дни се скъси на 24-25 дни, като стана много обилен. Фсх хормона ми е 10 и ендото ми каза, че скоро ще вляза в менопауза. Последната година ми се изсипаха много неща на главата, като не знам дали са свързани с менопаузата- хипофункция с голям възел на щитовидната, киста на яйчника, анемия, много силно главоболие, отпадналост, тревожност и сърцебиене ( вдигах кръвното на няколко пъти като се задържа с дни високо), камък в бъбрека, болки в ставите, разширени вени и спукани капиляри само около глезените ( чупен ми е крака преди 1.5 година), изведнъж ми се развалиха 7-8 зъба, подуха ми се лимфни възли и се наложи да извадя 2 с операция с пълна упойка.  Имам киста на яйчника 3 см последно, като я следя вече година. Пила съм какво ли не-дуфастон, Зафрила, примолут нор, противозачатъчни, нищо. Много ме е страх от операция. Според вас време ли е да се маха и минала ли съм срока на изчакване?  Доктора ми беше казал, че според него щом не се повлиява от лекарства, то няма да се махне. И това беше преди 3 мес. Страх ме е да отида... Дайте ми съвет моля. Взимам витекс и тинктура гинекологична подкрепа, като ги сменям. Благодаря ви.

Последна редакция: нд, 02 юли 2023, 18:07 от Една Такава 737236

# 530
Трябва да се определи вида на кистата - някои се махат сами, а при други само с операция. Размера който сте споменали (3 см) не е притеснителен, но нищо не пречи да идете до друг доктор и да чуете и неговото мнение.

Последна редакция: нд, 02 юли 2023, 19:02 от Vita

# 531
Съфорумка беше писала, че е доволна от билки/или смес/ от Здравница за кисти.
Също чай невен-турта-бял равнец.  От аптеката на Поп Богомил, СФ също могат да ви предложат билк.смес. Работят и с куриер .

# 532
Вече мина почти година. Не знам дали е опасно да я чакам толкова време. Пробвала съм и с билки, но не съм постоянна.

# 533
  • In transit
А какъв вид е кистата?

# 534
Фоликулярна. Пробваха я със синтетични прогестини, противозачатъчни, но не се повлия. Направих си туморните маркери, които са в норма.

# 535
Фоликулярна. Пробваха я със синтетични прогестини, противозачатъчни, но не се повлия. Направих си туморните маркери, които са в норма.
На мен ми ги редуцираше билковата смес, но моите са били макс 20 мм. Пиех обаче всеки ден много стриктно. Стигала съм до няколко месеца прием.

# 536
  • София
За мен билките, най лесно се пият под формата на тинктура - няма специално приготвяне, няма силно изразен горчив вкус-  общо взето само за енерго спестяващи БГ мами. Тинктурата за гинекологична подкрепа я има почти навсякъде

# 537
  • Бургас
Здравейте! Много ми харесва вашата тема. На 42 години съм и цикълът ми е редовен, но от 30-32 дни се скъси на 24-25 дни, като стана много обилен. Фсх хормона ми е 10 и ендото ми каза, че скоро ще вляза в менопауза. Последната година ми се изсипаха много неща на главата, като не знам дали са свързани с менопаузата- хипофункция с голям възел на щитовидната, киста на яйчника, анемия, много силно главоболие, отпадналост, тревожност и сърцебиене ( вдигах кръвното на няколко пъти като се задържа с дни високо), камък в бъбрека, болки в ставите, разширени вени и спукани капиляри само около глезените ( чупен ми е крака преди 1.5 година), изведнъж ми се развалиха 7-8 зъба, подуха ми се лимфни възли и се наложи да извадя 2 с операция с пълна упойка.  Имам киста на яйчника 3 см последно, като я следя вече година. Пила съм какво ли не-дуфастон, Зафрила, примолут нор, противозачатъчни, нищо. Много ме е страх от операция. Според вас време ли е да се маха и минала ли съм срока на изчакване?  Доктора ми беше казал, че според него щом не се повлиява от лекарства, то няма да се махне. И това беше преди 3 мес. Страх ме е да отида... Дайте ми съвет моля. Взимам витекс и тинктура гинекологична подкрепа, като ги сменям. Благодаря ви.

Това да има нещо общо с ковид и анемия? Нещо се случва, не знам какъв е този вирус. Сега април изкарах нещо, е ..не мога да се оправя, уж съм добре, но не съм съвсем добре. Всеки път ми отнема 3-4-5 месеца и пак изкарвам нещо, уж нищо сериозно, аз ги мисля, че са алергични реакции.

# 538
Да се отчета и аз - миналият месец ми прескочи и нощем имам страшни горещи вълни...след това ми става студено Sad

# 539
При мен този месец всичко е нормално. Сигурно август ще се прецака, когато съм на почивка. 😀
ММ от няколко месеца все ме пита, кога да запазва. Аз все му казвам, че не ми пука и че вече няма значение. Когато и да запази все ще сбърка 😀.
Отказвам да се подчинявам на хормони с деменция.

Общи условия

Активация на акаунт