Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №21

• 67 339
  • 781
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Ми аз хем съм се занимавала с добавки, тези билки не съм ги чувала.

# 511
Оф, то и аз имам чувството че половината неща са ги сложили ей така, за пълнеж и екзотика Ей тези семена от Туя и Лотос например...... 🥴
За Erythrina variegatte, изрових, че:
Листата и семената съдържат ниски концентрации на алкалоиди и имат наркотични свойства. Семената съдържат алкалоидите хипофорин, еризодин и еризопин; листата и кората съдържат отровата еритринин, която действа върху нервната система. 🥴
Не знам какво да мисля.

# 512
  • София
Ако се продава само онлайн, може за известно време да са прескочили БАБХ, което не е добре.

# 513
Алора пробвала ли си?

# 514
Lemy
пих Лотосоник - слаба работа. Няма да ти навреди, пробвай го.
Бланд не си ли пила? Пробвай ги и тях.

# 515
  • В полите на Пирин планина
Може ли както си ми е идвало горе-долу редовно (с едно изключение последната година, когато пропусна един месец) просто МЦ да спре, без никакви други симптоми, проблеми и неразположения? Последно ми дойде на 22 март, беше нормално като количество и продължителност и това беше. Чудя се да ходя ли на АГ или просто да си трая засега.

И аз съм така от началото на март, но не мисля да ходя за сега на лекар, освен като дойде време за профилактика. На 49 години съм и да спре, то си му е време.
Аз ползвам Алора сега, като не мога да намеря Симпатил.

# 516
Обикновено пия турта, равнец, невен против кисти.
Пиеш го против кисти, тоест в момента нямаш? Каква е дозата и схемата за превенция?
При мен минаха три месеца с билки за кистата, изпих си и Регулона по схема. Сега отивам на море и след това ще видя какво се случва с кистата. Дано се е разкарала.

Когато ме болят яйчниците пия, но знам че хората пият профилактично. дозата е по 1 с.л от трите в един литър вода. Тази мисктура винаги ме е спасявала.

# 517
Rockstar, има ги и по аптеките.
Стела, не съм пила Алора, сега я погледнах, звучи ми добре.
Рангелова, проверих и Бланд, и той ми хареса, по принцип съм пила маточина на чай и добре ми действа, но не ми се занимава вечер да правя.
Благодаря ви, ще си взема нещо от двете.

# 518
  • тук и там
Ха, и аз от март съм без цикъл. Нищо не правя за сега, юли се прибирам в Бг и мисля да навестя АГ-то. И на мен за първи път ми се случва толкова дълго да го няма, най-много месец-месец и половина  беше прескачал до сега.

# 519
Rockstar, има ги и по аптеките.
Стела, не съм пила Алора, сега я погледнах, звучи ми добре.

Аз съм пила Алора за безсъние, нервност , сърцебиене. Може би половин година -  никакъв ефект

# 520
  • София
И аз имам същите спомени  за Алората. На мене добре ми действаше Ремотив.

# 521
  • София
Леми, пробва ли Витангото?

Месечинка,
За последен цикъл март, случи ми се да ми прескочи 3 месеца преди две години, даже побързаха да ме сложат в графа менопауза, защото нямах никаква лигавица. Но после си ми дойде и беше доста редовен около 8-9 месеца, когато пак прескочи.
Тъй че не го отписвай цикъла, ако прескочи с 3 месеца🙃

Между другото тогава бая се бях ошашавила, че мажех крем прогестерон като луда и такъв силен цикъл ми се изсипа, че и продължи после две-три седмици зацапване, пък после пак цикъл. Оттогава не съм се занимавала вече 2 години с никакви хормонално регулиращи добавки. Каквото такова, не мога да го живея тоя живот все на тръни.

# 522
Бях се оплакала, че от 15 април около 45 дни почти постоянно зацапвах и кървях. Дали имах общо 10-тина дни чисти, непоследователни. На 20-ти май започнах капсули ДИМ формула, а на 30-ти май бях на преглед и горе-долу тогава и спря кървенето, съвпадение. На прегледа лигавицата беше тънка като вестник, 4мм. И от тогава досега - цикъл няма. Не знам дали капсулите са помогнали да спре нерегулярното. Допивам си втората опаковка. Имах малко останал прогестерон от трансферите, употребих го миналата седмица, като се надявам да предизвикам МЦ.

# 523
Някъде из предишните теми #the_demon препоръчваше за тревожност комбинацията от инозитол и фолиева киселина.

Момичета, да ви питам имате ли отзиви за Лотосоник, или какво ви е мнението за състава на тези хапчета, при стрес и тревожност? 🤔
Днес се загледах в аптеката, и понеже любимия ми Симпатил изчезна, търся някакъв билков заместител. В състава му са Дискорея (това не беше ли див ямс) и разни други неща 🤔
https://apteka.framar.bg/30014568/%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%81 … D1%81%D0%BE%D0%BD

# 524
Инозитол с фолиева е супер за тревожност,а и за други неща. Обаче няма този усполояващ ефект като валериана и др подобни билки. Не знам какъв ефект се търси....
Аз пък напоследък по време на цикъл ме хваща много противна мигрена,която трае по 2,3 дни-направо не мога да гледам....Противна работа

Общи условия

Активация на акаунт