Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №21

• 68 111
  • 781
  •   2
Отговори
# 570
Нали се оплаках за болки в яйчниците и в гърдите, акне, вълни, всички екстри. Горе долу десет дена пия билките и сутрин фемикур. Днес ми дойде, Гърдите ме отпуснаха. Срам ме е да ви кажа на колко ставам. Е няма ли да свършва вече...
На колко години ви беше първият цикъл?

# 571
Re-ge знам на колко ставаш😂.
Аз пък пусках контрола за tsh и си платих за fsh с идея да видя в менопауза ли съм. Резултат 19 . Май скоро няма да е.

# 572
На колко години ви беше първият цикъл?

на РД когато навършвах 13.

Аз пък пусках контрола за tsh и си платих за fsh с идея да видя в менопауза ли съм. Резултат 19 . Май скоро няма да е.

На мен фсх много странно ми флуктира. Беше ми в началото 9 после 27 после беше около 60 за един период , но после падна около 20. В един момент престанах да го меря. То не се знае кога в коя фаза съм след махането на спиралата. Аз затова не го смятам за много стабилен показател.

# 573
Моята ендокриноложка ми каза, че съм близо до менопауза, защото моят фсх беше 10. При 12 и нагоре вече се влизало. Но като ви чета май не е така. Колко трябва да е фсх за да влизаш в менопауза?

# 574
Моята ендокриноложка ми каза, че съм близо до менопауза, защото моят фсх беше 10. При 12 и нагоре вече се влизало. Но като ви чета май не е така. Колко трябва да е фсх за да влизаш в менопауза?

В менопауза влизаш след като си нямал цикъл една година. моята казва година и половина. Докато се стигне до там се случва доста пъти да ти идва изненадващо и това да означава че все още не си менопауза. Докато ти идва значи си в преддверието. И там явно фсх така си ходи нагоре надолу. Вероятни защото никога не си сигурен кога точно го мериш заради Миш-маша ( кога точно си в лутеална кога в овулаторна и т.н. ) И на мен на  показател 27 ми казаха че съм се запътила ( а три месеца преди това ми беше 9) , ама 5 години не мога да стигна.

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 11:56 от _re_ge

# 575
Случайно да сте забелязали повече гъбички? Особено лятото?

Вече няма проблеми. Но години се борих с тях и ми помогна масло от чаено дърво. Слагах по няколко капки на ежедневна дамска превръзка или само 2-3 капки на тампон и спях с него. Доста пари ако се прекали.

# 576
Хей момичета, къде сте? Топкате си краката в морето и всички познати неразположения ги няма и не пишете в темата. Почивката с интересна книжка, или разходка някъде, също е част от нашата терапия...

# 577
Момичета, знам, че не е точно по темата, но ако има запознати ще се радвам да ми отгорят. Бях в лицево-челюстна хирургия Пловдив и ми направиха панорамна снимка на зъбите. Имам ретиниран( скрит под венеца) мъдрец, който е за вадене. Предупредиха ме, че има опасност от засягане на нерв и изгубване на чувствителност на челюста и езика, увреждане на говора. Изпаднах в ужас. Трябва да се вади, обаче ако се извади друг проблем. Някой знае ли нещо по въпроса с подобна операция и ако може препоръка за лчх в Пловдив,който сте доволни. В ЛЧХ са отвратително нагли, моля се да ми сменят превръзката, да ми бият антибиотика, да ми обърнат внимание, сама си свалих абоката. Да не се налага да попадате там.

# 578
Какво налага ваденето на този ретинирал мъдрец? Имате някакви оплаквания ли?

# 579
Ами казват, че мъничката част, която е оголена( колкото леща) е развалена и ще се разваля още. Отделно бях с подути лимфни възли доста дълго и се наложи да ги отстранят и търсят евентуална причина в зъбите.

# 580
  • София
Намерете си добър хирург и ги махайте. На дъщеря ми преди две години и махнаха и двата долни мъдреца в челюста. Възтанови се бързо.

# 581
Махайте ги след като създават проблем.

# 582
Офф как съм ви изтървала. Наваксвам с четенето. При мен едно и също, зацапване, тревожност,паника,килограмите нагоре. За колограмите сама съм си виновна. Този месец и чувствителни и леко болезнени гърди отдавна неми се беше случвало.

# 583
Тук сме, на работа Sad
Все още не ми е дошло. Тормозят ме горещо/студени вълни нощем:(
Правих контрол на вит. Д - вдигнал се е , но малко.  Само дето го правих в друга лаборатория не мога да сравя точно. В предишната бях под долна норма. Пих 5000 - 6000 IU  4-5  месеца и направих пауза от месец и половина и ново изследване.
Сега съм с 31.3 ng/ml - при граници от
 10-20 / латентен дефицит
20 - 100 оптимално ниво
над 100 предозиране.
Пак започвам да пия.

# 584
Здравейте, аз вчера бях на лекар ( да припомня, че бях с продължително кървене  от 07.05  на 07.07 най-накрая  спря Simple Smile
Откриха ми кистозни образувания на левия яйчник, под 2 см, според лекарката не е притеснително. Не успя да види на ехографа причината за това кървене, но се съмнява за полип (отстраниха ми такъв 2017).
Обясни ми, че ще приложим лечение с цел терапевтичен кюретаж за изчистване с медикаменти. Изписа ми Примолут Нор - 2х1 - 10 дни ( от 15 ден на цикъла) за два месеца. Приемали ли сте този медикамент с такава цел и какъв е бил резултата при вас?

Общи условия

Активация на акаунт