Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №21

• 66 644
  • 781
  •   1
Отговори
# 585
  • тук и там
Аз съм премала заради кървене извън цикъл,при мен добре повлия.По същата схема,но за три месеца ми го бяха изписали.След това цяла година нямах такова кървене и цикълът ми се нормализира. Днес и аз бях на Аг ,но аз съм вече на друг етап.Цитонамазка взе,дано е добър резултата,другото уж е наред,като изключим това ,че последният ми цикъл беше февруари-март...

# 586
Аз от днес съм циклична, ама много ме боли кръста, чак походката ми се променя. Чудя се, да пия ли ибупрофен или да слагам моя нинджа колан, за кръста, ама той пък е и с презрамки през раменете и гърба, иначе няма да мога да си направя крачките навън. Другата седмица съм на море, в родния ми град. Ама там кръста/костите хич не ме болят... климата явно или климактериума 🤣

# 587
Момичета, знам, че не е точно по темата, но ако има запознати ще се радвам да ми отгорят. Бях в лицево-челюстна хирургия Пловдив и ми направиха панорамна снимка на зъбите. Имам ретиниран( скрит под венеца) мъдрец, който е за вадене. Предупредиха ме, че има опасност от засягане на нерв и изгубване на чувствителност на челюста и езика, увреждане на говора. Изпаднах в ужас. Трябва да се вади, обаче ако се извади друг проблем. Някой знае ли нещо по въпроса с подобна операция и ако може препоръка за лчх в Пловдив,който сте доволни. В ЛЧХ са отвратително нагли, моля се да ми сменят превръзката, да ми бият антибиотика, да ми обърнат внимание, сама си свалих абоката. Да не се налага да попадате там.
Препоръчвам ви MIG dent и д-р Мартин Трифонов, имат Фб страница, може да погледнете.

# 588
  • 1st floor
Аз препоръчвам за вадене на проблемен мъдрец Военна болница в София.

# 589
  • В градината...
За гъбички много ми помага Гинофит /има два вида - единият е за сухота, а другият с млечна к-на/.

# 590
  • Цюрих
Здравейте!
Мога да помогна с информация за вадене на мъдрец. Аз извадих 2 такива, ретинирал и полуретинирал при др Жермен Инджова в София. Тя е преподавател в катедрата по ЛЦХ, обучава студенти, баща и е професор там и асистираше на едната операция.
 Скъпо е, беше около 350лв преди 4г,но мога да я препоръчам с две ръце.
Нямах проблеми като цяло, почти не се подух и тя е много внимателна, изключителен хирург.
Като се има предвид, че съм с паник-атаки и тревожност, мога да кажа, че преживяването не беше травмиращо толкова. Операцията продължава 1 час и малко отгоре, изисква се панорамна снимка и тест за алергия срещу упойките+някаква предварителна потготовка с антиалергично от алерголог. Ако има къде да от седнете в София, по-добре да е там.

# 591
Аз почти си изпих вечерната иглика и сега се чудя да почивам ли или да поръчвам още. Ще си ходя в България, не ми се мъкнат хапчета.
Иначе съм доста спокойна и съм набедила едни витамини B-Complex. Бях ги взела за ММ, но той така и не ги изпи. Викам си "ще се жертвам". 😀
Може като се прибера да си взема Геритамин. Все пак не  искам предменопаузата да си помисли, че не мисля за нея. 😀

# 592
  • София-Младост
Е, то и в България продават вечерна иглика 🙄🤣

# 593
Е, то и в България продават вечерна иглика 🙄🤣
Едва ли някой си мисли че не продават. 😀😀😀😀😀😀😀😀😀
Просто си разсъждавах, поръчвам си определена марка и тъкмо свърших опаковката.
Често сме дискутирали дали след няколко месеца прием трябва да се прави почивка.  Реших че сега е идеалното време, но за да не съм съвсем пък без нищо ще взема може би геритамин. Май трябва да си прегледам.и очите след всяка дума слагам точка. 😀 Не знам.защо😶

# 594
  • Варна
В овулация съм и сега установих, че не просто имам зацапване, а кървя. Това както ще рече? Никога не ми се е случвало. Имала съм зацапване при овулацията, но не и това, като първи ден цикъл.
Може ли да съм имала киста, която се е спукала? Хвърлям боб направо...

# 595
А може и да си е менструация. За да не се притесняваш, по-добре отиди на лекар. При мен 2 поредни месеца ми дойде на 13-ти ден. Гинеколожката каза, че всичко изглежда наред. Следващия цикъл беше на 28-ми без да съм взимала нещо.

# 596
И аз имах такъв цикъл- около овулация уж ми дойде, но в крайна сметка си ми дойде около 22/23ден.Пих вечерна иглика 2м и досега нямам повторение.Също не ме болят гърдите  от нея, беше ужасно преди това.

# 597
Здравейте, скоро ще навърша 50 години. Досега имах нормален 28-дневен, малко по-обилен цикъл, но моят винаги е бил по-обилен, та не се притеснявах. На 2 пъти през последната година ми дойде на 24-тия ден, прочетох, че се случвало преди менопауза и не му отдадох значение. Преди седмица гинеколожката ми ме изплаши доста с нарастнала миома, сега пък ми дойде на 18-тия ден. Ако изобщо е цикъл, но така изглежда. Гинеколожката ми ми беше изписала прогестеронови таблетки от 10тия ден, но аз на своя глава реших да ги започна по-късно, защото ще ходим в Гърция и исках да си отложа цикъла с една седмица. И сега се чудя какво да правя - да започвам ли хапчетата или да го оставя да си продължи кървенето?

# 598
Колко време я пиете тая Вечерна иглика?
Аз привършвам първата опаковка и питам, трябва ли да я продължавам?
Съня ми се оправи ,други ефекти не виждам, но и нямам видими проблеми.

# 599
Днес си взех Лейди хармония. Няколко месеца пих различни фитоестрогени. В началото простия соев изофлавон ми действаше добре, но сега нищо не облекчава горещите вълни. Не съм си правила изследвания, но реших да засиля малко прогестерона, поне така прочетох за действието на витекса. Купих си и мента глог и валериана на хапчета. Горещо време и горещи вълни е много неприятна комбинация😔. Ако някой е пил Лейди хармония и има някакви впечатления нека ми пише. Четох даже че без проблем можела да се пие без прекъсване месеци наред.

Общи условия

Активация на акаунт