С какво ви дразнят свекървите? - 147

• 40 294
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
Ооо, по телефона е най-лесно. Или не вдигате, или им давате максимално прецедена информация - изцяло от вас зависи.
  Абсолютно! Ще знаят толкова, колкото вие решите.

# 166
Парични подаръци от такива родители само при ясен план от ваша страна. С това съм напълно съгласна с Мако. Правим ремонт, стените ще са розови. Ще си купуваме такава кола. Ако искат да ви подпомогнат - добре, ако не - здраве, купувате сами.
При 500 км разстояние - непоискани съвети най-лесно и просто се игнорират. Вече сте големи, сами решавате + съветът на Миленака.

# 167
даването на минимална информация, често спестява проблеми с мешещи се роднини/хора. Simple Smile допълвам: и завиждащи

# 168
Давате минимална информация и пресичате в зародиш опитите да ви се месят. Няма лошо родител да помогне на порасналото си дете, финансово, с покупка на жилище, на кола и т.н, но ако държи да определи правилата, отказвате и меда и жилото. Нека се сърдят колкото си искат.

# 169
Ама да ви кажа, аз не разбирам пък и тези родители, дето настояват за всяко нещо да дадат акъл на големи хора. От какъв зор? Ми като ни няма нас, кой ще им дава акъл как да си правят ремонтите и какви коли да карат?

# 170
  • при късмета
И аз не разбрах защо и какво е трито, та да повторя за I_Love_Tose. Не бих взела нищо от свекъра. Сина му да го пита защо не си е изяснил критериите изначало, ако е имал условия за марки и модели. Много сериозно бих му натрила носа заради грозното разиграване. Такива хора много се влияят от хорското и роднинско мнение и бих му казала, че всички роднини ще разберат що за даване е неговото, особено ако има и навика да се хвали с даденото. Няма и да го направя, но ще му държи влага. На всеки въпрос занапред бих отговаряла с "това си е наша работа и нямаш/те работа там". С право сте разочаровани от постъпката на свекъра. А вие щом сте решили да се сдобиете с кола, ще го направите по един или друг начин. Но занапред ще парирате подобни изцепки

# 171
То не е до разбиране, а до факта, че такива хора съществуват. Не само родители, има и такива близки, приятели или колеги, които държат да наложат своето мнение, като единствено меродавно, а не приемат чуждо мнение и думата не. Вярно, че има и фини и тактични хора, но въпроса е кой на какви ще попадне.

# 172
Да, така е. Въпросът беше по-скоро риторичен.

# 173
Риторичен, но и точно на място. Защото често ни е трудно да  приемем, че има и друг вид хора, излизайки от нашата позиция. А има много хора, които вместо да дадат криле на децата си и да ги подкрепят, ги държат плътно завързани за тях. И после четем тук и в други подобни теми.

# 174
Има , аз имам в обкръжението си два жестоки примера в това отношение.

# 175
  • при късмета
Всеки знае, че има и хора с други виждания. Това обаче не значи, че трябва да ги оставиш да ти се налагат. Колеги, приятели и друг вид обкръжение, така или иначе няма да се случи, но това, че са ни родители не ги прави изключение и на тях да дадем тази привилегия. Ако е по някакъв въпрос за старото ти семейство и тези, с които трябва да го обсъдиш са родителите ти, правиш го. Обаче, ако въпросът засяга само твоето семейство, тогава изобщо не е задължително да се съобразяваш с родители. Пък те нека продължават да си имат различни виждания, да са на различна позиция и да са си други хора. Това няма никакво значение

# 176
  • София
При по-сериозни покупки може да сепотърси мнение, ако старите са информирани по въпроса.
Гаджето на дъщеря ми си купи почти нова кола, мъжът ми дуднеше под сурдинка, че той тези пари не би дал. Но на него си му е кеф и възпитан да се занимава с коли и да ги сменя. За 30 години е купувал може би 10 коли. Ама той си ги купува, той се грижи, аз се возя епизодично. Като реших, че искам да шофирам - си купих моя, после я смених. Но все пак разчитам на неговия поглед и опит.

# 177
  • Пловдив
Ама чакай, то тези възгледи "аз тези пари не бих ги дал". То и на мен ми ги разправят, ама аз си карам новата кола и НЕ ремонтирам.

# 178
  • София
Така де, и на мен ми се струват доста парите, обаче младежът взима заплата колкото нас двамата заедно, та да си харчи парите както прецени...
ММ си е малко като свекърва, аз от четенето на форума съм възприела някаква толерантност

А, всъщност не съм споменавала, че ще се женят след месец

# 179
Честито на младежите, а ти все така да поддържаш толерантност. Свекървата е на ниво?

Общи условия

Активация на акаунт