С какво ви дразнят свекървите? - 147

• 40 353
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Никой няма право да обсъжда килограмите ти . Е да си яде ябълката там и въобще не я слушай

# 256
Тези коментари влияят на самочувствието ти? Сериозно ли? Започни да й говориш, че това нейното ядене само на една ябълка говори за хранително разстройство и спешно трябва да се обърне към лекар. Както и че толкова кльощава е като реклама на Освиенцим.
Егати, да те поканят на гости и да започнат да ти броят залците колко ядеш. Свиди ли й се?

# 257
Не съм се нарекла слаба.
За жена, която тренира силово 5 пъти седмично не мисля, че 50кг = закръглена. 1кг мазнини и 1кг мускулна маса изглеждат различно.

# 258
Не им се обяснявай. Само човек, който не тренира, може да говори за пълнота по височина и килограми без да е виждал човека на живо.

# 259
Здравейтеее!
Идвам да си помрънкам и оплача и то в много хубав за мен момент. Днес (то вече вчера) се роди моето мишленце, да ми е живо и здраво. Бях казала на ММ, че не искам майка му да идва в болницата. Мен тази жена ме напряга много, не ме успокоява в никакъв случай. Тя не само дойде, натресе ми се в стаята (тук пускат) и си тръгна, чак когато я изгониха, ами взе детето, обърна кошарката с гръб към мен и взе да се обръща към него с "маменце", "защо така, бе, мамо?" и т.н. Flushed Аз ли нещо не разбирам? Това нормално ли е? Каква майка? Отделно на всяко негово мърдане започваше да трепери, подскачаше и отиваше при него, след което го взимаше и голяма драма, че се олигавил, щял да се задави. Само за протокола - не й е първо внуче, че да мога да я разбера тая паника, която и мен шашка. Натиска копчето за спешни случаи, че да идва сестрата. Жената няклолко пъти обясни, че е нормално, ама тая не се спря.. Директно й заявих, че не я искам, а тя каза, че утре пак щяла да дойде. Ужааас, не знам как да се отърва от тази конска муха. ММ пък се сърди, защото съм гледала майка му с отвращение. Че как да я гледам? Аз развих, че и продължавам да доразвивам, сериозна непоносимост, чак въздухът имам чувството, че ми се сгъстява, когато сме в една стая.

# 260
Не добре чак да развивате отвращение.Просто кажете на сестрата,че не желаете  посетители,освен бащата и да не пускат никой друг

# 261
Не добре чак да развивате отвращение.Просто кажете на сестрата,че не желаете  посетители,освен бащата и да не пускат никой друг
С него сме настанени заедно във фамилна стая, така че фактически той не ми е баш посетител. Аз и да кажа да не я пускат, тя скандал ще вдигне най-вероятнo, много е нагла, a като ме изпишат, че вкъщи няма да я пусна е ясно, тя мисля, че също си знае. Кофти ми е за ММ, защото той си казва, че все пак му е майка, иска и тя да вижда бебето, обаче то кошмар. Не се държи така само с мен, той се навежда да вземе малкия, тя почва да му вика да внимава, че и "Не, не.. искам да видя как го хващаш първо", после на сестрата изнесе една дълга лекция как била възмутена, че няма да даваме на бебето вода, то трябвало, ама как така ще спи само с това чувалче, то трябва да е завито. Close Мъжът ми се прибра да вземе някои неща, тя остана, както казах - чакаше да я изгонят, за да се махне, а аз със секцио, трудно ми беше да стана, я помолих да ми даде малкия, ама то не било хубаво, че щял да свикне много на ръце, а преди това не го пусна..

# 262
  • София
Анастасия, аз ни съм спортуваща. Бях 50 кг на ръст 164 и бях пухкава. Сега съм 84 при същия ръст и знам, че съм дебела, тя 22 години ми повтаря,.че съм дебела. Тя беше на 55 и младееше,.ама то е до време, годините на прощават, съсипа си стомаха, докара се до състояние да не може да се храни, до болници и лекарства, сега е добре, не е пухкава, но има корим като в 7 месец и отведнъж се сбръчка като стафида ... Сега повтаря, ама ти и майка ти сте "опънати", защото сте дебели... Ми няма пълно щастие.
Преди ш се връзвах, влияеше ми, сега дори не я чувам.

Костадинова, яко съм на твое място, определям правилата навреме, дори с някое напрежение повече, но да се знае, важат и за твоите родители и за нея и точка.

# 263
magi_sveta, то просто е едно много нахално същество. Чух как й се каза да не идва, защото на мен няма да ми бъде приятно, нейният отговор беше, че щяла да седи отвън, но идва.. така и стана. Извадиха ме от операционна, тя ме видя и хукна след нас, плачейки, пък сестрата й каза, че има право да влезе, защото ме местят в стая
 Мъжът ми, естествено, не я изгони, не съм и очаквала друго - майка му е.
Правилата няма как да са еднакви, дори и да имахме нормални взаимоотношения - моите родители са си в България, а тази жена е тук. Отделно аз и на мъжът ми съм обяснила, че ако майка ми започне да се държи като неговата, аз лично ще се намеся, няма да чакам той да реагира.

# 264
Мъжът ти не е достатъчно твърд и директен с майка си.

# 265
Боже, Господи, Костадинова! Това е новородено бебе, изобщо как може да виси посетител толкова време там. На мен не би ми пукало, ако се сърди мъжа ми, ти си майката, ти си родилка, да се оправят! Кажи му, че не искаш посетители и ако той не ѝ каже, ще кажеш на персонала да не я пускат. Имай си позиция, защото както е тръгнало ще ти се качи на главата! Тази жена очевидно не се съобразява с нищо. П.П. - аз също мразя да ми казват на децата "маменце" Grinning И моята също така скача, когато плаче от нейната стая, винаги съм я контрирала, че ако има нужда майка ѝ ще отиде да я види и си сяда.
Мъжът не просто не е твърд, той изглежда си заема мамината позиция и за него е нормално да ти се качва на главата.

# 266
Kostadinova,
Кажи на сестрите, че не искаш свекървата да я пускат. Като се опита да направи скандал, ще я изхвърлят, че даже и полиция ще извикат, особено и ако не се е държала добре с медицинския персонал. В чужбина по-твърдо действат.

# 267
Бебе не се пипа, още повече такова на няма ден.
Къде се е учила тази да взема новородено и да му диша дори. Ама и мъж имаш, да бетер нашите преди половин век, колкото да бяха мамини, твоя  ги надминава.

# 268
Боряна, моля те ако знаеш коя друга си има ергена или имаш някакво инфо, пиши в темата за спойлерите! Като топъл хляб те чакаме.

Относно авторката с бебето… стана ми жал за това бебе. То се родило днес и вече е размятано като някаква кукла там. Мъжът не е достатъчно твърд с майка си. Бебето е много малко за да седи там външен човек толкова време. Представям си какъв цирк е. Не знам защо допускаш този тормоз.

# 269
Има изкл несъобразителни хора, при мен се случи на изписването. Казахме им десетки пъти, че ако държат да дойдат - да дойдат само родителите му, както и нашите, да се почерпят за няколко часа и да си ходят. Е, не, баба му и тя държа да се изсипе, нищо, че моите баба и дядовци не дойдоха по наше желание. Отново няколко пъти казахме, че не е удобно, че ставаме прекалено много хора вкъщи с новородено, че правим компромис за тях, но те да се справят с нахалната баба. Дойде. Че и забележки ни прави за кучето, което имам още от преди да се запознаем с мъжа ми. Само ще кажа, че повече бабата не стъпи вкъщи, вече 7 години. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт