С какво ви дразнят свекървите? - 147

• 40 309
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
Първо - снахата не е нова. Второ - да, редно е да попиташ удобно ли е да гостуваш в чужд дом, особено, ако знаеш, че хората работят в това време, а не да кажеш "Е, нали така и така сте си вкъщи". Трето - ако все пак прескочиш точка 2, не се цупиш, че не са те посрещнали с тристепенното меню или не са ти изслушали важните теми за ягодите и охлювите.

# 391
Не трябва да им се казва, а те сами трябва да се сетят и да попитат, дали и кога е удобно.
Пиша го от позицията на свекърва.

Ето, моите снощи ми отправиха официална покана, днес да отида да им сглобя сифона.😆
Снаха ми разглобила сифона на мивката в банята за да го изчисти и после не успяла да го сглоби. Изпратила снимка на сина ми и той и отговорил: "с този сложен пъзел може да се справи само майка ми" 😂
Точно такъв не бях сглобявала, но се справих, няма да се излагам пред снахата, я😆

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 08:54 от Чи лу

# 392
Тук последните два пъти, когато свекърите ми идват вкъщи е даже без да се обадят ...
Чувам само някакво силно тропане по вратата и вместо дори да се изчака някой да им отвори те сами си отвориха ..влязоха .. аз все още потресена седя на дивана и се чудя това сериозно ли се случва ... Че дори 2 пъти.
И понеже това наистина ме напряга не си давам зор даже да стана от дивана и нямам намерение даже вода да им налея .
Еее сина им да ги гощава и да им обръща внимание.
На него не му се сърдя защото е изненада и за него , а и няма как да изгониш родителите си .. това е ясно .

# 393
  • при късмета
Ако не е редно да гони родителите си, то е редно точно той да им изясни, че така не се прави. Първия път ще му се размине, но при втори със сигурност и него ще държа отговорен

# 394
Така е , редно е да им каже че първо се пита удобно ли е . Вече не е едно време където не е имало телефони .
Гледам да се поставя от негова гледна точка, ако мойте родители бяха тези с неочакваните посещения .
Как да го обясня .. първия път беше тропане по вратата с директно влизане в къщата, втория път се чуваше тропане отвън ,ММ погледна през вратата отваря я и казва " а какво правите " .. баща му директно си събува обувките и му казва отмести се да мина ,а майка му се смее и казва " идваме ви на гости" .
ако има и трети път , а то вероятно както е тръгнало ще има още на вратата трябва да им каже "не е удобно , защо не се обадихте първо " .. така ще се научат . Казала съм му го , да видим дали въобще ще им каже нещо подобно . Другия вариант е аз да им го кажа , но там вече ММ да му мисли , защото ако в замяна получа неуважителен отговор ще трябва да му стягам багажа и да отива в техните да спи ...

# 395
Ама те са на работа. В извънработно време да отидат, по иди-дойди, въпреки че пак не е яко непрестанно да се самопоканваш.
Ама тя си знае Шери, че за този конкретен случай е трябвало мъжът й да си им откаже директно.

# 396
  • София
Изобщо не си разбрала  за какво  съм я "заяла".  Не е заради едното кафе. С цялото си отношение,поведение и  споделяне  в темата,  Шери доказва колко не харесва   (меко казано) свекърва си. Хоум офисът в случая е оправдание за цялостния ѝ негативизъм.
И така да е. Има пълното право да не я харесва.

# 397
То па свекървата на Шери все едно си примира за нея. Имам някакви спомени как в началото като са се събрали Шери и мъжа й, свекито й е дуднело на главата колко прекрасна била предишната снаха...

# 398
Има  право  да  не  я  харесва,но  и  много,много   явно  го демонстрира.
Лично аз на  мястото  на свекърите ѝ  ще ѝ кажа  какво мисля за нея и ще прекратя не само  посещенията,ами и комуникацията. Разбира се,че се отнася и за техните посещения в моя  дом.  

Колкото до това,че синовете трябва  да  казват на  родителите си колко са нежелани,защото снахата така е решила,същото  трябва да каже тя на  родителите си в подобни ситуации,че той  така е решил.  Дали ще го приеме   и каже  така  лесно  "Няма да идвате у  нас,защото ММ не ви иска. Ще  идвате  само,ако  той го позволи."

# 399
То па свекървата на Шери все едно си примира за нея. Имам някакви спомени как в началото като са се събрали Шери и мъжа й, свекито й е дуднело на главата колко прекрасна била предишната снаха...
Факт. Плюс, че вече бяхме с мм гаджета и тя си хортуваше с бившата и дори сама си го казваше, без да я питам.

Майка ми не е света вода ненапита, но никога не се е изсипвала у нас камо ли в работно време.

# 400
  • при късмета
Ох, КАГ, защо вечно преиграваш и преиначаваш всеки казус? Не, не става дума за не искане на снахата да идват свекъри, само ти явно не го разбираш. Репликата трябва да е " ще идвате след уговорка и когато е удобно". Смисъла е коренно различен, както и причината да се дразниш на описаните посещения

# 401
Ма  ко,  Шери не ги иска въобще,нито без, нито с  покана.  Личи ѝ  от километри.

# 402
  • при късмета
Тя и на гости не иска да им ходи, но го прави, когато трябва. Има основания да не харесва свекървата, но за разлика от нея се държи нормално. Първо свекървата демонстрира нехаресване, но това изобщо не го виждаш. На мен, ако свекървата изначало ми хвали бившата и открито ми натяква този факт, няма и да дойде вкъщи, камо ли непоканена. Да, Шерилин понякога се втелясва, както се казва, но с първоначалното държане на свекървата, няма начин да я хареса. Нейното е обяснимо. Необяснимото е, че свекървата защо като демонстрира, че не я харесва, продължава да се натиска за контакти и да се натриса. Да си кани сина у тях, да се вижда и чува с него и проблем няма да има

# 403
Ма  ко,  Шери не ги иска въобще,нито без, нито с  покана.  Личи ѝ  от километри.

Каг, не знам какво си личи. Който и да дойде, докато работим, няма как да му обърнем внимание. Ако е нещо спешно, недай си боже, е различно. Случвало се е свекър ми да дойде до поликлиниката, но беше спешно и мм директно го хвана по доктори, на частно, мислите ли, че съм се сърдила и мрънкала?

Като имаме поводи или решим с мм ги каним, тогава съм винаги подготвена с меню и всичко, както трябва. Като каня гости винаги се старая.
Аз не държа да сме първи приятелки, ама въобще.

Мисля, че за 10 г доста пъти е прекалила и има защо да съм резервирана. Не е въпроса да се мерим коя по-малко харесва другата, а някак да живеем в мир.

# 404
  • София
Шери Разбираме те някои тук, няма нужда от обяснителен режим... Усещам, че КАГ ще е и вероятно е свекърва, която има определени условия - примерно как се сервира кафе. Не ги ли покрие снаАта теЗ условия - лошо й се пише ... Съжалявам, КАГ, но така звучиш ...

Общи условия

Активация на акаунт