С какво ви дразнят свекървите? - 147

• 40 307
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
Има  право  да  не  я  харесва,но  и  много,много   явно  го демонстрира.
Лично аз на  мястото  на свекърите ѝ  ще ѝ кажа  какво мисля за нея и ще прекратя не само  посещенията,ами и комуникацията. Разбира се,че се отнася и за техните посещения в моя  дом.  
Да, това е много по-цивилизовано. Направо и внуците няма нужда да си познаваш, защото снахата не умира от радост да й идваш на гости в работен ден. Шерилин се ядосва на дреболии понякога, сещам се за едни спанаци и баници, но се държи възпитано и поддържат явно добри отношения, бих казала достатъчни отношения.

# 406
  • София
Има  право  да  не  я  харесва,но  и  много,много   явно  го демонстрира.
Скрит текст:
Лично аз на  мястото  на свекърите ѝ  ще ѝ кажа  какво мисля за нея и ще прекратя не само  посещенията,ами и комуникацията. Разбира се,че се отнася и за техните посещения в моя  дом. 

Колкото до това,че синовете трябва  да  казват на  родителите си колко са нежелани,защото снахата така е решила,същото  трябва да каже тя на  родителите си в подобни ситуации,че той  така е решил.  Дали ще го приеме   и каже  така  лесно  "Няма да идвате у  нас,защото ММ не ви иска. Ще  идвате  само,ако  той го позволи."
Коментирам конкретно ситуацията с кафето. При нея не виждам никаква демонстрация от страна на Шери. На работа си, самопоканват се гости в неудобен момент/работно време, ти им правиш кафе и отиваш да продължиш работата си. Съвсем възпитан отговор на невъзпитано поведение, защото самопоканването е такова поведение.

# 407
pilito, аз съм свекърва вече 15 г.    За протокола не обичам и не е  пия кафе.

# 408
Дъщерята и синът са хоум офис.Когато е хубаво времето работят на терасата на каката, в една фирма са. Ако не , тя на нейния етаж, той на нашия.Ако има заплетен казус се събират , за да си помагат. Не си и помислям да отида и да им говоря, или да ги занимавам с някакви неща. Ако е нещо супер важно и спешно пиша в месинджър, отговарят, когато имат възможност. 
   Въпрос на възпитание и уважение към труда им. Не е до свекърва ,тъща или друг роднина.Абсолютно добре я разбирам Шери.

# 409
Аз като пиша тук даже не се взирам толкова коя от вас е свекърва и коя е тъща. За мен е важно човек да е по-безпристрастен, а не само да гълчи по младите, защото е свекърва и винаги е права или обратното.

Каг, ако тя иска да спре да си комуникираме, няма да си разплета чорапите. Просто е безсмислено напрежение. Да, няма как да сме първи приятелки. Обаче нито я мразя, нито живеем в една къща. Мм е едно дете. Ако свекърва ми има внуци, аз ще съм майката на децата. Не съм от хората, които ще кажат “няма да ходиш при баба си” и подобни. Обаче с времето ако не си комуникираме, само по-зле ще стане. Сигурна съм, че и тя мисли по сходен начин, защото подобно напрежение е излишно. Като се виждаме на гости у нас или у тях с уговорка и покана, няма проблем.

Така е, марулета, ние с мм сме в различни стаи ако имаме митинги.

А свекърва ми е счетоводител, цял живот с цифри работи, да не мислите, че не й трябва концентрация и на нейната работа.

# 410
Има  право  да  не  я  харесва,но  и  много,много   явно  го демонстрира.
Лично аз на  мястото  на свекърите ѝ  ще ѝ кажа  какво мисля за нея и ще прекратя не само  посещенията,ами и комуникацията. Разбира се,че се отнася и за техните посещения в моя  дом.  

Колкото до това,че синовете трябва  да  казват на  родителите си колко са нежелани,защото снахата така е решила,същото  трябва да каже тя на  родителите си в подобни ситуации,че той  така е решил.  Дали ще го приеме   и каже  така  лесно  "Няма да идвате у  нас,защото ММ не ви иска. Ще  идвате  само,ако  той го позволи."
Тъй, тъй... Добре, че не четат свекърите на Шери темата,че току-виж те послушали.
Не знаят, че във форума сме силни и вилни, ама в реала седим прави пред снахата, докато не ни покани да седнем.

# 411
Шери, аз те разбирам. Синът ми завърши тази година, вече само работи. Ако гаджето му дойде у дома и тя да работи , ще е същата работа. Те са достатъчно съобразителни,че да не работят в моята кухня, да речем.Там прекарвам голяма част от деня си. Затова, ако работят на въздух, са на голямата тераса на сестра му. Както казах, в една фирма,че и в един отдел са. Но принципно, няма значение дали са на работа или не.
   Все още големите живеят на втория етаж на нашата къща. Аз никога не се качвам,без да питам дали е удобно. Дори , когато не работят. Това е техния дом , на зет и дъщеря , /макар и временен/ , тяхното пространство, тяхното време за двамата и детето. Когато  ги каним на обяд , или вечеря, зависи от времето, когато дъщеря ми работи/ по американско време работи/  отново водещото е дали им е удобно.
    Синът все още дели едно жилище с нас, но и през ум не ми е минавало да вляза в стаята му без да чукам. Или той в нашата спалня.  Пак да си кажа мантрата -въпрос на възпитание.

# 412
Така е, марулета. И аз у майка ми не ходя ей така, без покана. Камо ли у други хора. Просто ако работя в офиса никой няма да си помисли да дойде да ме търси. Най-често даже няма да знаят и кой офис е моят. Обаче като е “вкъщи”, значи трябва да си на разположение. Разбирам ги децата ти, работили сме с мм доста години в подобни фирми и сме били с какво ли не работно време. И смени, и графици, и американско, и 12ки.

# 413
Ми аз не ги жаля особено , честно! Да работят, да пробват, да опитват, да си търсят тяхното. Синът ми бачка от ученик, даде му се шанс, доказа се. После сестра му кандидатства в същата фирма, и тя се доказва сега. Той много ѝ помага, нищо че е по-малък. За да не  е съвсем спам,   радвам се ,че и половинките им се разбират , изобщо всички се разбират помежду си. Голямо разбирателство у нас. Ама тва е щото тъщата е топ!!!

# 414
Ми аз не ги жаля особено , честно! Да работят, да пробват, да опитват, да си търсят тяхното. Синът ми бачка от ученик, даде му се шанс, доказа се. После сестра му кандидатства в същата фирма, и тя се доказва сега. Той много ѝ помага, нищо че е по-малък. За да не  е съвсем спам,   радвам се ,че и половинките им се разбират , изобщо всички се разбират помежду си. Голямо разбирателство у нас. Ама тва е щото тъщата е топ!!!
Ех, начи, жалко, че синът ти е такъв младеж, щях да се оглеждам! 👀

# 415
  • София
pilito, аз съм свекърва вече 15 г.   За протокола не обичам и не е  пия кафе.
Нямах предвид кафето, а ситуацията, в която е била поставена Шери.
Мислиш ли, че нейните работодатели ще кимнат одобрително, ако тя им каже - ми вижте, свекърва ми е дошла на гости, трябва да я посрещна подобаващо, затова в следващите n-минути/часове не ме търсете ...
Преди пандемията, аз работих хоум-офис. Ами нямах 15 минути да седна да хапна нещо, камо ли друго. Смятай, ако моята свекА се весне тогава, не кафе, ами обратно щях да я завъртя, да дойде в НЕработен ден.
Още нещо, което пренебрегваш, КАГ - това е липсата на такт, не само в този случай, а и в други моменти, от житието-битието на въпросната свекърва.
п.п. Оттогава ме потриса хоум-офис работата - защото дома и работата стават едно - пестиш от време и дрехи примерно, но губиш личното си пространство. Е, има хора, за които това не е проблем, но не съм от тези, определено. А работя творческа работа Simple Smile

# 416
Има безброй причини, поради които се налага да попиташ, дали е удобно. Може да работиш, да се къпеш, да си с боя на главата, може да имаш други гости, може да те няма, може да те боли глава или просто да не ти е до гости...безброй.
Аз също се обаждам преди да отида в майка ми, брат ми, леля ми, приятелка и т.н.

Моята мама свеки обичаше да ме изненадва първите години за да оцени, как домакинствам. Веднъж ми писа четворка, щото бях забравила да избърша един рафт и тя демонстративно ми го показа с пръст 😂

Абе, ше пиша роман, ама ше го запратят в раздел "фантастика" най-вероятно. Толкова абсурдни случки имам😆

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 15:01 от Чи лу

# 417
Някои си мислят, че младите хора живеят отделно от свекърви и тъщи, защото имат огромно желание да си плащат тока и водата самостоятелно. Не, искат свобода, лично пространство и да не им се натрисат гости, когато си пожелаят.

# 418
Някои си мислят, че младите хора живеят отделно от свекърви и тъщи, защото имат огромно желание да си плащат тока и водата самостоятелно. Не, искат свобода, лично пространство и да не им се натрисат гости, когато си пожелаят.
А, не! Какво лично пространство? Как тъй ще се пита дали е удобно? В дома на сина и снахата свеки е като у дома си и може да си влиза и излиза, когато й скимне. Иначе следва прекратяване на посещенията и изобщо на комуникацията.
И само между другото, тая заплаха е като снахинската с внучетата. Дали на снахата ще й стане мъчно, като се фръцне свеки и спре да комуникира, особено ако взаимоотношенията са чисто дипломатически и базирани на елементарно възпитание?

# 419
На теория сте напълно прави, но удобно забравяте, че свекърите още предния ден все пак СА говорили със сина си за идването и той ги е поканил! Така че не са се съвсем натресли. Ако ще се сърди на някого, Шерилин трябва да се сърди на него.
И да, и аз като КАГ оставам с впечатлението, че момичето не може да я диша свекървата си.
Дано и пред мъжа си не е толкова жлъчна и откровена, жената все пак му е майка и човекът може да се обиди и реагира недобре в един момент. Колкото и невероятно да ви се струва 🙂

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 17:44 от птица

Общи условия

Активация на акаунт