С какво ви дразнят свекървите? - 147

• 40 289
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Тя написа - сърди се на мъжа си, че не е отказал.

# 421
Мисля, че проблема в дискутирания случай на Sherylin, е че свекървата досажда на нея, а не на сина си. В крайна сметка всеки да се оправя с родителите си.

# 422
  • София
Е, тук е отдушник, точно за да не изсипе на мъжа си какво точно мисли за мама му.
Обаче понякога наистина става дума за обикновена несъобразителност, която обаче снахите изкарват злонамерен план да се пречи на семейното щастие.
На Шерилин мога да препоръчам кротко и с усмивка да направи паралел между своята работа и тази на свеки, дано така схване.

# 423
  • при късмета
Мъжа ѝ като си знае майка му колко е несъобразителна и нахална, няма никакви основания да се сърди. В крайна сметка негово задължение е да се оправя с нея. От какво точно да се фръцне? От истината?

# 424
  • София
Нахална - според теб. Според него може би не е.
Аз изчаках ММ 25 години да започне да критикува майка си. И пак понякога му опонирам, защото и сестра му периодично създава някакви драми с майка си, за които свеки няма особена вина

# 425
Повярвайте, мм е наясно какво мисля. Имало е случаи, в които са се изсипвали без предупреждение и виновен е пак мм, защото след 1-2 пъти е редно да се направи забележка. Накрая забележка направих аз, защото ми писна. Тогава спряха тия визити, свекър ми се усети.

Мм е наясно, че не съм по семейните сбирки и споделянето на всичко с родата. И той не е. Единствено казва, че родителите му не се знае още колко ще са на тоя свят и не иска да ги кастри. Напълно е съгласен, че свекърва ми е изветряла, той също се кара с нея ако тръгне да дава акъл. Не, че ние споделяме нещо, ама все пак и на него му пили и дрънка.

# 426
  • София
Мисля, че проблема в дискутирания случай на Sherylin, е че свекървата досажда на нея, а не на сина си.

Тя не свекървата досажда на Шери, ама КАГ й досажда Simple Smile Шери се е разписала с кафе, браво. Аз също работя от вкъщи и последния път родителите ми дойдоха, защото имаха час за лекар и трябваше да се чака у нас, аз бях в срещи и изобщо не си показах носа от стаята. Синът ми беше дошъл специално, за да ги посрещне, да им направи кафе и после да заведе мама до лекаря, докато татко изчака у нас. Но те хората са си наясно, че аз работя, дори като влязоха в коридора и мама дойде да ми затвори вратата, че беше само притворена, да не ми вдигат шум.
Свекърва ми впрочем, също се съобразява, идвала е за няколко дни покрай процедури и в работните часове си стоеше в хола и кухнята и не ме е закачала за нищо. Дори посрещаше щерката от училище, говореха си и разхождаха кучето.
Всичко си е до човек и малко от малко съобразяване.

# 427
  • София
Този аргумент, че не се знае още колко ще са живи - ми е топ. Щото наистина варианти всякакви, вкл. и продължителни
Черен хумор:
Скрит текст:
Бих попитала - ако аз обещая толерантност, те ще обещаят ли да не се подмотват дълго

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 18:27 от Cuckoo

# 428
  • при късмета
Нахална - според теб. Според него може би не е.
Да се самопоканваш у някого е нахалство. Било то и у сина ти. Няма по-точно определение и не само според мен. Както и да го извъртиш и кажеш, все си е нахалство. А като го повтаряш периодично, съвсем.

# 429
Този аргумент, че не се знае още колко ще са живи - ми е топ. Щото има всякакви варианти по въпроса.

На мен също. Дай да търпим всякакви простотии щото нали ....
Освен това, за там горе ред няма, за съжаление. Та гледам да живея според моите разбирания и те така.

# 430
  • София
На мен също. Дай да търпим всякакви простотии щото нали ....
Освен това, за там горе ред няма, за съжаление. Та гледам да живея според моите разбирания и те така.
Особено както българките от по-старо поколение заговарят на тази тема малко след 60-те си години...
Майка ми преди 10-ина години споменала за пореден път "Догодина, ако съм жива,..." и синът ми загрижено я попитал: "А ти кога ще умираш?", бил е на макс 4 години.

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 18:47 от Cuckoo

# 431
Аз пък в тази ситуация съм впечатлена от Шери, аз не бих станала дори да правя кафе. Не защото "мразим некого", а защото съм на работа. Това май за доста хора не е ясно, има професии, при които не може да се подмотваш в работно време както ти скимне, и да поработваш само когато (и ако) ти е удобно.

# 432
  • София
Въпрос на личен избор и време. Всеки сам преценява как да си прекарва свободното време, ако има такова. Аз избирам кога да отворя форума и кога да натиксна хикса. Мога ли да избера кога да си приказвам с близките на мъжа ми или не? Отделен въпрос е, че това общуване, тук, за мен е много по-ненатоварващо, което го прави предпочитано.

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 12:31 от milenaka

# 433
Момичето си пише по темата .. с какво ви дразнят свекървите . В случая ,че идва на посещение в работното им време . Тези които я нападате , въобще не знам каква ви е работата в тази тема ... Че и го взимате толкова присърце все едно за вас говорят Rolling Eyes

# 434
Поканени са от мъжа и, не са се натресли, защо непрекъснато го повтаряте.

Общи условия

Активация на акаунт