С какво ви дразнят свекървите? - 147

• 40 276
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
  • при късмета
Поканени са от мъжа и, не са се натресли, защо непрекъснато го повтаряте.
Напротив, не са поканени. Те са се самопоканили, а той е не е отказал. Това не е покана, самопокана е

# 436
Ами не,не е самопокана. Самопокана е,ако той каже "Не, не е удобно" и те дойдат.

Ако каже "Добре, елате" е покана.

И не е нужно тя да им прави кафе, може въобще да не излиза при тях, ако е заета, а кафе да им направи поканилият ги - тоест той.

# 437
Поканени са от мъжа и, не са се натресли, защо непрекъснато го повтаряте.

Пак го пиша, защото явно не се разбира добре къде е драмата.

Мъжът ми в случая е виновен и той го отнесе. Това го казах още в началото.
По телефона свекърва ми е казала, че искат да дойдат и той не е възразил.
Разбира се, че е трябвало да каже, че не е удобно. Това не е първият случай на такова самопоканване. За мен те са се самопоканили, защото инициативата идва от тях.
Аз си му казах, че който си кани гости, си ги посреща, да не очаква от мен нищо. Дори не станах от стола да ги посрещна, по едно време им предложих кафе, станах, направих им и това беше.

Те са наясно, че от 2020 сме изцяло хоумофис, за 3 години все са го разбрали. С идеята "така и така сте си вкъщи, да минем" е много неприятно. В случая мм е трябвало  да им изясни, че не е удобно. Но и не е казал "ее, айде елате, че не сме се виждали отдавна"...

# 438
Е не са дошли изневиделица на вратата все пак. По тази логика аз все се самопоканвам на майка ми и свекървата като ходя да ги виждам. Просто са несъобразителни, откъде им е дошла идеята да е в работно време!? Всъщност знам, аз си казах мнението, не възприемат работата хоум офис като много ангажираща.

Иначе когато живееш с други хора, независимо съпруг/а, съквартиранти, т.н., е редно да го съгласуваш с тях преди да каниш някого, ако ще папата да идва на кафе. Аз не виждам Шерилин да мрънка от свекървата в случая, напротив.

Тя ме е изпреварила.

# 439
  • София
Е, самопоканването не е задължително да е изневиделица. Може да са предупредили и пак да е самопоканване.

П.П. Конкретно за тази ситуация, И мъжът има вина, не е само тяхна.

# 440
Тоест  мъжът не може да приеме родителите му да дойдат, ,въпреки че с нищо не ангажира жена си да ги посреща.

Защо, какъв е проблема?

# 441
  • София
За мен в тази ситуация има проблем, само ако ангажират по някакъв начин или пречат на Sherilyn.

# 442
Iris04, може, как да не може.

Аз буквално звъня всеки път на свекървата и й казвам "може ли утре следобед да мина да пием по кафе" и тя ми казва може. Самопоканвам ли й се и дали не й досаждам? Между другото няколко пъти ми казва, че няма да я има вкъщи, може би културно отблъсква моите самопокани. Препоръчвам тази тактика с изпреварващо действие. Satisfied

# 443
  • при късмета
Пречат разбира се, защото е в работно време. Колкото и мъжа ѝ да се занимава с тях, звънене, отваряне на врати, настаняване на гостите, не става със залепени усти и никакви странични шумове. А тя и кафе им е правила. Това, че мъжа ѝ може да скътае от работното време, не значи, че и тя може. Нямаше да пречат, ако домът им към момента си беше дом, а не работно място. Но за тях през работно време е точно работно място. Колкото биха пречили, ако отидат в офиса, толкова пречат, когато идват у тях през работно време

# 444
Според вас, ако бяхме в офиса, а не вкъщи, щяха ли да звънят да идват да ни виждат там? Със сигурност не. В офис сме работили преди, никога не се е обадила свекърва ми да дойде там. Обаче като сме вкъщи, ее нали така и така сме там.
Реално аз казах на мм, че отказвам да се ангажирам с каквото и да е. Беше купил някакви кексчета от тези, които са няколко броя в един плик, като малки мъфинчета. Оставил ги на масата, ама не ги отворил. Аз им казах, на работа съм, не мога да ви обърна внимание. Кексчетата са за вас, отворете си ги. После се почнаха историите с ягодите, охлювите и не знам си какво. На мм му треснаха среща изневиделица и се наложи да се включи. Аз направих кафе и продължих да си работя. В случая и мм не успя да се скатае, защото при него всичко се случва и може за 5 минути положението да стане много спешно.

Няколко дена преди това мм беше решил да ходи до техните да им кара една мебел. Говори с баща си, той предложи да дойде да вземе тая мебел, защото колата му е по-голяма. Не съм имала против, защото мм не беше на работа и можеше да си се занимава колкото си иска с баща си. Аз в обедната ходя да взимам обяд от едно заведение наблизо. Взех обяд и за свекъра, сложих го от кутията в чиния и това беше. Аз си работя, те си се занимават. Но мм беше почивка и си се бяха разбрали да махнат въпросната мебел. Това е съвсем различно от “така и така нищо не правите,  ще дойдем”.

Това, че жилището е негово, не значи, че тук е хан, всеки да си идва когато си иска. По тая логика аз да кажа и на майка ми да почне нон стоп да виси тук.

# 445
  • София
Е не са дошли изневиделица на вратата все пак. По тази логика аз все се самопоканвам на майка ми и свекървата като ходя да ги виждам.
Ами самопоканваш се. Обаче мама никога няма да те върне, за свеки не знам Simple Smile
Много зависи от родителите. Аз за моите си знаех, че нямат кой знае какви други развлечения, особено майка ми, както беше трудно подвижна, така че не съм имала особени скрупули да ходя когато ми хрумне. Но все пак знам, че вечер маман си следеше разни сериали, та гледах да не е тогава.
Ей, сетих се за тази реклама на Икеа: https://www.youtube.com/watch?v=MCgUhuTrNTY
Накрая май въпросът е: "Време е да се изнесеш?"
Скрит текст:
В интерес на истината, помня, че веднъж нямах грам желание да видя дъщеря ми+гадже. Бяха питали дали да дойдат в петък вечер и ММ се съгласил, нали е добрият тъст Simple Smile . Сигурно и те смятат, че дъртите нямат други радости, освен да ги посрещат Simple Smile

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 14:18 от Cuckoo

# 446
  • София
Ако има снаха, пак стигаме до двупосочното съобразяване. Ако искат тя да се съобразява с тях, трябва и те да се съобразяват с нея. Или пък не. Отново двупосочно.

# 447
Ананас, спокойно, за 1 кафе няма да си режа вените. Аз лично се съобразявам с човека, с когото живея. Каня си гости, например братовчедка ми. Ама никога без да го съгласувам. Ако мм е след нощна смяна, не е спал или друго, дали ще поканя гости и да вдигаме шум? Ми не, даже пералня няма да пусна, за да не му пречи да спи.

Всичко е взаимно, по същата логика ако живеехме в мой апартамент, майка ми трябва да идва когато си ще? Така ли?

Ние у тях никога не сме се изсипвали без покана или по наше усмотрение.

# 448
Да, то и нашето е мое, но като ме ядоса му казвам, че ще си събера багажа и се махам. Grinning Иначе за териториалността - моите родители винаги се съобразяват и питат, когато искат да ни видят, докато свекърва ми не. Дотам с мое-твое жилище. Simple Smile В моя случай поне това няма значение.

# 449
Аз пък ще дам една по-различна точка защо понякога ви изглежда, че има двоен стандарт между свекърва и майка.
Аз също работя от вкъщи. Ако например майка ми дойде докато работя, спокойно мога да ѝ кажа: “Заета съм, направи си кафе, аз отивам в офиса(стаята-офис).” Няма да ми се обиди, защото ми е майка. Дали мога да го кажа това на свекърва си? Не, на нея ще стана, ще сервирам кафе, ще проведа някакъв дребен кратък разговор от куртоазия.

Общи условия

Активация на акаунт