С какво ви дразнят свекървите? - 147

• 40 265
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
Аз си го казвам, но майката си е майка, няма какво да се лъжем.

# 451
Представете си, че с мм нямаме проблем в чий апартамент живеем. И да се оженим, и да се разведем, то преди брака си е всеки с неговото. Ако имаме деца, дай боже, всичко ще е за тях. Моите родители са направили достатъчно, че да не мисля за апартаменти. Като ходим на вилата, подсигурена от нашите, тогава да не питам мм дали иска гости всяка вечер? Понеже имам приятели там и ми се правят софри и барбекюта всеки ден?

# 452
  • София
А каква връзка има това със свекървата? Може да си свободен за 5 -10 - 15 мин. и да нямаш желание да контактуваш със свекървата през това време. Имаш някакво задължение да контактуваш с нея, когато тя е решила ли?

# 453
Сигурно ако за 10 г имаше един случай на несъобразителност, щях даже да не обръщам внимание. Обаче във форума пиша от около година. А с мм сме от 10. Липсата на тактичност е от ден едно. Разказвала съм за отношението на рождения ми ден и подаръка, който ще получа ама друг път. Изказването как всеки дом с куче мирише, при условие, че в родния ми дом гледахме 10 г голямо куче и сме поддържали добра хигиена. И куп други неща, които ако изброявам, ще изпиша роман. И накрая “ами ние с бившата сме приятелки и си говорим, да знаеш, аз с нея много съм си близка”. Ясно е, че не искам да съм близка със свекърва си, но искам някак да живеем в мир.

А дори не знаете дали днес не съм отпуск или болничен, че да скачате толкова защо пиша в работно време. И дори да съм на работа, пак както Миленака каза, не е редно мм да не съгласува посещенията им у нас с мен. А свободното си време мога да прекарвам както си реша.

# 454
Изказването как всеки дом с куче мирише
Твоята да не е рода с моята?😂
Внукът на нейна приятелка загуби баща си от Ковид и понеже го преживяваше тежко, баба му (свекината първа дружка) му взела куче.
Коментарът на свекито без грам съчувствие, поне към детето: "пфффф, не стига, че пържат картофи вкъщи, ми сега с това куче, представям си какъв миризлив коптор е у тях"
Понеже разговорът беше по тел, аз и отговорих: "в момента пържа картофи на сина ти и кучето ми се върти в краката😂", което беше истина.

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 19:52 от Чи лу

# 455
Лелее, аз и кюфтета пържа!!!! 😂😂😂😂
И куче съм гледала, направо отврат сме..

# 456
Смейте се вие,  но при мен се мръщят като пържа вътре и имам котлон навън за това. Веднага хвърчат да се преобличат, изнасят дрехи и  цупни. За това , преди да пристигнат готвя на отворено.
Не всеки обича да му мирише, но всеки хапва.

# 457
Смейте се вие,  но при мен се мръщят като пържа вътре и имам котлон навън за това. Веднага хвърчат да се преобличат, изнасят дрехи и  цупни. За това , преди да пристигнат готвя на отворено.
то и аз не обичам да мирише, обаче гладът е по-силен. Кухнята е отделна от хола, отварям прозорци, затварям всички врати. И пак много мирише ама… сигурно картофи и кюфтета е по-добре от куче. Едното е един час, другото е 10-15 години.

# 458
Не ви е добра аспирацията, у нас не мирише вътре, но на терасата яко.
Преди да ме емнат недоволни комшийки- нямам съседи😆

# 459
Като им мирише да не идват... Същото се отнася и за моя дом - на когото не му харесва, да не идва. И се отнася за всички, а не само за свекърви Grinning
Моят баща все плаши майка ми, че ако не се държи прилично и само прави забележки, няма да получи покана повече. И е прав. Ако някой ми вдига кръвното вкъщи, няма да е добре дошъл.

# 460
Ох и в свекърва ми мирише все на манджа, ама изобщо не ме притеснява и не отказвам покана за вечеря - щом няма да готвим ние, сме пей сърце. Пералня има, сушилня има.

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 20:25 от Luellis

# 461
  • Най-красивата страна
Никога не съм била против родителите на съпруга ми да идват вкъщи.
Нормално е.
Но очаквам все пак да се съобразяват.
В началото свекървата имаше навик да идва без да се обади.
Веднъж ме нямаше вкъщи,втори път не отворих изобщо.
После ми звъня да пита къде съм скитала...ама от тогава не идваше без предупреждение.
Случвало се е ММ да покани гости в неподходящ за мен момент.
Не казвам нищо-просто си върша работата в другата стая,а той си обслужва гостите.
Моята свеки веднъж каза,,Ама синът ми живее тука,имам право да дойда когато искам,,
Казах ,,Да,но не живее сам ,,.

# 462
Ма какво означава “Имам право”… Аз държа всички да се съобразяват, независимо дали са мои родители или негови. Всички са добре дошли, но нека първо ние ги поканим.

# 463
Може и те първи да попитат, но да идват без уговорка е неприемливо.

Като бях дете така се изтърсваха не само роднини, ами и съседи и всякакви,, беше обичайно някак си. Сега ми е чудно чак.

# 464
Като че ли от гората са хванати. И това се коментира вече сигурно 20 страници.
Аз и по телефона като звъня (на някои хора), първо питам удобно ли е да говорим.

Но пък в чужд апартамент/къща (не мой и не на партньора ми) не бих живяла, дори да ме вържат.

Общи условия

Активация на акаунт