С какво ви дразнят свекървите? - 147

• 40 260
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Абе и на мен ми е странно това със самопоканването. Ако искаш да се видиш с някой, ами покани го ти у вас. Като се замисля май никога не съм питала някой, дали мога аз да му отида на гости. То ме е срам да го кажа.. Свекърите ми, слава Богу също никога не са го правили.
Единствено баща ми се самопокани след като родих, но чак след вторият месец ( нещо такова). Без да се притеснявам му казах, че искам да се освестя още известно време преди да имам гости вкъщи, гледайки новородено ( живее далеч, та за това спеше вкъщи).

# 466
Единствено баща ми се самопокани след като родих, но чак след вторият месец ( нещо такова). Без да се притеснявам му казах, че искам да се освестя още известно време преди да имам гости вкъщи, гледайки новородено ( живее далеч, та за това спеше вкъщи).

Представяш ли си това да го кажеш на свекърва. Ще те изядат, че не и даваш да види внучето Simple Smile.
Sherilyn я изядоха, при положение, че и кафе им е направила ....

# 467
Е чак пък да са я изяли... Плюс тя не е съвсем снаха.

# 468
Баш снаха съм си. Даже и озаконено. 😃

Не мисля, че биха ме изяли, ама знам ли.
Достъп до детето не съм ограничавала на свекърите си никога, освен като бяха с ковид първите седмици след изписванетов. Баща ми го отложих с около две-три седмици, реално. Хич не ми беше до това да имам гости с преспиване тогава, дори да става въпрос за него, а и през ум не ми е минавало да го пращам на хотел. Първите месеци ми бяха като някакъв филм. Не помня нищо към днешна дата. Единствено си спомням, че си миех зъбите през ден, ходихме на зиг-заг с мъжа ми и бях вързана за помпата, докато не кърмех, за да си стимулирам лактацията, че дребоса го изписаха по-късно, защото беше в кувьоз.

# 469
  • Варна
А, не бе... Няма да забравя мен какво ме направиха тук преди седем години и половина, когато написах, че не искам след изписването в къщи нито свекърва си, нито майка си. Амакактака беше работата... И то в полза на свекърва ми, щото видиш ли сме живеели в нейно жилище, пък аз имам наглостта да искам спокойствие и лично време само с бащата и новия член на семейството... Simple Smile

# 470
😃 Да не искаш и двете е най-добрият вариант, за да няма сърдити или обидени.

# 471
Е чак пък да са я изяли... Плюс тя не е съвсем снаха.

Какъв е критерият за да станеш съвсем снаха?

Аз не разбирам зора да се навреш при новородено. Камо ли с преспиване. И тоя филм съм сигурна, че ще го гледам, ама още не е дошъл момента.

# 472
В тоя ред на мисли живееш с някого 20 години, раждаш му 2-3 деца и все още не си му жена... Или не си снаха на майка му.
За мен подписът не прави отношенията.

# 473
Да не ти е обещавала колело свекървата? Ама друг път. Явно и на сина си. Ама друг път.

Семействата не са това, което бяха, съответно и снахите не са това, което бяха. Сега, някой ако  е с крив космос, ще си му е крив и юридически издържано.

# 474
За сметка на това някои свекърви са си класика Joy

# 475
Всичко си зависи от ситуацията и отношението между хората.
Докато живеехме в България и свекърите и родителите ми са се самопоканвали, но първо са ни се обаждали. Винаги е било извън работно време и с цел да видят децата. Тъй като не е било нито всяка седмица, нито дори всеки месец, не е било проблем  за нас. Обикновено звънят и питат и ние казваме да или не. Ако е не, остава за друг път като веднга уточняваме кога и всички са доволни. По принцип ние сме домошари и едно вечерно посещение след работа от родители, не може да ни бутне, защото означава, че баба и дядо около 2 часа (толкова трае) ще се занимават с децата, пък аз ще свършa друга работа след обичайните приказки, кой как я кара.

# 476
какво е това желание на свекърите /в повечето случаи да се натрисат често на младите /? Това е от липса на собствен живот - вместо да си намерят своя среда, хоби, и т.н., те се натрисат на децата си.Постоянно натоварват,  дават непоискани съвети, имат претенции и т.н. Чудя ли се, това това е само в бг или и по -широкия свят е така?

# 477
  • София
Скрит текст:
Всичко си зависи от ситуацията и отношението между хората.
Докато живеехме в България и свекърите и родителите ми са се самопоканвали, но първо са ни се обаждали. Винаги е било извън работно време и с цел да видят децата. Тъй като не е било нито всяка седмица, нито дори всеки месец, не е било проблем  за нас.
Обикновено звънят и питат и ние казваме да или не. Ако е не, остава за друг път като веднга уточняваме кога и всички са доволни.
Скрит текст:
По принцип ние сме домошари и едно вечерно посещение след работа от родители, не може да ни бутне, защото означава, че баба и дядо около 2 часа (толкова трае) ще се занимават с децата, пък аз ще свършa друга работа след обичайните приказки, кой как я кара.
Това ми звучи като много добър вариант. Взаимно съобразяване.

# 478
  • София
Това ми звучи като много добър вариант. Взаимно съобразяване.
На теория звучи, обаче на практика - ще последва оплакване тук. Като искат да те виждат изобщо, и веднъж месечно се приема като "непрекъснато".
Постоянно натоварват,  дават непоискани съвети, имат претенции и т.н. Чудя ли се, това това е само в бг или и по -широкия свят е така?
"По-широкия свят" има всякакви случаи. Ама тук искаме евроатлантическите виждания, нали, не китайските или арабските? Затова съм призовала да си търсите мъже без родители, дано скоро започнат да ги пъпкуват

# 479
Ами хубава ви е била ситуацията, супер. Не всички са такива. За жалост.

Общи условия

Активация на акаунт