С какво ви дразнят свекървите? - 147

• 40 252
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
За часа на пристигане би следвало да се съобразите с нейните превози.
 Ако няма възможности  - променете вашия  обявен час.
 Имам неприятен спомен от токова гости , за сладката питка беше, на 40 дни трябваше или да стоя навън два часа, или да пристигна рано, в10.30 вместо 12. Колкото да се мотая навън. синът  не посмя да каже направо , вика стой на автогарата , когато мога ще мина да те взема , не се досетих, че часът е  задължителен, няма нужда да го тревожа,  има задачи ,да доставя неща и сама казах че ще  пристигна с трамвай. Не  е малко път, около час до тях.
Не се прие добре.
 Но  и не спя там, трябва ми и време за връщане и да хвана превози ,смени от трамвай на влак , автобус до нас.
 Можех и да не ходя. Бях ходила десет дни преди това  ,че при нас всеки месец се брои  за рожден ден ,до годината.
 Лошо комуникация  и от девет страни. Ама човек се учи.
 Това , на месец бе единственото ми ходене по мое  желание с уговаряне доста дни напред кога може.

Тоест е било проблем да отидеш в тях един-два часа по-рано ли? Просто не съм сигурна, че разбрах правилно.

# 526
Боряна,съжалявам ,че го казвам,но не е нормално да не приемеш майка си в дома си два часа по-рано.Още повече,че не го правиш от капризи,а защото така е разписанието на транспорта.
Но съм писала многократно,че палачинката много скоро се обръща и ще е интересно да се четат днешните снахи,като станат свекърви.

# 527
Не съм писала по техен адрес. Но  е така.
 Преди да сключат брак ходих два пъти , единия за мен лекар, не ходихме у тях, в МОЛ бяхме до часа на преглед със сина. Втория - той бе опериран от перитонит, месец не откриха диагноза и бе на ръба тогава да оцелее, изляло се е в торбичка , направило си , та и късмет с лекар накрая, каза ми да отида,  после да е в 17 часа, та тръгвах на обяд. На вратата ме върна телефона  и нямало нужда ,с два сака и раница на гърба се върнах , не бях излязла от нас.
 Реално на сватбата съм влязла  у тях, с другите хора, за час, втори пък на изписването ,дето толкова коментирахме тук, извика ме той, кога да е ,те пък го отложиха с ден ,та спах в жена от тук позната ,  там правихме питка ,палачинки  и какво беше , изписаха ги,  оставиха ме с такси да се прибирам и  ми бе притеснено  ,но нали са моите деца , мина. На други яден с нейните родители бяхме за два-три часа , така пожелаха  ,дадохме подаръците и беж.
Мен закара на автогарате ,те останаха още с дъщеря си.
 Това бе първото , за второто на месец разказах ,не бях докосвала децата , тогава ги подържах , пак подаръци ,на 40 дни  бе покана за питка , леко ми бе неудобно ,не знаех че ще има такова, та пак дирих какво да нося. Тогава ме закара пак, май  другите се намесиха ,  също 3-4 часа съм била там. Третото някъде на 6 месеца ,бяхме на лекари  в 18 часа казаха да минем за час с чичото. Те закъсняха малко ,тогава решили да ходят да пазаруват нещо си.
 После оперираха сина от жлъчка и явно имаше бележка ,че се можах първата операция да го видя , видях го след месец като почна да шофира и си дойде за три дни мисля.
 Та тогава спах че вечерта пристигнах.
 Последно на един 6 февруари, спах пак ,малките не искаха да спях с мен ,смешен беше как си потътри калъфката  и отиде при мама. Две вечери тогава ,така поискаха , уж да ги гледам, но нямаше какво толкова и питах даже какво правя там без нужда. За мен бе опит да ме проверят да ходя да ги гледам,  ами задушавам се в апартамент, не смея  да отида на тоалетна и да се къпя.. Това е всичкото ходене у тях, аз съм тук когато решат, събота води децата ,няма не искам, няма недей ,няма кой да ги гледа ,той ще пътува из страната.

# 528
  • София
Боряна,съжалявам ,че го казвам,но не е нормално да не приемеш майка си в дома си два часа по-рано.Още повече,че не го правиш от капризи,а защото така е разписанието на транспорта.
Но съм писала многократно,че палачинката много скоро се обръща и ще е интересно да се четат днешните снахи,като станат свекърви.
Че не е нормално - не е, обаче и там все пак са с близнаци, двойна работа, майката си знае разписанието.
Но синът е мечта за съфорумките - не посмял да каже, оставил майка си на автогарата, какво пък толкова ще й стане... Но й води децата постоянно, нали свекървите си нямат друга работа
Представям си и двамата й сина да имат по 2 деца и да решат всяка събота да й ги водят.
Бор_яна, другите баба и дядо не ги ли взимат?
Скрит текст:
На моя кумец брат му е с втора жена и дете на 10-11, живеят при свекървата. Оплаквала се тихичко на другата си снаха, че й оставят да води детето на английски, плуване и т.н., а на нея й се виело свят (към 80 е)Хайде  снахата едва ли ще се сети, ама родният й син, който също не е първа младост...

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 18:25 от Cuckoo

# 529
Това е друг вид олигофрения , да не търсиш и помагаш на майка си и баща си ама да чакаш те да ти гледат децата

# 530
...
 Имам неприятен спомен от токова гости , за сладката питка беше, на 40 дни трябваше или да стоя навън два часа, или да пристигна рано, в10.30 вместо 12. Колкото да се мотая навън. синът  не посмя да каже направо , вика стой на автогарата , когато мога ще мина да те взема , не се досетих, че часът е  задължителен, няма нужда да го тревожа,  има задачи ,да доставя неща и сама казах че ще  пристигна с трамвай. Не  е малко път, около час до тях.
Не се прие добре.
Е, добре, това нормално ли е?

На Римона свекървата от половин година май не е идвала жената. Толкоз пък да не може да я посрещне и изтърпи за няколко часа!

И аз като млада булка за какво ли не съм се дразнила на моята, но чак такова чудо не съм била... 🙄
Стегнете се малко! Тези толкова омразни жени са майки на мъжете ви все пак.

# 531
  • София
В кръга на полушегата - зависи апартаментите на чие име са. Както свекървата решава за нейното жилище, така и другите собственици решават за техните.

Но е много нахално да ти оставят децата, когато им скимне.

# 532
Специално за птица, чието включване се очакваше.
Ако се държеше нормално нямаше да ми е проблем, но да ѝ кажем изричен час, за който е удобно да дойде и детето не спи, нали все пак да види него е дошла, а тя да каже, че първо мислила и тя този час, ама после решила друг, просто няма как да ти е приятно и изначално се настройваш различно. Все пак всеки си има рутина. Аз не съм дошла у тях, когато си поискам аз, а само когато изрично ни е канила.

# 533
Синът си слуша жената и така трябва. Няма да могат да живеят заедно иначе.
 Другият не  е женен и  е на години вече, това е по-лошо. Този си има семейството и нямам думата там. Каквото мога и когато мога. Не съм сръдлива.  Уважавам решенията им, те са семейство , аз съм встрани ,не са ме оставили иначе ,пари за топло, лечение,  ремонти на покрив и други.  Това сме. Другите имат друг ред и решения.
 Птица ,бяха два пъти при другата баба  вече. Да не са и три но за два знам. Ходят ,но не може все там, има и друго внуче да ходи там.
 На квартира са Миленака, единственото дето мрънкаме  да купуват свое. И на двамата ,но се ослушват, последно уж решиха ,но ги изпреварили. Това  е от сина да се мотае.

# 534
  • при късмета
Боряна, не е редно да не питат искаш или не искаш да оставят децата, но и в теб има вина. Спомням си неистовия ти мерак да ги гледаш, чакаш да пораснат до еди колко си, после отлагаш, после пак започваш с приказките колко много искаш и отново отлагаш и така до безкрай. Хем искаш, хем като дойде го отлагаш. Разбирам здравословното ти състояние, но ако и на тях така говориш, изобщо не  чудно, че си мислят, че искаш да ти ги оставят и няма проблем. Последно щеше да ги взимаш през пролетната ваканция и то по твоя инициатива, писа, че ти си предложила.
И преди съм ти казвала, ако имаш истинско желание, тогава го предлагаш. Ако е от куртоазия и само да изразиш мерак, а знаеш, че не се справяш или е трудно, по-добре не парадирай с желание. От начало смятах, че наистина искаш да гледаш внуците, по твои собствени думи, но от известно време насам даваш противоречиви сигнали и човек не може да те разбере. Може и сина и снахата да са объркани

# 535
То и аз не харесвам на Боряна снахата по разказите.
Но сина и си е виновен, той трябва просто да иде и да вземе майка си от автогарата или да каже твърдо, майко къде ще ходиш по съфорумки да спиш, оставаш вкъщи. Та ко ще да си изтърпи мрънкането от жената.

Ама и Боряна не е цвете:) Казвам го със съзнанието, че и моята мама и така и си я обичам, какво да я правя. И свекървата обичам ако нещо ще кажете:)))

Ама тия изрази, питала била - какво правя тук без нужда?! Ами пита ли се такова нещо на гости при сина. Не е необходимо винаги да е нужда, на гости си, поиграй с децата, говори с големите и приятно за всички.

Ама аз ви преча, виж то детето не ме иска, идва да спи при вас, ама да не изяде много, ама да не се изкъпе, неудобно, тоалетна неудобно.
То изтощаващо да молиш някого да яде, да ползва банята и да се чувства комфортно.
Това си е манталитет, темперамент ако щете - жертва докрай, мъченица, раздава се до края, тя нищо не иска.

Не е готино и това да знаете:) Ако не си я познавах моята майка същата, щях да кажа - сигурно просто не и е приятно у дома. Но не е така, така е и у сестра ми и нейната свекърва същата.
От едно време дето чакаш да те поканят 2-3 пъти, пръво отказваш и ако мно настояват казваш срамежливо добре и ядеш малко:)))))

Пак казвам, обикновено на тая ситуация бих казала - ужас! Горката баба, толкова пък да е нежелана и отритната.
Но понякога човек трябва да може да се заяви, да поиска помощ, превоз, да каже какво иска, да каже ясно в колко часа му е влака и че не не удобно да чака, да не изглежда сякаш живота в апартамента (на гости за 2 дни) е мъчение и едвам го търпи, ма за вас го правя;)

# 536
Женени - неженени, няма значение! Елементарно възпитание и човещина е.
Когато идваш в годината два-три пъти и то отдалеч, след няколко часово пътуване, да ти определят час на "аудиенцията" и да те карат да стоиш и чакаш на гарата, ми не малко, а доста в повече ми идва.
Римона, и какво като спи тогава детето? Нали все ще се събуди това дете в един момент. След час, два. Или тя идва за половин час? Ако идва за толкова малко, съвсем безпредметно става тръшкането. Докато влезе и ще си е излязла 😁

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 18:52 от птица

# 537
  • София
Аз не бях разбрала, че свекървата на Римона ще пътува.

# 538
До колкото разбрах свекървата на Римона се самопоканва, пътува от друг град и остава при тях колкото си иска.

# 539
Хората стават все по-саможиви и студени, това е ясно. Да оставя аз някой в мол-а или да хваща градски транспорт като идва от далеч, изобщо не си го представям. Баща ми като идва, мъжът ми ходи с колата да го вземе и върне даже, но за мен това са адекватни взаимоотношения между членове на семейството, които се обичат..

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 18:58 от Luellis

Общи условия

Активация на акаунт