Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 64

• 30 561
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Мисля, че мазнините са ти малко. Протените също.
Аз щях да стана канибал ако трябваше в началото да изяждам 1 яйце с малко зехтин. Взимала съм на работа три варени, парче сирене, маслини и домати. Отделно вечеря. И първите 6-7 месеца - 25-30 кила. Така че калории не броя. Просто си преценям дали да вечерям по-малко. Често и така правя. Въобще не държа еднакви калории. Да не ми свиква тялото. Днес може 1,200,утре 1,500, а после и 2000 и не пълнея. А на петия ден ще си спретна фаст.
1 лъжица зехтин ми се струва малко, даже доста малко.
Обърни внимание на млечните. Колко ги консумираш, особено прясно и кисело мляко са по-лактозни. И може да не ги толерираш, но да не знаеш.Може и те да ти пречат. Примерно мен ме дразни прясно и кисело мляко. Със сирене нямам проблем, но и не го ям в големи количества. Също така не ям краве сирене вече, а козе и овче, а те се толериат по-добре. Помисли и за това.
Възможно е и съчетание на млечни и месни също да е дразнещо за тялото. При мен е така. Но пък чат пат смесвам.
 Ако трябва повече яйца.
Щом си имала анорексия и булимия, със сигурност е за теб режима. Важното е да не си гладна. Да си сита и спокойна. Имаш някакви кирливи 10 кила. Все ще ги свалиш, не се втелявай.
Изчисти и храната. Обърни внимание консумираш ли неща с консерванти много. Меса, колбаси, такива неща.
Често и в тия сирена има.
Кроасана го остави, кой не е ял кроасани. Макар че сега такова нещо не може да ме съблазни.
Сега погледнах, наистина са влошени.
Значи, пий витами с, хубав обаче. Примерно аз си взех буфериран на нейчърс уей.
Вит Д задължително смени и повечеко количество в началото. Магнезий - задължително за тия крампове. Примерно на хая лабс цитрата от 0,200 е супер. От 0,400 може и да не можеш да го глътнеш.
Колкото до фастовете. Може да не гладуваш с дни.
А да почнеш с кратък фаст. Примерно изпускаш вечеря. Или както не закусваш, включваш и закуска.
Примерно 1 път в седмицата.
За йогата е супер. И аз от 3 месеца я почнах. Самоука съм.
Но правя от 15 години петте тибетци, които са страшно полезни за всички жлези с вътрешна секреция. Може да вкараш и дълбоко дишане наред с йогата. Аз даже като си правя силовите упражнения вече и завършвам с йога.
Също така понякога да прегрешиш не е нещо фатално. Тялото не може да се лиши от В, и чат пат няма лошо да хапнем нещо. Само че е важно кога. Естествено ако изям нещо сладко, ще е следобед, а вечерта - не правя вече такива мизерии. След съгрешаване и е хубаво да се изгаря това - най-добре ходене, ама може и спорт някакъв.
За емоционалното хранене те разбирам. Имала съм, Анорексик не съм била, нито булимик.
Всъщност точно това те е прецекало, но е възможно и това да ти е помогнало да не се влошиш, защото ако си имала дни на пълен глад, това е вредно, но пък изчиства тялото. Ама ти сигурно си прекалила.
Също така за метаболизма сутрин на гладно топла вода. Може  и това да пробваш.
Също така сега те чета пак. Не е хубаво вечер да тъпчеш тялото си с повече храна, точно обратното. На обяд стабилното хранене, да си спокойна и сита, а вечер по-леко. Защото вечер на тялото му се забавят някои процеси, започват очистителни процеси и вместо да почива, ти го караш да се справя с повече храна.
Също така се поинтересувай от ензимите повече като хранителна добавка.
СЕга чета победата над диабета, която я има вече в първия пост и тук има страхотна тема за ензимите.
https://www.bg-mamma.com/?topic=452318

# 151
  • София
Спрях да качвам преди година. От юли миналата година не съм мръднала на кг.
Имай един период през зимата, покрай многото боледувания на детето, дето смъкнах до 68, но пак качих до 72. Не пуша. Пх-то на урината ми 6,5 при реф. граници 5-7.

Елора, благодаря за съветите. Млечни вече почти не ям. Детето бе с АБКМ и се наложи да не ям 6 м. млечни. От време на време си позволявам кисело мляко, но около 150 гр (преди изяждах кофичка) и сирене. За съжаление, овче и козе не ми допада. Ще се пробвам да вдигна протеините и мазнините и да обърна хапванията. Или поне вечер да го карам по-леко. Ще хвана и да попрочета повече за добавките и да почна и тях.

И да. В гимназията живеех "много здравословно" - дни наред съм карала на цигари и ябълки... Та, гледам да не седя гладна, че става страшно. Но пък и метаболизмът ми е доста бавен. Според последното мерене (на някакъв странен кантар) ми трябват около 1700 калории дневно. Но явно всекидневния прием на едни и същи калории ми е изиграл лош късмет..

# 152
Калории си признавам че не съм броила и смятала никога. Поглеждам си чат-пат "разхода" за деня в приложението на гривната, ей тъй от любопитство. Може и в дефицит да се храня понякога, но не го говя нарочно, камо ли нонстоп.
Храната не ми е враг и отказвам зорлем да я направя такъв.
Точно защото имах приятелка с анорексия, съм казала че ако почна да залитам в такава посока, ще ида пред огледалото и ще си лепна сама два шамара. То и на нея ми е идвало да лепна тогава, ами тя милата не изглеждаше като да може да понесе и един, живи мощи беше станала...
Свикни с мисълта че правилните храни работят за теб, а не против теб. И че не е "грях" да си сита, а е най-нормалното нещо. Особено от протеини лишаване бързо сваля мускул, а това е лошо и за метаболизъм, и за ИР. Освен че жените трудно качваме мускул и с възрастта и все по-трудно става.

# 153
Значи, прочетох си предишния пост и не ми звучи като да се карам
Да кажем, че давам съвети като строга господарка с камшик, ама мекичък.
Не ви знам марката телевизори Grinning

Спрях да качвам преди година. От юли миналата година не съм мръднала на кг.
Имай един период през зимата, покрай многото боледувания на детето, дето смъкнах до 68, но пак качих до 72. Не пуша. Пх-то на урината ми 6,5 при реф. граници 5-7.

Елора, благодаря за съветите. Млечни вече почти не ям. Детето бе с АБКМ и се наложи да не ям 6 м. млечни. От време на време си позволявам кисело мляко, но около 150 гр (преди изяждах кофичка) и сирене. За съжаление, овче и козе не ми допада. Ще се пробвам да вдигна протеините и мазнините и да обърна хапванията. Или поне вечер да го карам по-леко. Ще хвана и да попрочета повече за добавките и да почна и тях.

И да. В гимназията живеех "много здравословно" - дни наред съм карала на цигари и ябълки... Та, гледам да не седя гладна, че става страшно. Но пък и метаболизмът ми е доста бавен. Според последното мерене (на някакъв странен кантар) ми трябват около 1700 калории дневно. Но явно всекидневния прием на едни и същи калории ми е изиграл лош късмет..
Плато и аз имам от доста време. 6 години съм на режима. Ту тръгвам, ама като тръгна, ще направя някаква мизерия и ще ми се стопират нещата. Имам още 6-7 кила, въпреки, че много хора ми казват, че си въобразявам, ама аз кога съм слушала другите. Поне не пълнея. Отскоро ми се размърдаха нещата и свалих едно 4 кила. Че бях заковала на 67-8 и се дразних. Сега съм 64 от 2-3 месеца.
Да, малко трябва да променяш калориите както написах назад. За да размърдаш нещата.
Случвало се дори и малко по-бърз в да ми задвижи нещата.
Била съм като млада много време, може би 2 месеца, не помня, на ябълка сутрин и зелева салата вечер с пълнозърнест хляб препечен. На това мижаво ядене за това време знаеш ли колко свалих за тия месеци глад? 5 кила. А знаеш ли какво стана като ми писна и от глад и от липса на резултати. Почнах да ям. Не преяждах, но се наядох с каквото ми дойде първите два дни. И после килата тръгнаха стремеглаво. ПРосто съм забавила метаболизма жестоко. Та има разлика м/у ниски калории и фаст. Едното активира едни процеси, другото други.
Също така в началото на режима грешки и аз съм правила. Чудела съм се колко протеин, колко мазнина. И една вечер сядам да изям 2 варени яйца с купа салата, а в салатата мъничко зехтин. 1 лъжица. После не бях сита, бях гладна и то зверски. И питам брат ми защо, да ми обясни. Той вика - кокошко, сто пъти ти казах да ядеш мазнини, а ти с твоята лъжица си наникъде. Та почнах плавно да вдигам, да нацелвам.
Имало мазнини в яйцето. Нека има, аз знам, че за мен хич не е достатъчно.

Впрочем нали ме знаете, че съм либерална и въведох сушени сливи и годжи бери заради онзи мой досаден и гаден проблем.
Та днес не закусих това, а киви и половин ябълка.
И бях повече гладна, отколкото като ядях 2-3 сливи или годжи бери. Но не беше инсулинов глад. Мина бързо.
Ама аз явно съм някаква шантава дето толерира такива глупости.

# 154
  • София
Елора, разбрахме се! 😁 No bad feelings Wink

Ще ви чета повече тези дни 🙃 и ще пиша какво е казал лекаря на тези резултати. Ама се изкушавам да отида и да пусна отново глюкоза и инсулин на гладно, ама да са минали поне 12 часа от последното хранене. Жалко, че вените са ми калпави. 😁

# 155
Може да си пуснеш. Едва ли ще има кой знае каква промяна.
Но ако искаш изчакай малко. Оправи нещо в храната, пий витамини и тогава.
А лекарите много често и дебел да видят с инсулин 20 и кз 5, ще му кажат, че няма ир. А всъщност има.
Просто не стават булшинството.

От Вигантола колко капки си пила на ден?

# 156
Елора, заповядай:
https://m.youtube.com/watch?v=mOckKBZh3AY
По "синдром на карпалния тунел" веднага можеш да го намериш.🙂 И клипчето за болки в глезените и стъпалата е много готино.
Феичка, и според мен са ти малко белтъчините и мазнините (разбира се, нямам предвид да отиваш и на другата крайност с мазнините, няма нужда да се яде мас с лъжица от буркана🙃). Белтъчините от нахут ги брой за белтъчини+ вгх.🙂
Аз съм доволна от Вигантола. Не съм с впечатления да е чак толкова масово недействащ за повишаване на вит. Д. По-скоро впечатленията ми са, че много, много масово се пие в смехотворно ниски дози, за да има ефект (т.е. и лекарите масово изписват смешни дози Вигантол, уви)...🙂 Отделно, някои хора повишават вит. Д по-лесно с ежедневни по-умерени дози, а други- с по-големи дози наведнъж (тук не става въпрос само за Вигантол). Аз сама си го дозирам и понякога го пия в по-ниска доза, понякога в по-голяма (големите дози комбинирам с вит. К2). Адекватен прием на магнезий също има общо с усвояването на вит. Д. Винаги има и вероятност даден човек да усвоява някои добавки или лекарства по-добре, а други- по-зле. При мен например ефектът от подезичните таблетки вит. Б 12 на Natural factors беше пълна катастрофа- нито ми повишиха Б 12, а феритинът и желязото ми станаха поднормени, косата ми започна да капе и т.н. Докато намеря и железен препарат, с който да си оправя желязото и феритина след това, също мина време.
Накратко- като попълниш дефицитите и като промениш храненето към такова с адекватно количество белтъчини и мазнини, няма да ти се налага постоянно но да изчисляваш калории и ще си сита и доволна.🙂
Щом искаш, пусни си глюкоза и инсулин на гладно- поне няма да се чудиш.
Даването на антибиотика на малката е ад...Ама и той е един такъв гаден и зърнест /пък уж сироп, нали тя за хапове не ще и да чуе/, по 20 минути се убеждаваме, то са писъци, крясъци, рев и тръшкане...🤪 Здрави нерви ми трябват!😅

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 01:47 от dolce miele

# 157
Феичка, а възможно ли е да прекаляваш с варивата? Някои хора не ги толерират.

# 158
  • София
За вигантола - пиех по 2-3 капки на ден.

За варивата - не, не мисля, че прекалявам - веднъж седмично хапвам.

# 159
Аз съм на 15 капки 3 пъти седмично.
С 2 пъти по 15 не беше ок.
Д-абовит пия аз.
А то кога трябва да го спра. Миналата година лятото не съм пила, започнах го октомври 🙄

# 160
  • София
еми, явно не помня добре😌но който се разпознае, да знае, че за 2-ри път го приготвям (дискусията се зароди около шунковар преди 3-4теми) и е мн вкусно. Да, става сухичко, но взех и гъби, утре ще метна гъбен сос и ще е чудно. Тая вечер набързо - толкова успях да си угодя.
аз съм с тази рецепта, но не е моя, а от ей тук:
https://know-how-to-cook.com/2017/11/pecheno-paprikovano-svinsko … yHHQucAy-idgiUwYQ
Филето освен за пряка консумация го ползвам и за сандвичи на дъщеря ми за училище.
Но сега открих една още по-бърза рецепта - пилешки гърди се сваряват за около 20-30 мин., след което се изваждат от водата и се овалват в подправки - малко сол, червен пипер, кимион или сол, чубрица, малко ч. пипер и се прибира в хладилника. След това е готово за консумация като се реже напречно на тънки филийки, воала! Yum

Долче, бързо оздравяване на дъщеричката! Flowers Four Leaf Clover

Пия и аз Вигантол, но добавям отделно и Вит. К2 за правилното му усвояване, сега днес трябва да ми дойде ето този: https://www.iherb.com/pr/kal-k-2-mk-7-raspberry-60-micro-tablets … body_product_link

Феичка, и аз гледах, че почти не си нашия режим - много малко мазнина - 1 ч.л в салата ми е малко, малко протеин. Освен това, вечер явно въобще не си на режима - казваш, че дояждаш мусака, пълнена чушка, вероятно с ориз и т.н.. Може да се каже, че до обяд си на режима и после минаваш на друг. Трябва малко повече дисциплина Stuck Out Tongue Winking Eye, казвам го с най-добри чувства, защото мин. година си била по-добре от сега. Но и се чудя защо правиш толкова често обременявания...

# 161
BFF_ , сърдечно благодаря! Ти си “виновницата” за вкусното филе. Сега си записвам и варианта с пилешкото👍🍀

Dolce, ама тя тази чия била вкусна, та и мн полезна.. Направи ми впечатление, че към всеки кадър имаш десер чия и.. вече и аз така 😅
Скрит текст:
ако ти кажа, ме цяла нощ сънувам тази ангина.. Чувала съм, че по аптеките има детски гранофурин под формата на спрей - той трябва да облекчава. За антибиотика - май се сещам, кой е така зърнес и гаден.. Аз ги давам със спринцовката от нурофен/панадол и по възможност доиздърпвам още малко вода да се поразмие и повтечни малко.. че е мн гъсто и горчиво..Мн неприятно на вкус, но няма др решение. Не знам, за колко дни ви е изписан, но говори с лекаря за поне още ден отгоре.. ангината е упорита гадост

Последната ми среща с нея беше на 30+ год и ЛЛ тогава ми каза “срината имунна система, погрижи се” и това, което имах под ръка, беше гел от алое..Помисли над нещо възстановяващо и улкрепващо, според вкуса на детенце ❤

Феичка, аз съм мн начинаеща и дори нямам стартови лаб изслвдвания, но едно от нещата, които внимавам, е да не залитна точно в тези крайности - гледам месото да е мазно (ето, вчера преди да почна да ям, гледайки чинията със сухото филе, станах и си мацнах майонеза) и не броя калории, но някак усещам кое ме засища т.е както Елора казва- ям и съм сита (в началото имаше моменти на глад т.е приключвам яденето, а съм още гладна - веднага още нещо дояждах - кашкавал, парче шунка или имах в резерва варено яйце)

Вчера на щанда мернах бекон на промо и се заредих с 4 пак. На децата също им харесва, та да видим кой ще се дореди ☺

# 162
  • София

Вчера на щанда мернах бекон на промо и се заредих с 4 пак. На децата също им харесва, та да видим кой ще се дореди ☺
Уфф, трябва да се внимава с храненето на децата, те харесват всичко на мама, но ядат и въглехидрати, та повечето мазно може да не е ок за тях. Аз поне срещам такава трудност с дъщеря ми - тя опитва моите неща (изварените питки, кето сладкиш с ябълки, някое и друго по-мазно сирене, мазно месце) и много й харесват, но след това си хапва и портокал, хляб с квас или друг въглехидрат и става мазало - нали не трябва да се смесват Въглехидрати и Мазнини.

Изварени питки:
Скрит текст:

# 163
Е как 2-3 капки Вигантол за голяма жена с дефицит, то хомеопатична доза направо 😆
На бебенца дават по 2 капки на ден и то профилактично. Иди в темата за витамин Д и виж там се поориентирай за по-адекватни дози че не бива така.
Ураганче, не бих го спирала освен ако не видя с очите си от лабораторията че нямам нужда хич, то и тогава може би просто да се мине на ниска доза. Ти и сега не вземаш чак много де, не знам точно на колко единици се равнява този дето си написала.

# 164
1 капка е 400. Значи 6000 на прием. Общо за седмицата 18 000 взимам.
Ще правя другият месец изследвания на всичко и ще видим какво е положението.
Последно ми беше 80.50, като 120 е горната граница.

Общи условия

Активация на акаунт