Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 64

• 30 556
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Никакви добавки не пия. Само вит. Д през зимата, ама явно или е било много ниско, или не усвоявам Вигантола. Миналото лято ми казаха, че нямам ИР, след обременяване. Успях даже да си вкарам половите хормони в адекватни граници. И си запазих режима, че даже успях да разкарам тотално чашата с вино вечер. Храня се предимно ниско-въглехидратно, но си позволявам чат-пат по някое прегрешение, но така или иначе съм на около 1400-1500 ккал дневно. Увеличих и движението спрямо миналата година. Обаче, кантарът не помръдва, та затова са и днешните резултати.

Прикачам и резултатите.
август 2022 г. - правени са в Клиника по ендокринология, затова са под този вид:

и май, 2020 г.,

# 136
Преразгледай си качество и количество на храната.
Калориите не ме интересуват като цяло. Ние тук знаем, че ниски калории са враг на отслабването.
Пий повече Д, не знам колко пиеш. Или смени добавката.
А магнезий, витамин с?

Ами предвид предишните резултати имаш напредък и то голям, но имаш още работа.
Вкарай и фастове.

# 137
Откъм инсулин и глюкоза са по-добре, да. Поне сравнени със сегашните. Но не бих казала, че си нямала ИР. Инсулина на 120 минута говори за това. Може би отсъствието на добавките е влошило резултатите сега. Вигантола не се усвоява от повечето пили го /това ми е мнение по много писали по темите хора, употребяващи Вигантол/ Аз също съм го пила немалко време и Д-то дори спадаше. Купи си на Джеймисън или на Бетър Ю. Много по-хубави са. Е да, и по-скъпи, но пък поне вършат работа. Магнезий започни, също много важен за ИР.

# 138
  • София
Мии, тримата лекуващи в клиниката бяха категорични, че няма ИР. Фастове правих, ама почна да ми прилошава. Като хапнех и почваше да ми се вие свят. Естествено след 6 месеца фаст. И ендокринологът и АГ казаха да спра да гладувам и почнах да се храня 3 пъти дневно. Явно ще почна да пия вит. Д + К (обмислям на better you), неофолик мета и вит. Б12. Чудя се и за магнезий, че имам и крампи посред нощ, ама като лекар ми каже няма нужда от суплементиране и аз вярвам... Какъв магнезий препоръчвате?

# 139
Шарпи не гледаш правилните резултати. На 120 Мин инсулина е 12/ в нетабличния вид/, на 60 Мин 33. Там са идеални. Какво се е случило сега не знам. Може нещо моментно да е, все пак само инсулин на гладно има.

# 140
  • София
Позачудих се, че в неделя вечерта бяхме на РД и вечерях мааалко по-късно и ми се събират само 10 часа пауза между последното хранене и взимането на кръв. Възможно ли е това да окаже влияние на резултата?

# 141
Мии, тримата лекуващи в клиниката бяха категорични, че няма ИР. Фастове правих, ама почна да ми прилошава. Като хапнех и почваше да ми се вие свят. Естествено след 6 месеца фаст. И ендокринологът и АГ казаха да спра да гладувам и почнах да се храня 3 пъти дневно. Явно ще почна да пия вит. Д + К (обмислям на better you), неофолик мета и вит. Б12. Чудя се и за магнезий, че имам и крампи посред нощ, ама като лекар ми каже няма нужда от суплементиране и аз вярвам... Какъв магнезий препоръчвате?

Наясно сме с лекарите, които ир я нямат за заболяване и чакат кз над 6 да бъде и да те дадах хапче.
Темата съществува, точно защото 95% от лекарите не стават за нищо.
Случайно някакви лекарства като глюкофаж да си приемала като си правила фаст?
Вода пиеше ли достатъчно.
И също така ако си яла предишните дни в е нормално.
Някак не върви да се ядят В и после фаст. Не това е идеята.
Щом имаш крампи магнезия ти е задължителен- цитрат, малат, хелатиран. Избери си. Ако искаш ги менкай. Задължително всяка вечер магнезий. Аз предпочитам цитрат, защото алкализира.
Твърде много се съобразяваш с тия лекари.
Лично аз си налегнах парцалките и почнах да чета, точно защото лекари не ме оправиха.
И най-малкото да имаш крампи и да ти кажат, че нямаш нужда от магнезий е идиотско.
Айде и теб да те видим сега какъв ти е баш режима. Защото тук сме наясно как като дойде някой и вика, че бил на нв, ама не му се получавало.
Айде давай три дневно подробно меню.
За витаминните е писано и в първия пост, освен другите неща.

# 142
Шарпи не гледаш правилните резултати. На 120 Мин инсулина е 12/ в нетабличния вид/, на 60 Мин 33. Там са идеални. Какво се е случило сега не знам. Може нещо моментно да е, все пак само инсулин на гладно има.
Не, не, точно там гледах и затова сравних със сегашните, че наистина сега са се влошили. Но в едно нещо бъркам наистина, че инсулина на 120-а минута също трябва да падне до изходно положение, а то не е така.
Феичка, много е възможно това да е оказало влияние. Дето се вика, направи го пак само на гладно, ама да има 12 часа глад и сутрин без да пиеш нищо.

# 143
Елора, не се карай пак на момичето 😄.
Всъщност аз в темата по-добри резултати от нейните от август 2022 г. не съм виждала. Чак съм озадачена/ впечатлена как тази КЗ не се качва след изпита глюкоза.

# 144
Не се карам бре Joy
Олелее, така ли звуча Joy Е, тогава да ти кажа Феичка, че не се карам Stuck Out Tongue Winking Eye
Да дава менюто и да видим.

Иначе това, че не се покачва си е плюс. То ако почне, вече става кофти. Дет се вика върви към "бездната" или коня отива бавно към реката.

Долчеее, къде си. Беше дала един клип на актив ситинг за ръце и не го намирам. Уф, а го бях запазила и нъцки.

# 145
  • София

Наясно сме с лекарите, които ир я нямат за заболяване и чакат кз над 6 да бъде и да те дадах хапче.
Темата съществува, точно защото 95% от лекарите не стават за нищо.
Случайно някакви лекарства като глюкофаж да си приемала като си правила фаст?
Вода пиеше ли достатъчно.
И също така ако си яла предишните дни в е нормално.
Някак не върви да се ядят В и после фаст. Не това е идеята.
Щом имаш крампи магнезия ти е задължителен- цитрат, малат, хелатиран. Избери си. Ако искаш ги менкай. Задължително всяка вечер магнезий. Аз предпочитам цитрат, защото алкализира.
Твърде много се съобразяваш с тия лекари.
Лично аз си налегнах парцалките и почнах да чета, точно защото лекари не ме оправиха.
И най-малкото да имаш крампи и да ти кажат, че нямаш нужда от магнезий е идиотско.
Айде и теб да те видим сега какъв ти е баш режима. Защото тук сме наясно как като дойде някой и вика, че бил на нв, ама не му се получавало.
Айде давай три дневно подробно меню.
За витаминните е писано и в първия пост, освен другите неща.

Не, не съм пила метформин под каквато и да е форма. На ден съм на поне 3 литра вода, освен ако детето не е болно - тогава просто забравям. Колкото до режима - в работни дни е горе-долу следното - сутрин не закусвам, на обяд ям една кутия зелена салата с една чаена лъжица зехтин и 2 супени лъжици оцет + 3 филета пилешко бонфиле, изпечено на грил; на другия ден - същото като салата, но с 1 яйце; или салата с нахут, краставици, маслини, чери, домати и много магданоз; ако е манджа е лазаня, като вместо кори тиквички или патладжан с домати; овчарски пай, ама вместо с кайма с леща и зеленчуци... Общо взето вкъщи приготвям храната, като съобразявам порциите да са не повече от 400-500 ккал. СЗ, ако съм само на салата на обяд - краставици/моркови/ягоди; каквото има вкъщи - около 100 грама; вечерям - нещо по традиционно - като напр. 1 пълнена чушка, малко парче мусака с повече кисело мляко или там, каквото детето си е поръчало за вечеря, като отново гледам да не прекалявам. Днес например, цял ден тичам по задачи, та съм само на 1 пълнозърнест кроасан с гауда и шунка (да, знам, че не е режимен, но понякога нямам избор) и 1 купа таратор.

Ходя по 10к крачки дневно, макар и да работя на бюро + 3 пъти в седмицата йога вкъщи. Да, може да не съм идеална в режима, но наистина се старая. И гледам да не прекалявам, защото от булимията и анорексията в гимназията (бях 40 кг. на моите 165 см) стигнах до емоционално хранене и ИР след раждането на детето (респ. 82 кг., а през бременноста - 90 кг). И ни една крайност не е здравословна, опитвам се да запазя разсъдъка си и да не мисля само в калории или дали не излизам от режима, защото не ми се отразява добре психически и съм доста склонна да се върна на емоционалното преяждане. Та не мисля, че заслужавам такъв назидателен тон, попитах за мнение/съвет, доколкото се очаква да си оказваме взаимопомощ или поне такава е идеята на форумите.

И отново ще се върна на хаповете - лекарят ми ми предложи миналата седмица оземпик или глюкофаж, но обсъдихме, че ИТМ ми е 26,5 (беше 30 преди 3 години), поради което не си заслужава да взимам лекарства, предвид че няма належаща нужда.

ох, едит: съжалявам, ако съм възприела коментара като каране... ама такa го приех и влязох в бая обяснителен режим... Grinning

# 146
ох, едит: съжалявам, ако съм възприела коментара като каране... ама такa го приех и влязох в бая обяснителен режим... Grinning
И аз така го възприех. Грешката не е в твоя телевизор.

# 147
Пилешко бонфиле не са ли тия мънички мръвчици дето като се сготвят и не стигат за по 2 хапки? Малко ми се виждат 3 такива. И 1 (едно!?) яйце за къде по-напред? Много малко протеин нещо, целта не е да си напълниш стомаха само със салата и да го броиш за основно хранене.

# 148
  • София
Ми те са 😁 ама толкова ми излизат калориите. С повече протеини/месо наваксвам основни вечер. През деня гледам да съм основно на салата..

# 149
А откога си спряла да сваляш ?
Мен ме впечатли какъв прогрес имаш за 2 години.
Мерила ли си пх на урината ?
С това меню би трябвало да ти е нормално, но ако пушиш, пиеш повече кафе, може и да се подкиселяваш. Аз пия и вит. Ц заради пороците ми.

Общи условия

Активация на акаунт