Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 64

• 30 554
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Долче, дано това да е последното боледуване на госпожицата за годината Heart
То е и една пролет, та още си ходя с палтата и ботите аз, че само от срам не си обувам угг , аман и от сезон, и от вируси , и от дъжд.

Направила съм само 4000 крачки и се га не ми се излиза в този мрак , пие ми енергията това мрачно време.

# 121
Благодаря, Шарпи! Продължавам си режима и ще добавя и витамин Д към добавките,които пия.Иначе и мен ме озадачи този по-висок инсулин на 120 минута,нали уж трябва да пада,ама при мен не знам защо се качва.
Радвам се,че открих групата и реших да се изследвам и да се обърна към специалист.Иначе,ако се бях оставила на личния лекар още щях да се чудя що дебелея.
Точно това е ИР. При здрави хора пада, при нас не пада, затова и една от идеите на нисковъглехидратното хранене е да не се качва инсулинът.

# 122
Dolce, ще е с Т докато има налепи.На моите деца действа безотказно мазане с Гранофурин на гърлото и компрес с извара.Също Ангин хил.

# 123
Меса, яйца, гъби, зеленчуци си яж на корем.
А, я да ви питам...
Обсъждах си диетата с изкуствения интелект Laughing и съм много доволна какви анализи ми направи и съвети ми даде. Менюта също ми изготвя... Но най-изненадана останах, че ме скастри за протеините. Обясни ми много подробно, че при кето диета, освен супер ниските въглехидрати, е критично важно протеините да не са много високи и ми обърна внимание да спазвам само 10-20% от калориите да са от протеините.
Причината високи протеини да не е добре, е глюконеогенезата.

Аз следя темата само от дъжд на вятър, дано не повтарям нещо широко обсъждано. bouquet

# 124
Ами така си е за протеините, според скромните ми наблюдения. Пускам си калкулатора от време на време, и понеже съм си на този режим, горе- долу за седмицата ми ги пресмята ок. 20 процента вгх, 20- 25 процента протенини, другото са мазнини.
Долчето ще каже, и тя върти калкулатор, макар и в момента с тези фастове не зная как ги докарва седмично.

# 125
Dolce, бързо оздравяване на малката дама! Аз като дете що инжекции съм изяла заради ангини, бронхити, пневмонии.. Помисли с какво можеш да й буустнеш имунната система . Ако хапва мед, лимон и орех-мн облекчава гърло. Не забравяй пробиотиците покрай този антибиотик 🤔

Заради теб Dolce синвзех чия тази вечер - ще я хапвам с кисело мляко и канела (това ми е започнила главата от твоите рецепти)

Ели, да ти дам малко кураж, че и аз съм от скоро в тази тема със старт 90 кг. Вечният глад се поддава на дресировка с режима. Просто малко воля, малко инат и мн подкрепа тук в групата и ще успееш. Аз в началото започнах малко по-либерално (напр не можех без закуска, но си я правех режимна. Не можех без хляб, но си направих облачни хлебчета.. постепенно овладях глада, започнах да пропускам закуската с бронирано кафе, ям на обяд и на вечеря и никакви междинни похапвания - в началото съм хавала слайс кашкавал с шунка примерно… НО макар и либерално, вс забранено бях изхвърлила отменюто - без ориз, без картофи, без хляб.. тук-там съм дояждала парче банан, лъжица юфка след детето.. не се гордея с това, но пък имам късмет, че въпреки тези мои забежки, пак ми се получаваше)

Sharpy е права, няма нужда да убиваш Ламята Спаска, просто й дай вярната храна.

Моята вечеря днес- по спомен филето е по рецепта на natka - филе в подправки, мариновано 12ч, после завито в хартия за печене като бонбон и изпечено на 170 градуса за почти 2ч

ПП: добавих и 2 лъжици майонеза извън кадър, защото ми се видя постно
Скрит текст:

Свърши ми зелената салата, за това от днес на зеле. Минавам покрай щанда с доматите и си викам “Мани, това е плод!” и подминах хахаха. Не ме блазнят, не са ми вкусни. В сезон ще си ги ям

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 19:13 от fotokod

# 126
Тайс, права си, тази пролет е доста странна (ама те и предишните сезони бяха такива де)...😅
ДХЗ,
Скрит текст:
взех, каквото изписа педиатърката...Тя не изписва лесно антибиотик, даже за първи път се случи, откакто и' е педиатърка. Одеве 40,2 градуса вдигна, както преди това беше с под 37 градуса...🤬🤬🤬 Компресът с извара е супер, и ние сме доволни, обаче минаваше, когато беше малка, сега не го иска вече, а като вдигне Т, става доста раздразнителна.😕 Освен антибиотика, педиатърката ни предписа и Ангал и пробиотик. Нищо не и' харесва на вкус, мъка е...Антибиотикът е на "сироп", стои един такъв зърнест, едва го пие...Но и таблетки отказва да пие. Ангал каза, че е ужасен на вкус (а взех ягода за деца)...🙄
За макросите...най-често съотношенията ми са нещо такова (калориите варират):

Фотокод, мерси! Тя по принцип е с доста здрава имунна система...Дотолкова съм се разглезила, че боледува рядко и леко, че в такива моменти (като сегашния) направо се чувствам неподготвена.🙄 Давам и' и капки прополис.
Филето изглежда супер!🥰

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 01:30 от dolce miele

# 127
Не е моя рецепта, да не си припиша нечии заслуги сега... Но определено е добър вариант така приготвена или подобна мръвка. А и не е много работа по нея. Правила съм от бут, от врат, от плешка - филе нямам навик да купувам, не че и с него не е вкусно но не гоня да ми е нетлъсто месото.

Долче, много приключения ти се събраха на теб наистина, дано са кротнат нещата вече че да видиш и ти малко спокойствие...

# 128
Аз съм на по-либерален режим откъм въглехидрати и от половин година се храня така. 20/35/45

Двадесет процента от общото количество на дневните ми въглехидрати идват от плод.
Понякога съм забелязала, че ако малко превиша въглехидратите и станат почти колкото мазнините, на другия ден кантара е минус. Малко като зоната се получава в тези дни. Разбира се, говоря за " полезни" въглехидрати, а не за картофи и ориз. Ей сега наскоро като бях правила голяма тенджера с прясно зеле с пиле, надвишавах като процент въглехидратите, заради зелето, обаче за 4 дни бях -2 кг.

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 21:12 от sharpy

# 129
Ще се оправи Долче, къде ще ходи.
Бързо възстановяване и желая и повече никакво разболяване. Поне до края на десетилетието Stuck Out Tongue Winking Eye

boho_flower, гладът за сладко идва от висок инсулин.
Високия инсулин се смъква със нввмх.
Та ако ядеш правилната храна ти остава единствено навика да оправиш.
Тоест наркоманията.

# 130
еми, явно не помня добре😌но който се разпознае, да знае, че за 2-ри път го приготвям (дискусията се зароди около шунковар преди 3-4теми) и е мн вкусно. Да, става сухичко, но взех и гъби, утре ще метна гъбен сос и ще е чудно. Тая вечер набързо - толкова успях да си угодя.

Сега ще пробвам и чията (преди години бях купила покрай захранването на голямата. Киноата я изяде, но чията си остана неотворена и.. така си замина в кофата)

# 131
  • София
Здравейте,
Жена, на 32 г. Предипреди 3 г. ми откриха  ИР , но не съм лекувана с лекарства, а само с диета и двигателен режим. От тогава насам нещата уж бяха добре. Миналата есен резултатите ми бяха перфектни, според лекаря нямах вече ИР. А и  съм твърдос 10 кг. надолу, остават още 10. Продължавам да спазвам режима. Сега, обаче, тези резултати ме същисаха. Може ли мнение?

# 132
С просто око се вижда, че вит. Д ти е ниско.
Започвай го, виж и в темата за вит. Д.
Не виждам чак какво те сащисва, за мен не е чак толкова зле. То зависи и с какво сравняваме. Как бяха предните ?
Надявам се да не си се отпуснала след твърдението, че си излекувана.
Омега пиеш ли, а магнезий ?
Аз не пиех добавки и се бях влошила. И аз докарах инсулин като твоя по време на режим.
Сега съм се поподобрила, но не бързам да се хваля. Ще видя след още два- три месеца какви ги върша .

# 133
Феичка13, а може ли да качиш изследванията от есента, които според лекаря ти са били перфектни, и че вече си нямала ИР. Би било полезно и информативно да се сравнят тогавашните със сегашните, при все, че казваш, че продължаваш да спазваш режима.

# 134
Феичка, инсулина е висок на гладно.
Оправи режима.
Витамин д е ниско, почвай да пиеш.
В. д е важен и за ир и за щж и за много други неща.

Общи условия

Активация на акаунт