Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 64

• 30 606
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
  • София
А аз докато си чакам моят лекар да реагира и коментира изследванията ми, реших да потърся друго мнение. Лекарят бе категоричен, че трябва да приемам метформин за 3 месеца, инофолик комби и и вит. Да, под формата на Вигантол.

На своя глава си взех днес фолиева, магнезий, Б12, вит. Д + К2 на бетър ю, цинк, селен и вит. Ц. Но се чудя да го пия ли този метформин или да оптимизирам храненето + добавките.

Елора, по-горе ме бе питала какви бобови ям - веднъж седмично едно от следните: боб, леща (кафява или червена), нахут, грах.

Днес планирам да направя 24-часов фаст. От 13 часа днес до 13 часа утре. А за утре на обяд планът е омлет с 2 яйца, малко сирене и салата краставица и домат, ако последните не са се развалили в хладилника. Иии едно кафе сутринта.

# 181
Боб, леща, грах не са за хора, които искат да излекуват ир и са в процес на лечение и смъкване на стойности.
С тези неща поддържаш инсулина в не нормални граници. Това не е режим.
Ти си преценяваш. Е, вече ясно е защо нещата са ти влошени.

# 182
  • София
Ясно. Лекарят ми бе казал, че мога да ги хапвам, естествено веднъж седмично. Пък и както разбрахте, бях се предоверила след като миналата година ми казаха, че вече няма ИР...

# 183
Само че си пропуснала важната подробност, че не може месеци да си на нввмх и после да почнеш ей така купа леща, боб и не знам си какво.
Тия неща се въвеждат в изключително малки количества за да свикне тялото. Лъжица леща, лъжица грах, лъжица пълнозърнест ориз. И това по 1 път в седмицата. Може и повече, ама поне зоново хранене да е.
Щото да вечеряш купа леща, даже често се сипва още е връщане към стария режим, който е разболял милиони.
Това е ядене където има предимно В.

# 184
Толкова дълго време бях с глюкоза 4.8 и инсулин 8- 9 - почти 3 месеца, даже се надявам вече инсулинът да 7, а от днес е 5.7 захарта, защото съм на антибиотик втори ден. При положение, че почти нищо не съм яла, снощи с триста зора изядох едно кюфте и скилидка чесън, тази вечер малко зелена салата и един шницел. Инсулинът сигурно и той се е повишил.
Щом си на антибиотик, значи има и инфекция, нормално е да се вдигне кръвната захар при това положение.

А на мен ми е странно това с 3 месеца на метформин и добавки - и после какво, ще станеш като нова ли? 3 месеца нищо не са в борбата с ИР, поне при повечето хора. За добавките няма лошо, те ще са за по-дълго де. Метформинът обикновено се и въвежда плавно, та за 3 месеца брой ги по-скоро 2 на пълната назначена доза.
Тоя инофолик защо имам някакъв спомен Невена да беше споменавала че действа подобно на метформина? Въобразявам ли си или имаше такова нещо?
За боба и лещата и аз ям от време на време и то не само сега. Е, доста по-рядко и то защото обичам и ми се прияждат, а не да ми е цел да ги ям всяка седмица и вместо качествен протеин. Някои хора ги понасят по-лесно, както са други с плодовете, млечните и прочие. Но не са за редовно ядене, не и в накакво съществено количество и още по-малко в началото.

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 11:59 от Не се сърди, човече

# 185
  • София
Метформинът ми е изписан веднъж дневно от 500 мг. (глюкофаж XR). Инофолика е фолиева киселина + инозитол. Докато бях бременна го пиех, тогава казах на АГ-то си, че имам подозрения за ИР (още не бях изследвана) и тя ми го изписа.

# 186
Щом си на антибиотик, значи има и инфекция, нормално е да се вдигне кръвната захар при това положение.
Да, знам че е нормално, просто не ми се искаше. Бях направила два месеца пауза от антибиотици, което не ми се беше случвало отдавна, за съжаление пак се разбутаха нещата.

# 187
Нещо много тихо станало тук последните дни, друг път не смогвам да изчета всичко 😆
Давайте идеи какви щуротии мога да си приготвя в гофретник, за фалшиви гофрети имам хубава рецепта някъде ама ще търся и да разнообразявам. 3 в 1 е като плочи, има и за сандвичи освен за гофретите, но пък е само 750 вата. Да бях накъде другаде, можеше и някоя наденица или кюфте да метна в него но слагам в сметката и много чувствителен детектор за дим така че те отпадат Joy

# 188
Здравейте, дано темата е подходяща. Имам 4 флакона Хумолин R ( имам и други 4 със срок на годност Април 2023 ) .
Та изписан на дядо ми по-погрешка от личната го взех и така седи в хладилника ми. Ако някой има нужда от такъв ще му го дам.

# 189
Тук сме се събрали с излишък на инсулин даже...
Може да питате ендокринолога му дали би го взел, те обикновено държат при тях по няколко флакона и дават понякога на пациенти. Поне да свърши работа на някого. Макар че по принцип не е редно, защото никой не е длъжен на доверие да приеме че инсулинът е съхраняван правилно. Поне аз бих потърсила ендокринолога за съвет какво да го правя и евентуално съдействие. За този с изтеклия срок евентуално също лекар или аптека за информация къде да се изхвърли.

# 190
Ами баба ми и дядо ми са одавна на инсулин и зная как да го съхранявам. Казах на ендокриноложката тя каза , че си има и да го пазя, предпочитам някой който има нужда да го употреби. Извинявам се не съм искала да обидя никого.

# 191
Аз също не намеквах че вие не знаете как да го съхранявате, но който и да е, това ще трябва на доверие да го приеме.
По същата причина и не могат да се връщат закупени лекарства в аптеката, след като веднъж са изнесени от нея - няма контрол и гаранции какво се е случвало с тях извън нея.
На диабетиците инсулините ги покрива здравната каса и рядко се случва да закъса някой, май само 2 пъти съм виждала. Единия път нещо се беше случило и престоял флаконът непредвидено на топло, та човекът искаше да си купи нов. Вторият беше пациентка която беше изпуснала и счупила нейния.
Не знам има ли тема за диабетици на инсулин във форума, евентуално ако има да ги предложите там.
Тук се чудим как да си намалим инсулина и как да не стигаме до нужда от външен на инжекции.

# 192
Здравейте, дано темата е подходяща. Имам 4 флакона Хумолин R ( имам и други 4 със срок на годност Април 2023 ) .
Та изписан на дядо ми по-погрешка от личната го взех и така седи в хладилника ми. Ако някой има нужда от такъв ще му го дам.
Може да потърсиш тема за диабетици или просто пусни в здравния раздел нова тема.

# 193
Благодаря за отговорите.

# 194
Привет!

Този уикенд подхванах старите теми малко хаотично, от др седмица - наред. Dolce, направо вадя тефтер и почвам да си записвам твооте рецепти ☺толкова на мн се натъкнах,че наистина, ако направиш блог - ти си готова със съдържание

Намерих и др препарили с ниска дтойност на рн.. Поръчах си ябълков оцет (имах малко, но го използвах в салатите) и започвам да пия с вода. За момента импровизирам с лимони.. Даже човекът на щанда с плод и зеленчук му направи впечатление- краставици 3, домати 3, ябълки (за децата) 3 и лимони 6 🤭 И отбелязва “ Всичко по 3, само лимоните 6..”, а аз “ами защото май го позасъсвам с бъбреците” 😅

Днес се мернах на кантар. Все същите -7 кг от старта. Явно ще чакам някакво размурдване - подобно ми се случи и през аптил.  См ще ги меря утре. Щом се събрах в стари дрехи - и без да се меря, съм доволна.

Вчера вечерях само салата домати и краставици.. Малко ми писна от миЗо🤔. А днес по естествен път ще ми се получи някакъв фаст  и ще видя споеед настроението или ще вечерям, или е пропусна. Малко ме е страх от фастовете да не го приеме тялото като гладуване.. Но след като чувствам глада овладян , може би пак ще ги почна (опитах преди време, огладнявах с дългите фастове, за това опитвах от вечеря до вечеря)

Тези дни ще се срещна с ЛЛ да коментираме резултатите и мисля да пусна глюкоза, инсулин и гликиран хемоглобин в края на месеца (+ евентуално да повторя изследването на урина)

Тези задържания ме изнервят и са изпитание за ината ми. Но няма им се дам

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 10:11 от fotokod

Общи условия

Активация на акаунт