Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 64

• 30 609
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро!Аз тук не съм качвала последните изследвания и сега ще го направя.Не са пълни, защото са правени по повод тежест отдясно под ребрата.Тези дни ще направя и щитовиден панел и този път ще настоявам за хормон, защото в групата за Хашимото гледам,че всички приемат.Направи ми впечатление ниската стойност на рн,Вие как ще коментирате?

# 196
papa6ka, на мен най-силно впечатление ми направиха триглицеридите - 3.58, което е доста притеснително. Глюкоза 5.75 също е много. Пуснете си и инсулин.

# 197
Допълвам да Ви види вътрешни болести или гастроентеролог ( ехограф).Тежестта може да е от камъни в жлъчката.

# 198
Аз бях на гастро, прегъната е жлъчката и има някакво възпаление в червата,газове... Цинарикс пия и ланзопразол.Всичко е навързано -ИР-Хипофункция и Хашимото -жлъчка,бъбреци,черен дроб -затлъстяване в корема -хирургична менопауза (заради ендометриозата)....ехааа, шегувам се понякога,че си имам цялото МКБ😁Ще посетя някой читав ендокринолог, защото като по-млада приемах л тироксин,но ми го спряха ,а

мисля,че трябва да си приемам някаква доза.

# 199
papa6ka, а с какво се храниш?

# 200
papa6ka, от колко време си на режима? правиш ли фастове?

аз съм начинаеща, на режима от февруари (започнат по-плавно така да се каже) и също съм с ph 5

На моменти се чудя, да не би пх да е високо от преработването на собствените мазнини?🤔(т.е в резултат на отслабването и на самата интензивна преработка от страна на бъбреците)

За мен съм решила да намаля месото и това да го постигна с 2 фаста седмично, да увелича бульони/супи и вече за звленчуците ще помился какво, че може би спанака и лапада ми изиграха “шега” с трзи кристали 🤔 Може би временно ще мина на нещо на пара

Фибри ще вкарам по- настойчиво- хуск, чия имам на разположение. Вече за риба.. там не знам.. малко съм пас.. омега на хапчета 🙄 (ям скумрия на фурна, но грам не ми се занимава, защото сама трябва да си я ям.. в квартала май мернах магазин за риба, там също к приготвят, освен да си взема 1-2 порции и да мирясам)

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 12:08 от fotokod

# 201
За пх бях сложила в скрит текст в началото на темата , събрано от темите през годините, от Невена.
Намерете го непременно, не помня кога го постнах.

И аз съм така при изследвания. Уж пикам преди кафето. Знам си , че при мен е от дозите кафе, цигари и може би и други фактори, боря го, и пак същото, ако се вдигне някак през деня и вечер след храна. Сутрин пак около 5,5- 6. Има едни хапчета в ДМ, евтини са, с разните бикарбонати. Ходих и на уролог, показах и ги, тя не светна от щастие, но каза, че мога да ги пия. Всъщност, питах я за пх то, вдигна рамене. То при прегледа всичко ми беше и идеално, де. И ехограф ми направи, добре съм. Да правя упражнения за тазово дъно. Това е.
Ето защо, пак препоръчвам да намерите какво е писала Невена, че в момента съм с телефона и нямам тук папка с рецепти и линкове

# 202
Чета тук,в групите във фейсбук,ям каквото и другите с ир.Аз просто не се движа достатъчно и не правя упражнения,даже мисля съм го писала в темата някога, някъде.Както и да е,ще се справя с едни десет килограма.И жлезата трябва да оправя,и кръвната захар и тн.Нужно е движение просто.Та така....☺️

# 203
благодаря Tays! да, в тази тема стр2, коментар номер 29 си събрала неща от Невена🌼Отивм да препрочета

ПП: аз пия по няколко кафета на ден, но сега и тх отрязах.. първият ден бях способна да убия някого и за най-малкото 😇

# 204
papa6ka, ако ядеш каквото трябва, няма да имаш толкова опасно високи триглицериди, а ти беше казала и че пиеш нещо и за захарта, не помня какво.

# 205
Папашка, напиши точно какво ядеш.
Аз такива триглицериди никога не съм виждала. Захарта ти е висока също.
Не може тези стойности да са само от обездвижване. Пишеш за менопауза заради ендометриоза. Яйчниците също ли са махнали?

# 206
Папашка, напиши точно какво ядеш.
Аз такива триглицериди никога не съм виждала. Захарта ти е висока също.
Не може тези стойности да са само от обездвижване. Пишеш за менопауза заради ендометриоза. Яйчниците също ли са махнали?
За яйчниците -да,махнати са и двата.Пия глюкофаж 750 хр.В момента ям извара с намачкано варено яйце, краставица и половин филийка пълнозърнест хляб, последната от пакета.Общо взето това закусвам, понякога овесени ядки,стрито ленено семе в кисело мляко (домашно).След около 4 часа огладнявам и ще хапна кебапче и зелева салата.Ще сготвя леща за децата и най-вероятно това ще ям и аз.С такива неща се храня,обожавам месо и почти всеки ден ям.Не обичам ориз,и рядко го правя.Напоследък си пълня чушки с яйца и извара, пека ги.Пържено избягва заради жлъчката.Това е,това ядем с децата.Ааа,правя отвреме навреме пица с пълнозърнесто брашно,научих и тях да я харесват.

# 207
Не съм убедена че пълнозърнестото брашно и хлаб/пица от него са за теб...
А тегло сваляш ли активно в момента? Ако да, тия триглицериди може и да не са толкова меродавни, на мен също те ми бръкнаха в очите най-много.
Не виждам да споменаваш салати, ядеш ли пресни зеленчуци повечко? Ако не, поне аз бих въвела такива, би трябвало и ПХто да вдигнат малко. Виж и поста който споменават над моя, Невена доста информация е дала тук с времето.
Това кебапче в единствено число ли ти е всичката съществена храна на обяд? Зелевата салата хубаво, за гарнитура, ама основното?

# 208
Не съм убедена че пълнозърнестото брашно и хлаб/пица от него са за теб...
А тегло сваляш ли активно в момента? Ако да, тия триглицериди може и да не са толкова меродавни, на мен също те ми бръкнаха в очите най-много.
Не виждам да споменаваш салати, ядеш ли пресни зеленчуци повечко? Ако не, поне аз бих въвела такива, би трябвало и ПХто да вдигнат малко. Виж и поста който споменават над моя, Невена доста информация е дала тук с времето.
Това кебапче в единствено число ли ти е всичката съществена храна на обяд? Зелевата салата хубаво, за гарнитура, ама основното?
Това ядох в момента.Салати ям,всякакви, таратор,пасирани домати от буркан.Три кебапчета,но това е инцидентно,по-често ям чисто месо(пилешко и свинско).Около 0.500 гр.съм свалила,не ми се получава както вече казах.Аз мисля ,че всичко е заради хормоналния дисбаланс, защото февруари правих изследвания и въобще не бяха такива.Много бързо менопаузата си оказа своето влияние върху всички показатели.Глюкозата помня,че беше 4.3,имам и глюкомер.И сега,6 месеца след операцията бааам,5.7.Ще се оправят нещата постепенно.

# 209
пффф🤨точно както пише Невена- пикая като лейка (извинявам се🫣). Даже се канех да питам Dolce, дали има същите наблюдения, в случай че е от малиновите кетони..
Но явно проблемът е в моя телевизор 🤨направо си разсипах бъбреците и напоследък се улавям как се върна нощното ставане, както и като пия вода и не минават и 15 мин и тичам в тоалетната 🙄явно бъбреците не насмогват на цялата тази .. кисела среда..

И моята глюкоза висока.. в края на месеца ще пусна инсулин  и гликиран ище видя на какъв хал съм/била🙄

ПП: почерпих се с лимон и сода..Имам още 4 лимона за доизяждане🫣то пък за късмет са вкусни , с по-дебелата кора

Общи условия

Активация на акаунт