Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 64

• 30 618
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, мислите ли, че мога да смъкна инсулина само с движение и режим,без да приемам хапчета? Инсулинът ми е доста висок на гладно-14.Кръвна захар-5.1

# 211
Момичета, мислите ли, че мога да смъкна инсулина само с движение и режим,без да приемам хапчета? Инсулинът ми е доста висок на гладно-14.Кръвна захар-5.1
Мисля, че да.
От две години съм само на режим и движение.
Много от участничките тук, откакто следя темата, и те.
Обаче - истински режим, проста храна, без никакви теста, ядки, сладки, ориз и картофи. И магнезий, омега, зелено.
По- бавно става без хапове, те дават май начален тласък, но режимът е задължителен и с тях, и без тях

# 212
Благодаря, tays. Започнах режима и движението още като си видях резултата от изследването и добавките също. Спазвам го много стриктно и въобще не си позволявам нищо забранено, тъй като силно се надявам да успея да го вкарам този инсулин в пътя без намесата на хапчета. След един месец ще пусна ново изследване на инсулин и кръвна захар и се надявам поне малко да е надолу, за да се успокоя.

# 213
Дай си време, ще станат нещата. А и 14 си е висока стойност, но реално в темата пишат и започнали и с доста повече. И пак се справят с времето. За 1 месец не знам дали при всеки би се видяла съществена разлика на гладно, ако смяташ че това би те демотивирало, изчакай по-дълго преди да изследваш. То само адаптирането към режима може и да отнеме седмици...

# 214
Обаче - истински режим, проста храна, без никакви теста, ядки, сладки, ориз и картофи. И магнезий, омега, зелено.
А ядките защо са противопоказни?
Често се дават за пример като източник на добри мазнини.
Въглехидратите в тях са много, ако се ядат в голямо количество, но може би имате друго предвид?
Аз почти не ям ядки, към някои от тях имам нетолерантност, просто искам да разбера.

# 215
Моят инсулин беше 20. За година и половина го свалих до 6. Само с режим, без лекарства. С отслабването пада и той.

# 216
Барба, виж на първа страница за ядките.
Аз напоследък взех да прекалявам с тях , защото са ми единствената алтернатива, когато не съм предвидила обяд и нямам време да си правя, та в офиса държа. Еми, две кила качих, вероятно от тях. Да не говорим , че за нас само шепичка може.

С тези ядки, нали Елора все за бразилски орехи пише, та взех наскоро 100 грама. И като зарупах, о, ми то фантастично 🥰.
Добре, че спрях на петия, или шестия, прекъснаха ме клиенти. И като зачетох после, и се вцехених 🤣.
Мислех и  в темата да се жалвам, от стрес си открих всички симтоми на интоксикация🤣.
Та , внимание с ядките, сурови, или печени, количества и въздействие върху метаболизма ни.
А най- добре без. Е, бразилския орех ще си го изям, но само по две ядки на ден, и то, когато съм в офиса.
То всичко пише в темата, ама и детайли трябва да се помнят

# 217
  • София
А аз отслабвам като спра ядките Joy.
Шегата настрана, но и аз ги ползвам в ситуации навън. Например на един коктейл - коктейлни хапки от А до Я, петифури, пръчици, кака ви - НЕ - ядки хрупа Joy, цяла купичка, че и половина, гарнирани с просеко, цяяяла вечер, че и дълга беше вечерта Sunglasses. На другия ден меря - нормална КЗ, но и много танци имаше, де, не съм се спряла, така че може и от това да са се задържали хубави стойности.

Като черпят в офиса, за мен взимат ядки, защото от техните мъфини, донати, банички, шок. бонбони и т.н. не мога да ям, та и там ги уважавам. Един път ми взеха специално пастърма за почерпка Joy, ама какво да се прави, като съм извън стандартите. Sunglasses
Много обичам ядки и ми се ядат всякакви - печени, сурови .... но гледам да ограничавам.

# 218
Искам да похваля този зеленчуков микс. Купих го от Лидл. Взех го ей така, защото нямах време да режа зеленчуци, а беше и на промоция, а се оказа много, много вкусен. Прочетох, че има кълнове от боб мунг, нещо, което за първи път чувам честно да си кажа. Нито боб мунг знаех какво е, нито кълновете му. Смятам занапред да си поддържам във фризера по 1 пакет, че в забързаното ежедневие, когато нямам време да приготвям зеленчуци, ще е екстра. Изсипах във фраера, сложих само малко масло и пуснах. Стана готов за 12 минути.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 219
,BFF, и сурови ядки ли те стопират?
Примерно два бразилски ореха и два обикновенни.

# 220
  • София
,BFF, и сурови ядки ли те стопират?
Примерно два бразилски ореха и два обикновенни.
Тц, не мога да удържа на толкова малко и не мога да кажа. Confused
Сурови бадеми - 7-8 бр. или 5-6 лешника, това ми е минимума. На това количество нямам проблеми.
Инцидентно при партита и почерпки ям по повече, и то печени.
Имаше седмица, когато не ядех изобщо - спаднах на кг, но после почнах отново  и върнах.
Сега най-новото е, да ям ядката на съвсем малки хапчици, така ми се удължава удоволствието от нея  и хапвам по-малко Joy

П.П. Шарпи, точно същия микс си купих преди време, но все още седи в камерата, скоро ще го реализирам Kissing Heart

# 221
Мали, като те чета, се успокоих. Напоследък бях пристрастена.😆
Но от 4 дни съм с дозирано количество, при това само на пилешко, зеленчуци и салати. Като Шарпи.
Почти кило върнах, днес мисля да прескоча и ядките.
И аз не мога по две-три. Абсурд!
По- добре без

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 21:55 от tays

# 222
Миксът от Лидл и на мен ми е много любим, имам запаси във фризера. Замразеният спанак също е хубав от Лидл, стои на отделни розички, така че човек да си вземе толкова, колкото му трябва - но от 3-4 седмици изчезна и аз много страдам. Замразените плодове също си заслужават, всички видове.

Когато ми предстои коктейл вечерта или парти, само обядвам, не вечерям, а там ям някакви сирена и чаша вино, по-добре е от ядки при всички положения. Иначе и аз уважавам бразилски орех много и когато ми се доядат ядки - хапвам 3-4 орехчета или от класическия орех, по-добре от други ядки.

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 19:55 от Rosita

# 223
С ядките и аз съм тиранозавър. Не мога с 5 бадема. Отварям пакета и го изяждам. Затова и купувам много рядко. Бадем и шам фъстък са ми любими.

# 224
Със сурови имам спирачка, мога по-мъничко.
С печени фъстъци по не мога, но удържам фронта.
Вече купувам на два месеца само по 100 грама да се полигавя и то на 2-3 пъти.

Общи условия

Активация на акаунт