Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 64

• 29 512
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
Ти си много дисциплиниран човек, винаги, като те чета, ти се възхищавам. И че продължаваш на режим, и че не се разкапачваш.
Аз си видях подобрението, особено в холестеролите, това за мен беше мисия невъзможна, и сега юруш на ядките.
А сурови имам у нас, така стоят. Аз па кашу обожавам. Въобще, вредните работи най- вкусни.
О, и едни фъстъци на Ройс, печени на фурна, големи и солени. Мм им е фен, ееееее, ми винаги има у нас. Сладкишите му, соленките му, ФАФлите , не ги поглеждам, но тези пакети...

# 226
Оо, на кашу и аз трудно устоявам, незевисимо дали сурово или печено. Не държа вкъщи, аз ще го изям всичкото. Рядко ще си купя и то е по малко, за да не мога да изям много Grinning

# 227
Нати, четох, че суровото е токсично, та само веднъж купувах. Нещо имаше за него по- опасно в суров вид, не помня какво.

Уж чета преди да слагам нещо ново в хищната си паст, а за бразилския орех не прочетох 🤣

# 228
Ти си много дисциплиниран човек, винаги, като те чета, ти се възхищавам. И че продължаваш на режим, и че не се разкапачваш.
Аз си видях подобрението, особено в холестеролите, това за мен беше мисия невъзможна, и сега юруш на ядките.
А сурови имам у нас, така стоят. Аз па кашу обожавам. Въобще, вредните работи най- вкусни.
О, и едни фъстъци на Ройс, печени на фурна, големи и солени. Мм им е фен, ееееее, ми винаги има у нас. Сладкишите му, соленките му, ФАФлите , не ги поглеждам, но тези пакети...

Ми човек на крайностите съм. Едно време какви количества съм яла.
Но навиците се променят, само трябва желание.
То нали 21 дни трябват. А аз за много дълго спрях да купувам сладки неща.
И с всичко съм така. По-малко.
Ама сега съм в мц и на работа ометох 3 бисквити с шоколад, че ме хванаха лудите Joy
И кашуто печено едно време обожавах, сега хич не ме блазни да си го взимам.

Колкото до фъстъците за мен най-добрите са на пекарна Сами в Младост 1 на пазара при Метростанцията.
И на Старата фурна по моловете, имат и магазини.
На Ройс не ми харесват.

# 229
Оххх, обсъждате ядките - обожавам ядки, мога да живея на тях! Обаче съм им сърдита - заради тях дрехите ми се сърдят и не искат да излизат с мен Stuck Out Tongue Closed Eyes
Не ги почвам изобщо, че няма спиране докато пакета не свърши Scream Така си купихме един обяд от пекарната срещу работа току-що опечено кашу, топло и ароматно и го излапахме всичкото до подлената трошичка! Лошото е, че най-малката разфасовка там е 1 кг, а ние бяхме двама лапащи Close Е, вече не влизам там, минавам по опсрещния тротоар Triumph

# 230
Tays, аз писах, че като мианвам край домат в магазина , си повтарям:”Плод е!Плод е!”… е, сега ще подминавам кашуто с “Токсично е!” 🤣🤣

От старите теми някой си Анонимен дава съвет на Елора и си дискутират упражнения йогистки с кодовото наименование вакум ☺пробвах го днес.. резултатът е 3 пъти ходих до wc..

Даже се гледахв огледалото, докато го правя и ми беше забавно как ми се е “смъкнал” корема 🤣🤣ще раждам хаха

При вакума напаво си виждах ребрата. А преди месеци (Dolce) голям смях падаше на актив ситинг Коко като каже “подпъхнете пръстите под ребрата”, а аз на ум ругаех” Ама, Коко, дай някоя кака с моите габарити, да видим аджеба, къде са тез ребра”.. Е, вече ребра имам..

Само малко ми се “разбута” хернията и ме понаболяваше 1-2 час след това.. Но мина.. уф, и на хирург ще трябва да ида скоро и с нея д а видя какво ще правя 🙄

# 231
Благодаря ви за надъхващите думи.В такъв случай няма да го мисля много. Ще си спазвам режима и това е.
Моята вечеря-салата, гъби с малко чедър и кюфтета.
Скрит текст:

# 232
Отдавна не съм се вясвала тук. Минус 11 кг съм. Rubelsus го спрях преди 2 седмици тк ме трясна страшен грип. Незнам covid ли беше . 2 седмици температури повръщане кошмар. Едвам тази седмица съм по-добре но ме мъчи някаква кашлица. Изпих парацетамола на света! Кошмар. Поне кг са надолу мисля и откъм мерки тк ми пада панталона който си нося по принцип. Още не съм решила дали пак да го пия тк аз свикнах на режима и сега хапвам 1/4 от това което приди съм яла е странно но не ми се яде сладко под никаква форма а аз го обожавам. Бях споделила. Но все още имам един особен вкус в устата ще кажеш че съм имала 2 захарни торти незнам на кое да го отдам.
Чета ви за ядките и аз ги обичам. Но хапвам бадеми сурови но ги накисвам от вечерта във вода. Бразилски орех най-много 3 броя. Кашу обичам от онова печено и солено дето баш не трябва да се яде и шам фастък пак от него.
Повече хапвам риба пилешко салати чудех се мога ли да ям грах много го обичам ама не смея. Много ми е еднообразно менюто и бързо ми омръзва . Чета ви с интерес какво си приготвяте

# 233
fotokod, браво. Завиждам много. Цели три пъти. При мен такъв ефект вакумки няма. Моя задник е скръндзав. С лазерен лъч не можеш да проникнеш Mr. Green
E, държа фронта, иначе щях да мрънкам и тук. Справям се.
Иначе ти легнала ли ги правиш? На мен на легло ми е удобно. Честно казано забравям ги.
А трябва да се науча да съм редовна. Ето на, като меся козунака се научих преди гимнастика да го меся, после силови и йога, ама на финала забравям вакумките. 2 пъти в седмицата ако се сетя е добре. Те на гладно се правят.
Ще се дисциплинирам.
Впрочем по време на мц - никакви вакумки. Поне силните дни.
И за тая херния внимавай.
А за ребрата. Аз моите от дете не ги бях виждала. Като почнах да отслабвам и имах една нощ стопих 5-6 кила. И се събуждам и се оглеждам гола в банята и си виждам ребрата. И излизам от банята и крещя на майка ми - Майко, аз имам вече ребра. Тя се хили и вика, че кога си нямала ма Joy

Дара, геломиртол е добър за кашлицата.

# 234
Дара, браво на тебе !
Аз днес съм на това . Пилешки бутчета с гъби в гювеча. И зелена салата, 200 грама преди бутчетата. Пх ми беше над 7 след обяда.

Грах избягвам аз, освен ако не е в някой микс, или за руската ми салата с алабаша. Ако имаш глюкомер, яж грах и пробвай на първи и втори час

# 235
Грах аз си ям, но ми е в комбинация винаги.
Примерно пилешко със зеленчуци.
Или телешко. Че и яйца съм правила. С някакви задушени зеленчунци и грах включително. Облизвам си пръстите.
Това обядвах днес. Телешко с микс зеленчунци, имаше и грах. Но говорим за максимум 2 лъжици.
Така е зоново ядене и няма как да се отрази лошо.
Поне на мен.
Най-добре така да се прави. Всеки трябва да си опита и намери дозата.
Честно казано в началото имаше моменти и това не ми понасяше. Но времето лекува.

# 236
Елора да точно 2 лъжици ще пробвам. На другите повече аз пилето и да не е само с 2 лъжици грах
Това за кашлицата ок ама аз съм в Англия тука едни сиропи се продават. Те чиста глюкоза. Въобще не ги пия. Правя си чай, ама и от него ми писна😂

# 237
  • София
Вакуум и аз правя или поне се опитвам да не забравям, тъй като си влача диастаза от бременността. Диастазата е и причината да не смея да отида на фитнес, макар и да ми се иска (не че знам откъде ще намеря време, де). Преди бременността ходих, но винаги с треньор и сега искам да има кой да ме побутва. Ама не знам колко са компетентни с диастаза + лека хиатална херния. Също наследство от бременността ми.

Говорихте за ядки. От месеци не мога да хапвам. Много ме боли корем от тях. Иначе обожавам шамфастък, кашу и бадем. Класически орех и лешник... мммм, размечтах се.

Тази вечер хапвах зелена салата с краставици и парче сьомга. За първи път в салатата сложих ябълков оцет. Досега слагах балсамов, но пък ми попадна информация, че е основно захар.

# 238
Пробвай Дара.
То всеки организъм е различен.
Както казах, преди и 2 лъжици грах или леща не толерирах. Просто се научих да усещам тялото си.
И не само, че след това имах усилен глад, но и подуване, стопиране на отслабване. Ама в началото си бях зле.

Феичка, чела съм, че вакумките били и за диастаза, но и други упражнения съм срещала за диастаза, та търси, не се отказвай.
Мисля и, че някой упражнения за корем са противопоказни за диастаза, ама не помня кои.
И едно упражнение мисля от йогата също е за диастаза. Мисля, че това което прилича на глутеус мост.
Ама за да си сигурна си прочети да не те излъжа.

# 239
  • София
Колкото до фъстъците за мен най-добрите са на пекарна Сами в Младост 1 на пазара при Метростанцията.
И на Старата фурна по моловете, имат и магазини.
На Ройс не ми харесват.
Като казахте Старата фурна, опитахте ли българския им печен бадем? Е, няма такъв друг, не съм срещала бадем с такъв вкус. Също и беления шам-фъстък им е добър.
Иначе - никога не купувам пакетирани ядки, казвали са ми, че са стари, много често гранясали и т.н.
Насипното печено кашу от нашето магазинче за плодове няма равно по вкус, дори в сравнение с това на Старата фурна -  хрупкаво, крехко и дори леко сладни! Забранила съм да се внася у нас Joy

Грах не консумирам.

Общи условия

Активация на акаунт