Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 64

• 29 507
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
Ми ще им го опитам бадема тогава.
За пакетирани не купувам от години.
И разни микроби съм чувала, че има. По-добре прясно да е.

# 241
Ох, да се включа относно ядките! И аз съм на принципа “или всичко, или нищо”. Ядките са и моя слабост и от 2-3 дни си слагам или в закуската, или като междинно хапвам по 30 гр. Обожавам сурови лешници и пекан, който дори вече ползвам вместо орех при печива.

# 242
Нямах си работа, та си купих пакет чия аз, казвайте сега на какво да го правя това нящо Joy
Не търся сладко по принцип, ами уж да рознообразявам храната там.

# 243
Ми и аз имам, ама чат пат я слагам във вода.
Някои я киснат в кисело мляко, мен това ме издува като балон и ми е тежко дни наред.
Виж като е само във вода, нямам драма.
И за някакви сладкиши се ползва.
Тук другите да казват вече какво да я правиш.

# 244
Аз слагам чия в разни печива, също както лененото семе, сусама, а също и маковото семе. Млечни избягвам, но съм слагала чия два - три пъти в кисело мляко, като го оставям да престои.
Използвам също и конопено семе, то съдържа над 30% мазнини и над 25% протеини, като за сравнение -  в семената от чията и лененото семе, които се водят силно протеинови, протеинът е около 16-18%. Конопеното семе е богато още и на омеги, витамин Е, витамини от група В, фосфор, калий, магнезий, желязо и цинк. Също се съдържа и аргинин.

# 245
Ясно, ще пробвам малко количество в кисело мляко,сладкиши определено не търся. Колко време се накисва това чудо и променя ли си обема или само си пуска там нещо дето сгъстява? Да преценя горе-долу в колко кисело мляко или друго да я кисна тая чия.
Големи хвалби чета за нея, видях я на промоция и давай да не изтърва... А че я гледам и ми мяза на храна за канарчета и идея си нямам как ще я ям е отделен въпрос Joy

# 246
  • София
Чията набъбва. Поти си утроява обема. Аз я правех отдавна с овесени ядки, някакво ядково мляко, с плодове, като престоява в хладилника между една нощ и няколко дни, тъй като правех за цяла седмица.

# 247
natka, аз като най-начинаещата с чия - слагам 1:1 вода и кисело мляко, 1 супена чия, натрошени няколко ореха и поръсвам с канела. Оставям да се накисне, докато вечерям (за 30-40 мин) . Хрупка като все едно ядеш ягоди Simple Smileтакова ми е усещането на семенцата. Търси си и аз ячера разни рецепти - комбинират го с ядкови млека, с нарязани плодове, с овесени ядки (това все под формата на млечен десерт)- вече в зависимост кой какво може да хапва.

Феичка, 🤔тя и моята може да е от този тип (хернията). Защото се появи от повръщането в комбинация с кашлица, и стоеше мн изпъкнала, като след раждането леко си смени местоположението. Но сега с отслабването и прибирането на корема точно започвайки отгоре надолу, се “прибра” визуално и хернията. Даже се чудех как ще се аргументирам пред Лл , защо искам направление, но при пипане се усеща и не ми отказа жената. (то аз за първи път от 15 г й искам направление)

Елора, благодаря за наставленията за вакумките. По случайност всера цял ден си бях гладна хаха, а по времена мц ще ги избягвам. Права ги правих, пред огледалото.. Но виж, лвгнала е хитро, хлътването може би ще става по-леано. Ще пробвам. Иначе права при хлътването се усеща вътрешния натиск на органите. Месенето още го правя по 2х ден и не помня вече колко дни станаха, но разбира се я комбинация с режима, а не само месене съм -3 см на обиколката. Аз меся яече и бедрата 🤣🤣голямо щипане, голямо нещо

Dara, и аз се присъединявам към препоръката на Елора за геломиртол (като си в б , си вземи)- той в мирта (билково) и помага за овладяване на кашлица. До тогава всин изпитан илач - сушени смокини, наразани и заляти с мляко (ввче а ко си атрога с млечните, може да опиташ с ядково мляко предполагам). Завират , изпиваш млякото и изяждаш смокините. А на роднините казваш да ти наберат и изсушат листа от смокиня . Чаят също успокоява кашлица, а и контролира инсулина (по описание в нета). Бързо оздравяване! 🍀

ПП: ядките няма да ги коментирам, че почва да ми скърца и стомаха ☺бих яла всякакви , печени или сурови.. прахосмукачка съм отвсякъде (преди до офиса имаше пвкарничка)

4 ден без кафе.. само 1 ден исках да убия някой, защто мн ми хлопаше главата. Вече нямам това неразположение. За късмет, предполагам от режима, се наспивам мн добре и сутрин мога и без кафе- бодра съм. Кафето минава в гра “по повод” хаха Сладко не ме влечв, но тези дни бели ябълка на малкото и обелките си ги нарязах към салатата.

ПП за граха - помня, че на приятелка с преддиабетно й бяха забранили изрично картофи, моркови, грах, кръстоцветни и зеле (може би ебило и свързано нещо с щж🤔), а и част от тях са с мн висок ГИ, като са сготвени.. Но какво Елора каза - пробваш с малко как реагираш и държиш количеството малко (аз веднъж за този 3 м период сготвиг грах, но е домашен със шушулки т.е зрънцата са мн малки.. и все пак си сладни)

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 07:50 от fotokod

# 248
Геломиртол е голяма работа наистина обаче трудно се намират аналози точно на това. И аз го предпочитам, сиропи не мога да се накарам да пия. Винаги са ми били непоносимо сладки, а заради един сироп като малка намразих аромата на пресен босилек, все още ми се повдига от него. Та гледам да минавам с всякакви други средства но не и сироп, добре че не ми трябват често. Чайове, етерични масла и подобни.
Ще я мисля чията тия дни, това че набъбва тройно ми беше полезно, да се ориентирам. Аз не закусвам, десерт също не търся, печива не пека... ама да си купя и тая щуротия, сакън да не остана назад нали Joy

# 249
Аз ги избягвам ядките. Понякога малко  сурови орехи. Иначе ги обичам.

Много ми е интересно как ще ми се излекува ИР с непрекъсната консумация на еритритол? Да, храненето е ключа към успеха, но не с такива храни.  Да се качва такава подвеждаща информация е огромна простотия. Наистина са вкусни нещата, яла съм ги 2 3 пъти, но това са изключения, а не редовно да се консумира. Дано не се подведат хора с ИР🙄
Даже и търси хора с такъв постоянен монитор на кръвната захар да опитват и да се види дали се качва. За реклама. Да, ама какво става с инсулина, никой не коментира.

# 250
  • София
И аз четох поста на тази дама, отдавна се каня да й опитам нещата. Твърди, че доставя, дори и до САЩ Thinking

# 251
Все повече съм благодарна, че имаме тази тема 🥰.
Чувствам се направо професор.
Кой знае на какви лекарства и храни щях да съм от две години😁
Нати, ти само с чията, ама аз в Билла като отида на " здравословния щанд' и съм като луд с картечница, особено като видя 70 про намаление. Така се сдобих с брашно от арония, 2 опаковки грахов протеин. Е така отлежават пакетирани тези " находки" от месеци

# 252
natka
Аз закусвам чия
Накисвам си 1 лъжица във вода от вечерта. Сутринта е утроила обем. Добавям скир натурален пак 2 супени лъжици и някакъв плод. Най-често малини че са ми любими. Ама 1 шепа от тях.  Обърквом и това ми засища глада за едни 4-5 часа. Ям.го обикновено към 11 часа и така само вечерям после. Нещо не ми се яде тези дни а преди един апетит  😃

# 253
Закуска не търся но ако измисля солена комбинация ще ми е идеално за бърз обяд в кутия. Особено щом може да се забърка от вечерта.

# 254
natka, ето какво се заформи за 30 мин (извън кадър, понеже само това ми се очерта обяда по стечение на обатоятелствата, добавих 1/2 лъжица овесени ядки)

За екскперимента подготвих и оставям да престои вода с 1 сл чия си накиснах от днес за утре.

Скрит текст:

За довечера си сварих едни ребра на бульон. Докато е дъждовно, ще наблегна на “супите”

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 14:33 от fotokod

Общи условия

Активация на акаунт