Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 64

• 30 685
  • 751
  •   1
Отговори
# 315
Готово готвено от капанче... Кофти мазнини са това, омегите е хубаво да си добавя да компенсира. Най-добре да няма какво, естествено. Освен и това дето и Невена чат-пат припомня за прясно сготвената храна в сравнение с престоялата.
И на мен сега ми се налага да се храня от такива места по-често от преди и хич не съм щастлива от този факт... Е, не се мятам на ориз или картофи ама пак не е ОК. Ще изкарам лятото така и ще си стискам палци пораженията да не са големи и това е. Успокоявам се с мисълта че няма все така да е и си мечтая пак да имам кухня... Одъртявам май, щом това са ми мечтите Joy
Но ако имам възможност да си сготвя аз, че и условия за хранене на работа, това е много по-добър вариант. Независимо дали човек е на режим или не.

# 316
Sharpy, моята майка (70+) преди 2г така се беше разхлопала
Скрит текст:
съвпадна с една бъбречна криза, предтой в болница, бяха й дали нещо с ибупрофвн, а той май противопоказен за хорасъс сърдечни проблеми. Отделно в същия момент кардиоложката я засили снякакви др хапчета, т.е замени текущите с нова генерация и докато натаманят дозата, беше й свалила пулса до безобразие (а майка ми не смее да й се обади, сакън да не я обезпокои)

Тогава я накарах да поиска от ЛЛ да видят кр захар- направиха й този глюкозвн профил т.е изаледваха на гладно и после я караха да ходи да яде нещо и пак я бодяха. Исках да пусне също гликиран хемоглобин и б12(бяха средно стойности по референтни, но аз й дадавах периодично подезични ). Тогава гликираният излезе почти 7, кр захар също беше 6 +, но лл каза, че за нейната възраст не е толкова зле. Изписа и метфоргама и я пи.. можеби год и половина. Още след първите няколко месвца беше свалила 5-6 кг, тя е активна, има си зел градина. Дали овладя кр захар или намести хапчетата, към днешна дата се чувства добре. Вече 1,5 г не пие метфоргама.. сама си я спря и малко по-внимава какво , колко и кога яде. Чакам я да се накани да си пусне изследвания.

ПО: от старите трми видях, че dolce беше писала , че в пред и менопауЗа стойностите реф за кр захар са др, т.е завишени - ако си спомня и може да даде малко инфо, ще съм благодарна

Също в старите теми има потребителка на разни хапове за кр и бета локери к се оплакваше,че не й се получава свалянето на кг. Имаше коментар, че този тип хапчета, както и разни антибиотижи вдигат кр захар. А вие и ковид скоро сте минали..

Та не знам.. някой гликиран хемоглобин да видиш как е било послвдните 3 м, някое б12… Ковид води и до анемия, тя май също разхлопва сърце… Магнезият се изчерпва също при боледуванв..

Пожелавам бързо да овладеете неразположението!

# 317
Шарпи, едва ли ще те успокои, но и моите първи стойности бяха ето такива, кз 6,40. И високи холестероли.
Скрит текст:
То аз съм с ниско кръвно, та не мога да знам високото на какво се дължи, но при мен кз си се оказа симптом, защото джипито ме изпрати на профил / оттук разбрах как се казва/ и си видях, че гликираният ми е 5,7.
Та не е лошо да мине на режим , аз пооправих холестеролите, никога повече не видях при изследване кз над 5, 5 .

И на мен бъдещата снаха тогава ми каза, че може да е инцидентно, ядях плодове , абе всичко общо взето.
Добре, че влязох в темата. Иначе инцидентно някой път ми е висока сутрешната , ей го, онзи ден 6, 1 олелее, викам ко става па сега. После се сетих, че изядох към 100 грама черита, дааа. Някой в темата беше писал "плод, плод", та и аз съм така вече.
Тайс, аз точно от одеве това чета, че високото кръвно може да е от висока КЗ. Още повече и ковид карахме с нея съвсем скоро. Колкото пъти си е пускала глюкоза, все и е била до 5. И с глюкомера съм я боцкала ей така, пак е било толкова. 4,6-4,8. За храненето - яла е всичко, щото не е имала проблем. Сладко никога не я е влечало, аз дори неведнъж съм я питала - що не се метнах на теб в това отношение. С триста зора я карам да хапне един бонбон, когато имам повод. На 65 години е, обаче е като пружинка. Физическа активност има голяма, ходи напред-назад къде ли не. Не е със заседнал начин на живот. Пенсионерка е официално от 5 години, но категорично отказа да си стои вкъщи, та си бачка на пълна пара. Казва - ооо, аз все едно съм умряла, ако трябва да се затворя в нас. За годините си има толкова хъс, толкова енергична /пу-пу/, та все така да е. Ще видим утре какво ще каже кардиологът, като нищо може да иска обременяване, знам ли... След прегледа утре, ще мисля какво да предприема занапред.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 20:27 от sharpy

# 318
sharpy дописвам щитовидна да не разбутал ковида?

значи, сядаш сега и си записваш вс въпроси към кардиолога и утре влизаш с нея (както и списък какво е пила за лечението) Те вече имат “следкояидвн” опит и сигурно ще има коментар и в този аспект

# 319
Стискам палци, Шарпи!
Сподели с нас. Само да не и изпише статини за холестерола Angry. Че моята приятелка ги почнала веднага. Не знам , де, добре че е жизнена и си е във форма . Вие ще прецените. Аз съм си против хапове по принцип, та си отговарям за моите лудости. Срещу съвети на доктори вървя само , когато се отнасят за мен Laughing
Нека първо да мине на някакъв режим, както моята кардиоложка ме посъветва.
Те ще и пуснат и още изследвания.

Heart

# 320
Rosita, то и аз от нямане на време пиех глюкофаж. Правех жалки опити за намаляне на В и хапче.
Ама не ми мина номера.
Тя Миоки е чудо някакво. Ама всеки организъм е различен.
В двете книги, които сега чета се набляга на зеленчуци, фибри, пектини.
Ама ето Миоки само месо "хрупа" и нищо и няма. Аз не мога така и съм го правила, хич не ми беше добре нито физически нито психически.

Фотокод, то нали точно от ковида на Шарпи на сърцето и стана нещо и засега си пие нейните неща.
Та може и при майка и ковида да е оказал влияние.

Шарпи, може и от ковида, може и от възрастта и да не издържа тялото на омешване на бързи в като ориз, картофи или леща с протеин. Може и ако използва олио дори да и вреди.
Невена беше написала един хубав пост за това "зониране", ама не го запазих.
И за кръвното и връзката с кз и инсулин и ир беше писала.
Ама кой ти пази. Е, все ще ги събера нейните неща като мога.
Днес само чистя и оправям и да съм изчела 2 страници от две книги.

# 321
Да, ще споделя като мине прегледът. Неслучайно държах точно при моя кардиолог да отидем, той е светило тук в Пловдив. Пък и да се видим. Вика ми "дебеланка" Trollface "Айде, дебеланке, влизай." Беше ми казал съвсем в началото да кача кила от кръста нагоре да ми се опънела клапата на сърцето. Викам му - айде ти му кажи на моето тяло къде точно да качи, щото то все си знае гъзО и баджаците.

# 322
О, много е хубаво, че баш на корем тялото ти не ще да качва.
Е, това не е попречило да имаш ир, но се справяш добре.
Тук ние много се мъчим с козунаците. Е, малък е моя, ама не мирясвам.
Иначе съвета да качиш на корем не го разбирам.

# 323
Сигурно е инцидентен резултата.
Аз след рождения ден се събудих с 5.8😒😒

# 324
О, много е хубаво, че баш на корем тялото ти не ще да качва.
Е, това не е попречило да имаш ир, но се справяш добре.
Тук ние много се мъчим с козунаците. Е, малък е моя, ама не мирясвам.
Не, не, нямаше предвид корема. Каза от кръста нагоре и визираше над коремната област, защото ребрата ми се броят. И каза да кача килограми, за да се "изпълни" там мястото на ребрата и така да ми се опъне клапата. Обясних по най-лаишки начин. Той го обясни медицински. Викам ааа, не. Аз борба да ги сваля, ти сега качи. Като ми слагаха холтера бая зор видяха да ми набутат уреда за ехография на сърцето. Ляга се настрани, там казват как да държиш двете ръце и трябва това да ти го натикат между ребрата. Сестрата доста се озори и каза, че при толкова видими ребра я е страх. Криво ляво, набута го след 2 неуспешни опита.

Фотокод, то нали точно от ковида на Шарпи на сърцето и стана нещо и засега си пие нейните неща.
Та може и при майка и ковида да е оказал влияние.
Да, точно след първия ковид, аз пострадах със сърцето. Та до ден днешен пия хапове и се следя. Като гледам скоро няма да ги спирам.

# 325
  • София
И аз от Ковид изпатих със сърцето, обаче слава Богу се оправих без хапчета. Почваше отвреме навреме да бие лудо без никаква причина. Все едно съм изкачила стълбите до 5тия етаж, точно същото усещане, обаче се получаваше докато съм в покой. Кардиолога каза, че е често срещано пост Ковид оплакване.

Ако не беше ме срам щях да ви покажа корема си сутрин и вечер. Сега обаче само ще си поставя за цел да го измеря със сантиметър.

# 326
айде, аз слагам масата 🤣

Скрит текст:

# 327
Фотокод, чудничко изглежда.😍
Аз приключих с храната в 17 ч- пица, тиквички с чесън и чия пудинг с ягоди, заквасена сметана, вода, цейлонска канела:

Скрит текст:

Блатът на пицата е от 2 яйца, настърган кашкавал, 17 грама микс брашно от лен, сусам и слънчоглед, сол, сушен босилек и 5 грама кокосово брашно. Много докарваше на вкус нещо като кайма...хареса ми де.😃 Отгоре има още кашкавал, маслини, 3 слайса филе, 2 с.л. нарязани домати от консерва, едно яйце, зехтин и черен пипер.
Кашкавалът е 150 грама🙈, около една трета е върху пицата. Следващият път спокойно мога да оставя половината пица за друго хранене😁, но така ми се беше прияла пица, а и "салатата" ми бяха само тиквичките (една сравнително малка тъмна тиквичка, сурова тешеже няма и 200 грама, сготвена...вероятно под 150 грама.
От предишните дни (бях три дни на сардинен фаст🥰, та сардините са без снимки):
Скрит текст:
Лапад с яйца, извара, сметана, плюс малко заквасена сметана и 10 грама настърган кашкавал; салата:

Пуешки кюфтета с маслини, слънчогледово хлебче, чия пудинг с ягоди, заквасена сметана, домашно пробиотично кисело мляко, салата:

Вчера скромно😊- пуешки кюфтета, луканкови наденички и салата айсберг и краставици, но се наядох доста добре:

Имам страшно много за наваксване от темата...🤪
Единственото, което помня е, че някой питаше по колко малинови кетони пия...🤔 По 500 мг са моите, по една капсула пия, каквато е и препоръчителната доза на опаковката.🙂
Днес бил световен ден за борба срещу високото кръвно, между другото. Някакъв човек по тв (не гледах, само слушах, та не знам какъв беше и дали беше лекар) обясняваше по колко много сол сме консумирали българите, а човек имал нужда едва от грам или грам и половина за целия ден. Какво мислите?🤔🤔

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 18:57 от dolce miele

# 328
Долчеее, добре дошла обратно! Надявам се всичко да е наред вече при теб и малката да е здрава! 🌸
Аз попитах и понеже моите малинови кетони са също 500гр, но пише, че може до 3 капсули на ден, се чудех как да процедирам. Благодаря и за чудесните снимки с нови идеи за рецепти!
Фотокод, много апетитно изглежда! 🤤
Аз днес съм пак на спанак и телешко и салата коул слоу. Хапнах и 20гр. лешници. За утре оставям печеното зеле (като престои е в пъти по-вкусно) и таратора.

# 329
Нани, добре е малката вече, ходи на училище. Свърши и надлъгването с антибиотика.😅 Аз нещо не мога да вляза в ритъм с темата, по много пишете и ще трябва да чета...😃
Аз с една капсула от 500 мг от малиновите кетони си ходя с тениска и вкъщи все ме питат не ми ли е студено и ме подканят да се обличам "по-добре".😅 За сравнение, другите са вкъщи с пуловери или с блуза плюс грейка...🤔🤔
Много обичам колсло и аз, имам ранно зеленце и тези дни ще си направя.😍
П. П. Аз този път нищо не свалих от трите дни фаст- по-точно, каквото свалих за първия ден, го върнах в следващите два (стрес и веднага подпухнах🤬😡😤). Със сардинения фаст обаче неутрализирах щетите.🙂

Общи условия

Активация на акаунт