Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 64

• 30 675
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
От зелето е нормално да се издуе коремът, освен това то е доста трудно смилаемо.

# 301
Elena of Avalor сърдечно благодаря - записана! Вчера си запазих 1 с л хуск от пакета, другото отиде за сиренките. Викам си все за нещо ще послужи Simple Smile ето къде ще го употребя. Сиренките прибутах на мм 🤭А твоите ми изглеждат мн подходящи за сандвич/бургер

Dara, даваш ми кураж, че режимът е полезен за диастазата (на края на месеца съм при хирург и ще знам точно с какво си имам работа 🫣)

За подуването - моят стомах държи на всякакви храни, не съм изпитвала дискомфорт. Мога да ям боб, зеле, кисело зеле- нямам оплаквания. Но огромно подуване получих по време на самата бременност (задържа се и след раждането) и макар да нямам изходни изследвания при старт на режима, явно е било комбинация хормони/ир.. Аз не можех да си “глътна” корема т.е по никакъв начин. Сега с режима- дали защото спрях глутена (без хляб, брашна), дали се размърда там янкак химията, но коремът ми е прибран и го няма това перманентно издуване (все есно надута с въздух)

Преди година и половина нях ходила на кинезетерапевт. Работи с масаж точно за този ми проблем и според нея имах спазъм на мускулатурата в областта на тази херния или там каквото е и минобясни, че я напипва като с големина на грейпфрут. Поработи и с някакви техники за стягане на тазовото дъно. След 1 масаж наистина получих облекчения. Но успях да ходя само 2 пъти. Обясняваше ми жвната за стойката, за позицията на органите, даже имаше нейно обяснение защо детето от главично, преди раждане се извъртя седалищно..След хирурга ще намисля пак как мога да се запиша, може би наесен (тя ще ми се зарадва, ако ме види и поптслабнала)

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 13:08 от fotokod

# 302
Да се оплача малко, че съм и притеснена. От няколко дни имам проблем с мама. Последната седмица е с доста високо кръвно. Пие хапове за кръвно от 1 година някъде и й беше нормално. Сега обаче какво става, не знам. Онзи ден ходих на пожар, че баща ми ми звънна. Исках да я карам в спешното, но тя категорично отказа. Казах й, че ще и запиша час при моя кардиолог и въобще не ме интересува иска или не. Часът й е утре. Лично ще я водя и ще настоявам да вляза вътре, за да слушам, че тя обича да спестява разни неща. Кардиологът поиска изследвания на холестероли, креатинин и кръвна захар. Преди малко излязоха резултатите и гледайте кво става.
Скрит текст:
Направо съм в потрес.

# 303
sharpy, че то си е за притеснение. Да е карала ковид скоро или някакво силно възпаление? Добре е ,че ще отидете на  лекар. Да не е намалила своеволно дозата, която пие на лекарството за кръвно? Майка ми така прави и получава кризи - понеже се чувствала добре вече цял месец, а била силна дозата да пие два пъти на ден, затова решила по веднъж дневно. Кризата се изразява в ледена пот, стомашно разстройство, силен световъртеж. И тя отказва спешна помощ.
Лекарствата за кръвно също вдигат кръвната захар, но чак толкова много ...

# 304
sharpy, че то си е за притеснение. Да е карала ковид скоро или някакво силно възпаление? Добре е ,че ще отидете на  лекар. Да не е намалила своеволно дозата, която пие на лекарството за кръвно? Майка ми така прави и получава кризи - понеже се чувствала добре вече цял месец, а била силна дозата да пие два пъти на ден, затова решила по веднъж дневно. Кризата се изразява в ледена пот, стомашно разстройство, силен световъртеж. И тя отказва спешна помощ.
Лекарствата за кръвно също вдигат кръвната захар, но чак толкова много ...
Карахме и двете ковид преди месец и половина. Тя никога не е била с висока кръвна захар. Не е намалявала дозата, пие си редовно хапчетата, дори ми сподели че мисли, че вече не и действат. Миналата година имаше подобна криза и я карах в спешното и я задържаха в болница. Тогава вдигаше високо кръвно, казваше, че я души отпред на гушата и имаше висок пулс. Казаха, че била в прединфарктно състояние. Оттогава и пие хаповете за кръвно. Но холестероли и глюкоза бяха наред.

# 305
А храненето какво е?

# 306
Яде всичко, без сладки неща. Просто не обича сладко тя. Хляб яде чат-пат.

# 307
А на други ли въглехидрати набляга?
Леща, ориз, картофи?

# 308
Хм, височка глюкоза доста, ама пък какви хубави триглицериди, да ѝ завиди човек.
Глюкозата поне аз бих измерила още някой и друг ден, може и инцидентна стойност да е. Дано така да се окаже наистина. Бивало да напишат и гликиран хемоглобин но явно не са очаквали такива изненади с КЗ.
Лекарствата за кръвното и без такива премеждия като ковид, се случва да трябва да се заменят от време на време, хубаво си решила да я заведеш на кардиолог.

# 309
Преди години искаха и на мен хапове за кръвно. Срещнах една съседка, която ме посъветва да не посягам, защото причиняват повече проблеми и почнело ли се, трябвало до живот.
Каза ми да си оправя храната, да отслабна и няма да имам проблем. Е, не каза как, ама добре, че не съм фен на хапове, та я послушах. После бавно почнах да работя в/у храна и мислене.
То и от ковида също драми може да има, всеки го удря на различно място.

# 310
За съжаление не винаги с правилната храна и спорт се регулира кръвното налягане, дори и старанията да са големи. Хормоните също силно влияят на кръвното, особено на жените.

# 311
Така е, ама човек пък не трябва да се отказва и трябва да опита да разбере къде е проблема и каквото трябва да се промени.

# 312
Така е, ама човек пък не трябва да се отказва и трябва да опита да разбере къде е проблема и каквото трябва да се промени.
Съгласна съм, но понякога е доста по-опасно да се опитва, вместо да пиеш лекарство, защото няма време. Миоки беше споделила за майка си, която е била с хипертония, че е спряла лекарствата за кръвно напълно, вследствие на храненето, но тя Миоки зеленчуци почти не ядеше, а основно месо и яйца.
Все пак зависи дали високото кръвно не е инцидентно - затова трябва да се направят задълбочени изследвания - вело, холтер и други тестове, за да се изключи инцидентното повишаване на кръвното налягане. Но да, храненето и движението може много неща да променят, дори в хронични заболявания.

# 313
А на други ли въглехидрати набляга?
Леща, ориз, картофи?
Да набляга чак на въглехидрати, не бих казала. Най-много яде месо. Тъй като работим в една фирма, виждам с какво се храни на обяд. Има наблизо капанче с готвена храна и оттам си взима обяди. Различчни са - пиле с ориз, мусака, супа, пиле със зеле, чушки бюрек, руло стефани, или просто скара. Вечер ядат основно месо със салата. Приучих ги на този тертип и всяка вечер са на някакво месо със салата. Но пак казвам - никога не са имали проблем с кръвна захар. Ей сега като видях тоя резултат и се втрещих. Глюкомерът е в мен, ама нямам други игли да я меря през деня. Довечера ще и я меря като взема иглите.
За съжаление не винаги с правилната храна и спорт се регулира кръвното налягане, дори и старанията да са големи. Хормоните също силно влияят на кръвното, особено на жените.
Така е, абсолютно съгласна съм.

# 314
Шарпи, едва ли ще те успокои, но и моите първи стойности бяха ето такива, кз 6,40. И високи холестероли.
Скрит текст:
То аз съм с ниско кръвно, та не мога да знам високото на какво се дължи, но при мен кз си се оказа симптом, защото джипито ме изпрати на профил / оттук разбрах как се казва/ и си видях, че гликираният ми е 5,7.
Та не е лошо да мине на режим , аз пооправих холестеролите, никога повече не видях при изследване кз над 5, 5 .

И на мен бъдещата снаха тогава ми каза, че може да е инцидентно, ядях плодове , абе всичко общо взето.
Добре, че влязох в темата. Иначе инцидентно някой път ми е висока сутрешната , ей го, онзи ден 6, 1 олелее, викам ко става па сега. После се сетих, че изядох към 100 грама черита, дааа. Някой в темата беше писал "плод, плод", та и аз съм така вече.

Общи условия

Активация на акаунт