Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 64

• 30 617
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
Мила Шарпи, и там има начин да се подобри ситуацията. Започни с масажи два пъти на ден за по 5-10 минути. Харесвам тази дама https://youtu.be/LWHl_yEu_KA . Има масаж за всяка зона. Тя обяснява подробно и разбираемо. Отдели си време и ще останеш доволна. Резултати след месец. 🌸 🫶
Благодаря, Нани 🌹 Заинтригува ме. Видях само, че с нея сме на една възраст, с една и съща кожа. Отивам да гледам клипчета 😋

# 541
Добре че чета понякога и от старите теми, та да разбера, че съществувало и приложение...Poop Tracker!🤣
Слагам в скрит текст симпатични картинки кое се счита за запек и кое не.☺️
Скрит текст:

Сега си пия кафето с масло (досега само вода и хормона за ЩЖ). Още не съм измислила яйчното меню за днес.🙂 Вчера не е имало глад, досега също- 21 часа фаст направих. Този яйчен фаст се отразява супер на кожата ми (въпреки че вчера денят ми беше супер сресиращ и неприятен), на начина, по който реагирам на стреса също...😃

# 542
  • Пловдив
Само да се отбележа в темата и аз с резултати, макар и не такива, сочещи ИР. Тази сутрин се престраших да изследвам глюкоза и инсулин на гладно - 4,91 mmol/l глюкоза, 4,5 μU/ml инсулин, ХОМА индекс 0,98. Доколкото разбирам, това са някакви направо идеални резултати за слаб човек, а аз съм 80 кила на ръст 1,69, талия около 90 и не с едро телосложение (т.е. наднорменото тегло не е кости и мускули), не се храня нисковъглехидратно, ям си и тесто, и всичко, и по всички правила уж би трябвало да имам с голяма вероятност ИР. Направо съм стресната и понеже съм хипохондричка, се ужасих, че може да имам някакво скрито заболяване, което да влияе така на резултатите. Не кокетнича и не се фукам прикрито, ни най-малко - една лека ИР щеше да ми се види нормална за моя случай. Освен това сега висока захар и/или висок инсулин ми отпадат като възможно относително безобидно обяснение за леките, но не съвсем малобройни неразположения и болежки, които имам направо хронично - от типа на отпадналости, замайвания, леки главоболия, сухота в устата, леки болки тук и там, стомашни неразположения, всякакви такива неща.
Ще продължавам да ви чета от време на време, защото темата наистина е една от много полезните във форума.

Последна редакция: сб, 27 май 2023, 16:11 от Магдена

# 543
Гликиран хемоглобин изследвала ли си? А щитовидни? За липси на витамини и прочие дето са в началото на темата проверявано ли е?
Талия над половината от ръста се счита за признак на метаболитен синдром, част от който а и ИР. При някои хора ИР не личи на гладно, но при обременяване излиза съвсем друго та и това не е изключено.

# 544
  • София
И аз  вече официално съм в групата на ИР. Не съм дебела, но спазвам хранителен режим и спортувам. За мен беше изненада инсулин на 120мин - 100. Направо казах, че има грешка и да проверят отново. Причината да направя изследването с натоварването бяха прилошавания от време на време. Ендокринолога ми каза, че от ниската захар и висок инсулин съм изпадала в хипогликемия. Изписаха ми Глюкофаж, от който не ми е добре. До сега никога не съм се чувствала толкова зле...
Някоя от вас има ли опит с хранителни добавки които да могат да заменят това хапче. Доктора каза, че при толкова висок инсулин и то при  условие, че спазвам хранителен режим, добавките няма да помогнат. Дала съм си срок, ако до седмица не привикна към хапчето, ще го спирам, имам чувството, че всички странични ефекти ги има при мен./color]

# 545
  • Пловдив
Натка, щитовидни хормони и антитела съм изследвала преди година и малко (норма, ТСХ 1,90), друго не съм. Вече без предписание от лекар на изследвания не отивам, само стрес си докарвам. Grinning

# 546
Магденче, в първия пост съм писала за изследванията на гладно.
Понякога на гладно може да си личи проблем, а друг път пак след обременяване се вижда проблема.
Има и дадени три обременявания на реални хора, някой от тях с уж перфектни резултати на гладно. Но на второ и трето боцкане си личи.
Та неведнъж сме казвали, че установяване на Ир или диабет се прави след коректно изследване.

# 547
При някои хора ИР не личи на гладно, но при обременяване излиза съвсем друго та и това не е изключено.
+1.
Алекс, по-добре дай резултатите от обременяването на глюкозата и инсулина.🙂 За да знаем какво се нарича "толкова висок инсулин", т.е. каква е стойността и на гладно. Глюкофаж по схема ли го започна? Започва се с ниска доза и постепенно се увеличава. Спирането също е постепенно. В повечето случаи не е и задължително и да се пие, но ти явно си го започнала вече.

Последна редакция: сб, 27 май 2023, 17:07 от dolce miele

# 548
  • София
Да, по схема е, започнах от 500. Започнах го, защото се изплаших и наивно си помислих, че за кратко време ще вляза във форма.

# 549
Долче, гледах и аз да ти кажа и честно казано предвид, че похапвам зеленчуци и плодове, що са тия проблеми не знам.
Иначе ги разглеждах тия картинки преди време.
Ама честно казано такава ми е тоалетната чиния, че трудно мога да кажа формичките какви са Joy

# 550
Алекс, а как се храниш? И глюкозата, и инсулинът са зле още на гладно; жалко че няма стойности и на първи час...😕 Но, разбира се, има какво да се направи, за да се подобрят стойностите.🙂

Последна редакция: сб, 27 май 2023, 18:10 от dolce miele

# 551
  • София
Закуска мляко с нес кафе, обяд салата и месо, нося си храна от вкъщи. Месото е риба, пиле, пържола, омлет с шунка, салатата е чери, краставица и сирене. Вечеря приблизително същото. Алкохол не пия изобщо, пия протеин с мляко след тренировка. Тренирам всеки ден, като редувам ден с крадио и ден с нормални тренировки. Единствения проблем може да бъдат нощните смени които давам, не се храня през нощната смяна, пия само вода. Изобщо не разбирам защо се случва това.
Лекаря ми каза, че трябва клетките ми да станат чувствителни към инсулин и това става само с метформинов препарат.
Днес ми е втори ден и се чувствам като развалина. Изобщо не ми се иска да пия хапче тази вечер.

# 552
  • Sofia
Пробвай с Глюкофаж ХР.
На мен добре ми действа.
С метфогамма бях с постоянни болки в стомаха и диария 🤢

# 553
  • Paris, France
Магдена, радвам се, че КЗ и инсулинът ти са идеални на гладно. Може да имаш ИР и висока КЗ след ядене, а може само инсулинът да се качва, а КЗ да пада. На мене ми се е случвало. Не всеки човек с ИР качва инсулин. Азара имаше диабет и висока КЗ, но инсулинът и беше нисък и не се качи значително след излекуване. Качи се, разбира се, защото бета клетките се съживиха след сваляне на тегло, но никога няма да достигне стпйностите на Елора и моите, примерно, които бяха 3 цифрани числа на първи о втори час.  При описаната талия според мене имаш ИР в някаква степен. Може да е видима само на 1 или 2 час след ОГТТ. Има в първия чост изследвания на такива случаи. Аз съм имала КЗ и инсулин около 4.5 на гладно, но КЗ скачаше до 7, а инсулинът до 50 на първи час. Дали си склонна към хиперинсулинемия зависи от КЗ на майка ти когато си била ембриони и фетус в утробата и. Ако нейната КЗ е била ниска, твоят панкреаса не е създал голям брой лангерхансови острови и бета клетки. Ако е била висока е обратното и такива хора сме склонни към хиперинсулинемия.

Отпадналостите, замайванията могат да се дължат на недоспиване, притеснения, не само на здравословен проблем. С малки деца не са изключени.

На твое място аз бих изследвала Б12, фолат и Д3. Също влияят.

Съжалявам, че ти причиних излишно боцкане, разкарване и неудобство, защото аз тв ръчнах да се изследваш . 💐 Жалко, че хубавите резултати не те успокояват, а май напротив.

Според мене трябва да почнеш да пиеш някакви витамини, не редовно, не всеки ден, но трябва. На твое място бих отслабнала малко, защото такава талия не е добра за кръвоснабдяване, сърце, общо здраве.

Какво те притеснява сега?

Забравих да ти пиша, че повечето изследвания можеш да си ги искаш от джипито ежегодно. След 40-45г е добре да се следят холестероли и КЗ, инсулин, разни полови хормони. Сега съм с нисък тестостерон и намаляваща костна плътност. Ниското тегло и Инсулин допринасят за това, та става една .........

Можем ли да направим нещо за тебе? Неприятно ми е да има хора с оплаквания, които да се въртят в кръг и да не се подобряват?

# 554
Алекс, виждала съм ти част от кутиите в другата тема и наистина не предполагат чак такива стойности на инсулин и КЗ. Възможно е протеините и млякото да са проблем, прекаляване с "постно" (нетлъсто) месо, може дори спортът да вдига кортизола, а оттам и инсулина...Възможно е излишните протеини (ако има такива) да се преобразуват в глюкоза. Нощните смени, безсъние, стрес могат да влияят, да. Хляб, сладко за десерт ядеш ли?
Аз хапнах вече.🙂
Ден 2- опит за киш от 6 яйца, 45 грама едам, 40 грама зехтин, 10 грама масло, люти чушлета Халапеньо за разкош, сол и черен пипер. Учудващо вкусно се получи.😍

Нещо обърках с времето за печене във фрайъра😅, та не беше изцяло опечен, затова го досготвих набързо в тигана до нещо подобно на пухкави бъркани яйца. Нямаше да предположа колко мазнина има вътре, ако не знаех; много ми беше вкусно и лесно успях да си го изям.😇

Последна редакция: сб, 27 май 2023, 18:49 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт