Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 64

• 30 133
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
  • гр.Пловдив
Дами,и аз да се запиша в темата,давате много хубави съвети...ЛЛ се съмнява за ИР ,понеже 1 г вече,а не мога да отслабна след раждането ,а и качих много кг по време и след бременеенето,160см и 115кг към момента No Mouth

Глюкоза серумна-5.47
Серумен инсулин-7,54
FT4 -13.19
TSH-1.89
Триглицериди -1,29

И тук идва голямата бомба,че обожавам месо и всякакви карантии,дреболии и съм си докарала пикочна киселина 558,пийвам и биричка към месните специалитетчета и се е отразило страшно..Сега минавам на вегетарианска диета и сух режим ..Не ми е назначавано нищо като лекарства ,не ми е правено обременяване с глюкоза никога,нямало нужда ,изследванията били ОК,с изключение на киселината ..

Инсулина в кръвта достатъчен ли е като изследване ,за да се изключи ИР? Thinking

# 571
Не, не е достатъчен. КЗ на гладно не е добра, здравия човек би трябвало да има КЗ под 5. Може би при натоварване с глюкоза на на първи и втори час ще се видят по-добре нещата с кз и инсулин. Вегетарианска диета би могла да ти свърши работа, ако ходиш след ядене и не ядеш мазнини. Невена е спецът по тази част. Според мен смесването на въглехидрати и протеини, че и мазнини е проблема. И да, бирата е въглехидрат. Ако си хапвала и пакетирани, съвсем се е оплескала картинката. От тези изследвания не може да се извлече достатъчно. Може би трябва на своя глава да си пуснеш изследвания.

# 572
Бирата, за мое огрооомно съжаление, трябва да отпадне или да е голяма рядкост в менюто...
Високата пикочна киселина отдавна не я приписват само на яденето на месо. Е, ако е колбаси и от сорта, те си пречат и там. Ама те на всичко пречат. Определено потърсете повече информация по въпроса а не се мятайте направо на общите приказки че трабва да се спре месото. По-скоро в посока намаляване на общо възпаление може да се подобрят нещата.

# 573
За страдащите от липса на идеи за хапване ето нещо - глава лук, морков, 2 червени чушки, 2 тиквички се запичат със зехтин, като поомекнат се заливат с 6 яйца и настърган кашкавал, копър. Търпи вариации според вкуса.

# 574
Хм, като се прибера ще снимам това и ще го правя Grinning
Чушките печени ли са?

# 575
Не, всичко е сурово, запичам зеленчуците, за да не е воднисто, може и да се запържи. Като преценя, че ми харесват, заливам с яйцата и кашкавала, сложих и малко прясно мляко, но може и без него.

# 576
То като огретенче Grinning

# 577
Нещо такова, или пък като мишмаш. Само тараторче му трябва 😉.
Аз се настройвам за яйчен фаст. Децата заминават при баба в сряда и най-после ще мога да готвя всичко като за мен си и няма да ми изяждат яйцата 😂. Като има нещо, което не става за мен и реша да си направя яйца, те се мятат на яйцата.

# 578
Аlivi, и аз често правя подобни запеканки. Много вкусни стават, а са лесни.😃 И вкъщи нападат и режимните ми манджи- като взехме 180 яйца, яйца има за всички.😆
Ден 3 от яйчния фаст- бъркани яйца от 6 яйца, 40 грама зехтин, 10 грама масло, люти чушлета Халапеньо, сол и черен пипер (пристрастявам се към тази комбинация с люти чушлета😁):

Зехтинът се събира в краищата на чинията😅, прoсто там там е по-плитка и се налага да топя яйцата в него; когато се разбият яйцата предварително с мазнината, тогава си поемат по-голямата част от нея.
Другото масло ми беше в кафето със сол.🙂
Този път планирам 5 дни яйчен фаст.🙃

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 00:10 от dolce miele

# 579
Ох че вкусни чинии. Аз съм си наумила днес да пробвам омлет със зеленчуци но във флайера. Моя е един обикновен от Лидл и незнам ще се получи ли. На дъното ще сложа хартия за печене надявам се да не се разтече , че ще стате мазало 😃

# 580
Ден 4 от яйчния фаст- пица-омлет😁 от 6 яйца, 40 грама зехтин, сол, черен пипер. Отгоре пак люти чушлета Халапеньо, малко горчица за разкош и 60 грама едам (извън кадър). Заради идеята за "пица" се наложи да побера омлетчетата в две чинии.😄

Много вкусно беше и създаваше усещането, че ям нещо по-различно от вчера.🙃 Маслото днес ще го сложа  в кафето.🙂
Дара, сложи достатъчно хартия и отрежи горните краища, за да не отиват към реотана горе. Ще стане.🙂

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 17:29 от dolce miele

# 581
dolce miele, ти наведнъж ли изяждаш този омлет от 6 яйца?

# 582
Росита, наведнъж, да (размер Л са).🙂 Лютото много помага, а също и това, че зехтинът е разбит с яйцата /така няма "плуваща" мазнина в чинията/. Днес все още не бях точно гладна /нищо че от вчера не бях яла/, мислех, че може и да оставя втората чиния за по-късно- обаче ми се услади, като започнах да ям и затова си изядох всичко по план.😇 Наядох се, не се чувствам преяла, а сита.

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 21:18 от dolce miele

# 583
Днешната реколта от шефската градина.
Ше си прайм зеУе с краставичоци.
Закуска за катеричоци Yum

# 584
Долче 💐благодаря, да така ще направя . Много вкусни омлети😃 мен чак на пица ми се привидяха😂😂
А от толкова много яйца с този яйчен фаст не вдигаш ли холестерола?
Моят е висок и гледам макс по 2-3 На седмица и даже гледам белтъците предимно да ям аз жълтъка пробутвам на другите 😂
Шарпи, това извитото краставици ли е? Много странни са на вид 😃

Общи условия

Активация на акаунт