Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 64

• 30 141
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Артемис, каква консистенция би имало смляно? Пробвала/виждала ли си? Казваш, че е смола, затова ми е чудно...представям си го лепкаво, ако е смляно...🤔🤔

# 616
Зърна мастикс гълтам от години и нищо не ми е заседнало. можете да ги варите на чай, ако ви е страх. Или да смелите с кафемелачката и да смесите с тахан, мед, кисело мляко и т.н. Това е смола, разтваря се в стомаха.
Точно това и смятам да направя аз с една кафемелачка от соц времето.
И ше си джуркам прашец, без мед разбира се.

# 617
Долче (и другите момичета), защо пиеш малинови кетони?

Чета ви и мисля да пробвам зрънца мастика, че и аз имам проблемен стомах.

# 618
  • Sofia
Зрънцата аз ги счуквам в хаванче.Стават на прах.

Това е кафето.Взимам го от турски магазин на Кр.село.По 50ст/бр.
Много е ароматно 😋
Скрит текст:
Когато си правя кафе в джезве слагам счукан мастикс.

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 15:03 от Doli

# 619
Аз ги скълцах между сгънат лист А4 с дървен чук. За да дозирам. 3 чашки от кафе с вода, докато замине по предназначение...в тракта.
Жива съм 😀

# 620
Дара, за кетоните малинови питах, в Грийн Мастер има сега на промоция, освен да се завея дотам, днес се подмотвам из къщи. Ама нещо тези на Грийн неща не ми вдъхват доверие, не зная защо.
Тайс аз бях предложила моите малинови кетони за подаряване - още са налични. Работя близо до Грийн - а, ако решиш ще ти ги дам.
От тези са:
https://www.forlife.bg/produkt/malinovi-ketoni-kapsuli?gclid=Cjw … 2qmxoCxykQAvD_BwE

# 621
Дара, за кетоните малинови питах, в Грийн Мастер има сега на промоция, освен да се завея дотам, днес се подмотвам из къщи. Ама нещо тези на Грийн неща не ми вдъхват доверие, не зная защо.
Тайс аз бях предложила моите малинови кетони за подаряване - още са налични. Работя близо до Грийн - а, ако решиш ще ти ги дам.
От тези са:
https://www.forlife.bg/produkt/malinovi-ketoni-kapsuli?gclid=Cjw … 2qmxoCxykQAvD_BwE
Олеле, много ме трогна ❤️.
Ще ти пиша лс тези дни, често ходя из района да се разберем.
Тези не са ли на АУ? В онази тема във ФБ е хит в момента. Най- интересното е, че той препоръча наскоро и грахов протеин, пък аз си мисля, че трябва да бъдем максимално предпазливи с него.

# 622
От последния линк прочетох за ползите от тези кетони. Но има забележка за приема им при проблеми с ЩЖ. Аз съм с хипофункция, какви са противопоказанията?

# 623
Големи алхимици се извъдихте с тия хаванчета и смески, много ви се радвам Grinning

Аз тъкмо бях що-годе си направила сметката как да ям по-често режимно и се озовах на гости на стара приятелка, с преспиване... Храната ОК - мръвки и салата. Ама като извади тая жена със замах едни бири и там вече не издържах! Сладоледа отказах, плодовете отказах, но бирата не можах Joy Аз както такова си позволявам само по големи празници, направо в душичката ми кацнаха а не в сланинките Joy
Да не помислите че сме изпили едно буре, де, по 2 бирици метнахме от радост че се виждаме. Ама се убедих за последен път че няма как да спре да ми харесва това питие...

Не знам за вас ама аз много искам вече да се свършва с тия дъждове, че ми осуетяват разхождането навън и не ми е добре така. Точно в момента повечето ми работа е в един офис в същата сграда където и живея... ако не изляза изрично с цел да навъртя някой километър, може да финиширам деня и на хиляда крачки. То дори не е смешно. Правя по малко клекове и разтягане вечер колкото да се разпиша с някакво движение да не съм съвсем капо. Чат-пат пропускам и асансьора (6 етажа). Но си искам ходенето пък.

# 624
Привет!

За мен мастихата в чистоя си вид (тази на сълзици) е най- добра. Пила съм капсули и на прах (на прахе малко странно, защото не се разтваря във вода, а трябва да сложиш прах в устата, и да отпиеш вода и не е за всеки, ако има затруднения с преглъщане). Аз умея и по 5 хапчета разни размери без вида да ги гълта, та ми е все тая

Щяло да заседне в хр тракт?! Я да питаме децата. дето гълтат монети от по 1 лв дали се справят на изхода 🫣 Нищо и няма на мастихата, това си е един природвн дар, познат от векове с лечебните си свойства.  Както виждам, който го е опитал, все. е изпитал облекчение Simple Smile

Аз пия от кетоните на АУ. Иначе видях тези дни в медея и аше на Haya. Dolce, АУ казва 2 м пиене, после 1 м почивка..
Аз не мисля да ги продължа, защото не изпитвам така вълчи глад и подобни. Както и идва жега, права си.. ще греем от километри..Доизпивам ги и приключвам (на Haya си взех магнезиев цитрат)

Чакам си ваканцията и е тук малко на педали на финалната права, за това и изчезнах от хоризонта. Но си ви чера и си щеакан рецептите 🫣

Днес водих двтвто на кръвни изслвдвания за 1 път от вена и за да й покажа, че няма страшно, минах да набодат първо мен. Глюкоза 5.18 (а на 11.05 е била 5.59), инсулин 8 (нямам др изследване за сравнение) и гликиран 5.89.. еми , явно съм си била с висока захар тези последни 3 м (петък-съб-нед и пон си позволих по 1 глезотия- малко сладолед, вафла, доядах малко пица..)

Вие сте по-вещи за тоя пуст инсулин.. това 8 как ви се вижда? На есен ще го проследя пак.

Скрит текст:
Ходих на хирург. Щателно ми обясни и нарисува какво имам и какви са вариантите да се оправи т.е иперацията не ми мърда.Похвали ме за свалвното тегло (за мен малко, но за него си е супер 🤔😅 и каза да се старая да задържа, че след операцията напълняване е равно на рецидив..и така, малко по-нататък ще се видим и ще двйстваме

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 15:46 от fotokod

# 625
  • София
Артемис, каква консистенция би имало смляно? Пробвала/виждала ли си? Казваш, че е смола, затова ми е чудно...представям си го лепкаво, ако е смляно...🤔🤔

Втвърдена смола, като се смели става на прах.

# 626
  • София
Преди време като говорихте, си купих тази Мастиха от Хиос, разтворима е. В състава й влиза лимонена киселина и натриев бикарбонат, който май е полезен за pH-то, както и инулин (фибри, профилактика на запек). Единствено подсладителят не ми се нрави, иначе си я пия от време на време:

# 627
Лимонена киселина и натриев бикарбонат става натриев цитрат, той алкализира та не бъркаш за рН-то. Реакцията между двете пък е това дето ги прави ефервесцентни, от там са мехурчетата при контакт с вода.

# 628
Преди време като говорихте, си купих тази Мастиха от Хиос, разтворима е. В състава й влиза лимонена киселина и натриев бикарбонат, който май е полезен за pH-то, както и инулин (фибри, профилактика на запек). Единствено подсладителят не ми се нрави, иначе си я пия от време на време:

Точно за тази говори Тайс, че е свършила в половина София и си я крие от мъжО, че ще я опатка.
И аз пиех тази. Сега умишлено не взех нея, заради подсладителя, иначе добре ми действаше. Ама много шербет я направили... аз дето много обичам сладко, чак ми натъртваше от сладост.

# 629
Най-новото от АУ, което ми попадна тези дни в някаква реклама, са не малиновите кетони, а екзогенните кетони.😃 Почетох малко, съветваше и двете да се пият- едното на обяд, другото примерно с вечерята...😉
Фотокод, не знам дали по-нататък бих купила пак малинови кетони (аз и не ги купих с идеята да ги пия опаковка след опаковка), но стане ли ми твърде жега, ще ги допивам по хладно.😃
Стела, реших да пробвам малиновите кетони просто, отдавна ги заглеждах. Добре се чувствам с тях. Не мисля да ги пия дългосрочно, така че едва ли ще е проблем за хипофункцията...Дават ги за повече енергия, тонус, горене конкретно на мазнини и др.

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 17:49 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт