Щитовидна жлеза – лечение

• 280 072
  • 593
  •   1
Отговори
# 330
работя там и мога да препоръчам лекар

# 331
  • Русе
къде?, казвай, че направо ми писна, какво ти е мнението за тази докторка?

# 332
Здравейте момичета.Отдавна не съм влбизала в темичката.
Имам един такъв въпрос. Има ли такива мами сред вас които са с възли на щитовидната жлеза и са раждали и ли са бременни.
ros4enka ако не се лъжа твоя проблем със щитовидната беше такъв newsm78.Ако греша извини ме Praynig
Та наскоро ми попадна информация в чужди научни разработки, че приема на синтетична Фолиева киселина  при хора с ракови или предракови образования отключва процеса и води до делене на тези клетки #Crazy.
Доста се притесних и искам да ви помоля момичета вече минали по този път да споделят какво са им казвали лекарите за приема на този витамин в нашето състояние, нараснали ли са възлите и въобще каквото знаете по въпроса.
Защото лекарите масово изписват еднакво количество - по една таблетка Фолиева киселина ,но н нашия случай това дали е добре Sick

# 333
Бъни мен ме оперираха януари месец, махнаха възли и кисти( хистологията е добра), доста и голями. Хирурзите ми казаха, че проблема ми е бил от много отдавна и сериозен, но аз до преди два месеца незнаех. С този проблем си забременях без проблем и пиех фолиева киселина. Родих обаче преждевременно (32 г.с., за щастие момченцето ми е живо и здравичко) и сега като разговарях с лекъри( двама добри специалисти, на които се доверявам)  ми казаха, че най-вероятно проблема същитовидната жлеза е бил причина за това. Но все пак аз не знаех за тези възли и не съм се лекувала . Препоръчвам ти да споделиш това което те притеснява с личния ти генеколг и ендокринолог. Те най-добре ще ти отговорят, защото и фолиевата киселина си е важна за приемане. Щом лекърите ти знаят състоянието ти и те следят, няма да имаш проблеми. Пожелавам ти успех Peace

# 334
  • Русе, у дома
Здравейте,
отдавна на съм влизала в темата, но ето че пак се наложи. Ето накратко положението:
19 септември - аборт, спряло развитие на плода
01 декември - изследване TSH - 5,7. изписан еутирокс 75
20 януари - изследване TSH - 0,14. лекарката каза, че дозата остава същата
15 февруари - посещение в спешно отделение, пулс 140, който според тях е от високата доза
16 февруари - консулт с лекарката ми, която реши че проблема е за телефон, без да пита нищо каза намали дозата на 50
днес - отново имам висок пулс, около 100 и тряперя като невротичка
Просто вече незнам какво да правя, тия доктори са ужасни. Лекува ме в Русе д - р Славчева (уж била добра  #2gunfire )
Кажете какво да правя, просто не съм себе си вече. Има чувството че съм нревно билна, цялата треперя отвътре, чак движенията немога да си координирам. Дали това  има връзка с проклетата доза???
Ужас, и аз утре съм при Славчева на частен преглед. Ходих при Карабойкова, с направление, всичко ми е наред. Проблемите ми не били от щитовидната жлеза. Пусна ми само TSH и FT4, в норма са. Прегледа ме само с палпация. За това си взех час при Славчева заради ехогрфа и. И аз след аборт съм с учестен пулс понякога и екстарасистоли. Отслабнах за две седмици с 3 кг. С невъзстановен цикъл съм (50 дни от аборта), обща отпадналост и апатия. И на гинеколог ходих и там нищо..
Май ще търся специалист в някои близък град ендокринолог...
А кардиолога какво ти каза за високия пулс?

Последна редакция: пн, 16 мар 2009, 13:08 от barfly

# 335
Мечо Пух благодаря ти Hug.Ще чакам и други момичета да се включат, но задължително ще отида на лекар.Сега малко съм спряла хапчетата Sick и се опитвам с храната да си набавя тази киселина Rolling Eyes

# 336
Бъни, не аз  засега не съм бременна и не пия фолиева Simple Smile объркала си се... но честно казано не знаех, че има несъвместимост м/у болестта и приема на ФК. Тя нали уж е нещо като  витамин да речем... и даже би трябвало да помага...хм...странно.

# 337
Бъни, не аз  засега не съм бременна и не пия фолиева Simple Smile объркала си се... но честно казано не знаех, че има несъвместимост м/у болестта и приема на ФК. Тя нали уж е нещо като  витамин да речем... и даже би трябвало да помага...хм...странно.
Ами да витамин е - В 9.И помага да за превнеция на Спина Бифида - вродено заболяване на невралната тръба при плода.
Но има проучвания, че приема на СИНТЕТИЧНА такава киселина - т.е на таблетки може да предизвика растеж на ракови и предракови образования.
И затова съм притеснена.
А и за питам помня, че при Галева от поликлиниката в Младост ходи Спокойна.
Има ли от вас момичета друго доволни от тази лекарка.
Другото ми име за евентуален прегледа е Начев от ендокринологията newsm78.
Катя Тодорова ме притеснява с това хомеопатично дето го идписва на всички - иначе има доста добри отзиви и за нея и точно за такива жени с проблеми с щитовидната.

# 338
  • София
А и за питам помня, че при Галева от поликлиниката в Младост ходи Спокойна.

Само да кажа, че още съм доволна. От септември съм без лекарства, след нейното лечение. Скоро бях на контрола, продължавам още 6 месеца без лек-ва. Давала съм много телефонът й, знам, че и други ходиха и ми писаха, че са доволни. Дано се включат в темата.

# 339
  • София
и аз ще ши помоля за препоръка за ендокринолог  Praynig
имам си вече направление
праща ме кардиоложката, за да изключи или потвърди връзка на кръвното ми с хормоните
преди 6 месеца правих изследване нащитовидни хормони и си бяха ок, щитовидната беше леко уголемена но хомогенна, док какза, че е уголемена по скоро заради проблемите които имам и  е резултат а не причина

някой има ли отоци? свързава ли се отичането с някой хормон?

# 340
  • у дома...
Да помоля и аз за препоръки за добър ендокринолог в София, че ми писна да обикалям от лекар на лекар. При мен положението е хипофункция на щитовидната жлеза - пия пет пъти седмично по 150 Л-тироксин и два пъти по 175. Имам и екстра - диабет тип 2. И май от тези екстри родих дъщеря си в 31 г.с. При последния преглед преди няколко дена ендокриноложката буквално хвърли едно око на кръвно-захарния профил и две очи на щитовидната жлеза и каза - продължавай по същия начин  Shocked Това ехографи, това палпации от бременноста ми не съм "виждала". Тогава на ехографа се установи неувеличена щитовидна жлеза, но с нехомогенна стуктура.
Та моля ви, препоръчайте ми добър ендокринолог, който работи със здравната каса. Предварително ви благодаря.

# 341
  • Варна
Здравейте!
Преди 3 мсесеца ми е отстранен десния лоб на щитовидната жлеза. Преди операцията хормоните бяха ок. На 9 -я ден след операцията също въпреки че беше много рано за изследване но ендокриноложката не ме върна. Днес си пуснах TSH -4,07 при максимална стойност 4,2. А досега винаги ми е бил около единица. Близо 10 кг имам качени след операцията и все си мислех че е от стреса и зимния застой вкъщи. В норма е все още хормона, но на няколко места прочетох че при стойност над 3 трябва да се търси лекар и тази стойност 5 като максимална била остаряла, но при нас все още непроменена. Доколко е вярно не знам все пак съм го чела из форуми. Досега не е бил толкова висок TSH. Дайте съвет, идеи, предположения !

# 342
оф, неприятно...дали не си минала в хипо... Наистина е желателно да е до 3... но пък... какво казва ендото?

# 343
  • Варна
Още не съм ходила при ендокринолог пуснах изследването сама....май ще трябва да ходя обаче.

# 344
  • Русе
Здравейте,
отдавна на съм влизала в темата, но ето че пак се наложи. Ето накратко положението:
19 септември - аборт, спряло развитие на плода
01 декември - изследване TSH - 5,7. изписан еутирокс 75
20 януари - изследване TSH - 0,14. лекарката каза, че дозата остава същата
15 февруари - посещение в спешно отделение, пулс 140, който според тях е от високата доза
16 февруари - консулт с лекарката ми, която реши че проблема е за телефон, без да пита нищо каза намали дозата на 50
днес - отново имам висок пулс, около 100 и тряперя като невротичка
Просто вече незнам какво да правя, тия доктори са ужасни. Лекува ме в Русе д - р Славчева (уж била добра  #2gunfire )
Кажете какво да правя, просто не съм себе си вече. Има чувството че съм нревно билна, цялата треперя отвътре, чак движенията немога да си координирам. Дали това  има връзка с проклетата доза???
Ужас, и аз утре съм при Славчева на частен преглед. Ходих при Карабойкова, с направление, всичко ми е наред. Проблемите ми не били от щитовидната жлеза. Пусна ми само TSH и FT4, в норма са. Прегледа ме само с палпация. За това си взех час при Славчева заради ехогрфа и. И аз след аборт съм с учестен пулс понякога и екстарасистоли. Отслабнах за две седмици с 3 кг. С невъзстановен цикъл съм (50 дни от аборта), обща отпадналост и апатия. И на гинеколог ходих и там нищо..
Май ще търся специалист в някои близък град ендокринолог...
А кардиолога какво ти каза за високия пулс?

Кардиолога каза, че високия пулс се дължи на дозата. Ходих при д-р Савова, погледна "умно" като чу дозата и ми я намали на 25. Сега, да чукна на дърво, съм ок. Дано мъките ми свършат до тук. Оставам си с надеждата, че скоро ще забременея и няма пак да се случи онова лошото  Cry

Общи условия

Активация на акаунт