Болоня и Флоренция- може и още нещо...

• 44 570
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
Идете в Модена. По-близо е, транспорта не е скъп, а е много красиво. С полет на същия ден не бих рискувала да ходя до Верона. На нас например влака от Флоренция до Болоня ни закъсня с два часа. Добре, че си бяхме предвидили време, а и полета също закъсня 😂

# 256
Ние отидохме до Сан Марино😀 Влакът от Болоня на 7.34 пристига точно, за да хванеш автобуса в 9.25 за Сан Марино.
Прекрасно е, ще се върна, но с кола, да изръшкам и МОЛ-а😀

С тръгване от Сан Марино в 15.30 не рискуваш нищо, да не говорим, че късен полет на Уизз е с огромен шанс за закъснение.

# 257
Здравейте, има ли къде да се остави багаж на летище Болоня. Или някъде на гарата. Искаме да го оставим за да разгледаме града за няколко часа. Извинявам се ако е писано назад, но ни предстои след няколко часа и няма да мога да прегледам всичко

# 258
  • Milano
На сайта на летището пише, че услугата в момента не се извършва:

На Централна гара има KiPoint:

https://www.kibag.it/en/deposito-bagagli-bologna/deposito-kipoin … bologna-centrale/

# 259
  • София
Имаме направена резервация за едно студио ,което честно казано ми се струва на неудобно от към градски транспорт място (близо е до базиликата Свети Стефан) . Все още може да се анулира безплатно .
Какво по-точно ви притеснява за градския транспорт? Базиликата Свети Стефан е в центъра и е на пешеходно разстояние от почни всички забележителности. От жп гарата е на около половин час пеш не много бързо ходене.

# 260
  • Milano
Здравейте,
на 20.10 в петък ще бъдем в Сиена.

Има стачка тогава. Ако ще ползвате градски, железопътен транспорт имайте го предвид.

# 261
Купих билети от официалния сайт на Академията във Флоренция.
В имейла ми пише, че трябва да си ги взема от касата.
Къде се намира тя и много опашка ли има?
Взех отделно и един билет от сайт, там си имам QR код и е включен аудио гайд на няколко езика.
Пише че обиколката е 2часа.
Достатъчни ли са?
Тъй като трима човека ще влезем с билетите от официалния сайт и един човек ще е с другия билет.
Ще можем ли да се движим заедно вътре?

# 262
  • Milano
Отвън пред сградата има две опашки (бях  пускала снимка преди време), една за хора без билети и една за такива с билети.

За последната се влиза на часови слотове - през 15 мин, за когато сте закупили. Няма смисъл от ходене по-рано, охраната не те допуска.
В определеният час се пускат хората вътре да си вземат билетите от касите, след което се сканират и минаваш security проверка.

Аз бях закупила за Uffizi и Galleria dell'Accademia онлайн и при получаването ми ги принтираха всичките, така че в Галерията не съм минавала през касите.

Обиколката зависи от вашият интерес. На мен ми беше достатъчен 1 час.
Можеш да се движиш, с когото желаеш.

Обикновено при audioguide се сваля приложение на телефона и през него слушаш обясненията.
Въпреки, че конкретно за там не съм обърнала внимание как е.

# 263
Супер, много ти благодаря.

# 264
Здравейте, видях, че няколко пъти е споделяно и питано за таксита, но моя въпрос е, при среднощен полет до летището в Болоня (би трябвало да кацне в 1 сутринта местно време). Ще имаме ли възможност да вземем такси от летището или задължително трябва да го резервирам предварително? Предполагам, че като на всяко летище има чакащи коли, но ме притеснява късния час.

# 265
Здравейте,
на 20.10 в петък ще бъдем в Сиена.

Има стачка тогава. Ако ще ползвате градски, железопътен транспорт имайте го предвид.
Благодаря много, бях проверила и затова си запазихме рен а кар.
Съветите тук в групата са безценни 😊

# 266
Скрит текст:
Благодаря на всички, които са споделили своят опит в пътуването . Скоро идва и нашето 4 дневно пътуване до Болоня . От София сме с дневен полет на Ryanair . В
Здравейте, аз бях тази, която писа за студиата. Резервирах през booking, без изискване за paypal. Погледнете и там.
Около Болоня бих препоръчала Модена или Равена. И за двете има удобен транспорт.
Тези студия не бяха в booking (странно но факт) .На написания мейл с помоща на google translate вече седмица не ми отговарят  ...смятам за несериозно от тяхна страна и мисля повече да не се занимавам с тях . Решихме за последния ден да посетим Модена даже тази сутрин резервирах билетите за влака .  Благодаря Ви отново !

# 267
Скрит текст:
Благодаря на всички, които са споделили своят опит в пътуването . Скоро идва и нашето 4 дневно пътуване до Болоня . От София сме с дневен полет на Ryanair . В
Здравейте, аз бях тази, която писа за студиата. Резервирах през booking, без изискване за paypal. Погледнете и там.
Около Болоня бих препоръчала Модена или Равена. И за двете има удобен транспорт.
Тези студия не бяха в booking (странно но факт) .На написания мейл с помоща на google translate вече седмица не ми отговарят  ...смятам за несериозно от тяхна страна и мисля повече да не се занимавам с тях . Решихме за последния ден да посетим Модена даже тази сутрин резервирах билетите за влака .  Благодаря Ви отново !

студията на Via delle Lame
студиата на Via don Minzoni]
Избрах произволен период

Иначе наистина е странно и несериозно защо не отговарят на мейла Ви.

# 268
Извинявам се, но съм пропуснала.
Билети за автобус в Болоня от автобуса ли се купуват директно?

И разбира се, за наш късмет, от утре го дават да вали и в Болоня и Флоренция, и то 80-90%. Просто чудно.
Не знам как ще се разхождаме из Флоренция в дъжда.

# 269
  • София
Извинявам се, но съм пропуснала.
Билети за автобус в Болоня от автобуса ли се купуват директно?

И разбира се, за наш късмет, от утре го дават да вали и в Болоня и Флоренция, и то 80-90%. Просто чудно.
Не знам как ще се разхождаме из Флоренция в дъжда.

От табачитата си вземете билети, няколко. Може и от автобуса с карта /само да уточня, че моята на ПИБ -дебитна мастъркад не я прие изобщо, но за други на ПИБ може да няма проблем, казвам, че конкретно с моята не стана. Иначе за плащания не съм имала проблем в Болоня и Флоренция освен в транспорта/ или пускате монети в машинката и ви дава билетче, но е по-скъпо. Иначе що не си вземете дъждобрани? Тва, че ще вали мен не би ме спряло, ама съм луда Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт