Болоня и Флоренция- може и още нещо...

• 44 575
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
Благодаря много, с Итало сме.

# 241
Здравейте, може ли да ми препоръчате конкретна фирма за рента кар от летището в Пиза. Интересуваме конкретно да няма проблем при от блокирането на сумата от кредитната карта след връщането на колата

# 242
  • HH
Здравейте,

Изчетох темата назад, но не намерих нищо от това което ме интересува.

Първият ми въпрос е, има ли някой ходил за ден от Флоренция до Пиза. Интересуват ме влакове или автобуси, гледах някакви разписания, но всичко беше с прекачвания, което ми се стори странно, защото са доста близо. Та има ли някой пътувал от Флоренция до Пиза и бихте ли го препоръчали като разходка за ден.

Второто ми питане е свързано с музеите. Четох че след 09.11. цените са по-ниски, защото е извън сезона. Но във сайта, който беше даден напред, не се отрази това в цената. Чудя се дали да не рискувам и на място да се редим 🙄 ще пътуваме около 10 ноемрви.

Благодаря предварително

# 243
От Флоренция до Пиза има директни влакове, не съм ги броила колко на ден, но бих заложила на поне двайсет. Може и трийсет да са. Билетът струва 9-10 евро, пътят е един час (плюс-минус няколко минути). Ако ви интересува Кампо Санто с кулата (която всъщност е кампанилето на Дуомото), Дуомото, Баптистерия и музея, препоръчвам да идете с влака до Пиза Сан Росоре (някои от влаковете от Флоренция спират и там, т.е. нямате прекачване, но с повечето трябва да се прекачите на Пиза Чентрале). Можете да слезете и на Пиза Чентрале и да видите за автобус или да вървите през града, разбира се. Не е безкрайно далеч, просто от Пиза Сан Росоре е много по-близо. А можете и да комбинирате - на отиване да слезете примерно на Пиза Чентрале, да се разходите из града, да идете до Кампо Санто, и после да хванете влак към Флоренция от Пиза Сан Росоре (или, съответно, обратното). Абсолютно постижимо е за ден, из града няма много какво-що. Ако сте фенове на Кийт Харинг, близо до гарата има огромен негов стенопис. Tuttomondo се казва, можете да видите в Гугъл къде е точно, но е адски близо до Пиза Чентрале.

Относно цените на музеите - може и да го има за някои, но се съмнявам да важи за големите, където има постоянен приток от туристи цяла година. Признавам, че не знам, не съм чувала за подобно нещо (ноември категорично е bassa stagione, нисък сезон или както там се казва на български, но това по-скоро се отразява на цените на хотелите).

# 244
  • HH
Много благодаря за изчерпателният отговор ❤ определено ще го обсъдим и най-вероятно.

Предварително се извинявам, че не мога да скрия картинките.

Инфото за музеите го видях днес тук

# 245
Това е един от шано сайтовете, които препродават билети, избягвайте ги. Обаче!!! Сега погледнах на официалния сайт на флорентинските музеи и наистина дават цени за Уфици от 30 евро за октомври и 17 евро за ноември.

firenzemusei.    it (без интервалите), разгледайте там, има филтър по музеи, дати, дни от седмицата и прочее.

# 246
  • Milano
Да, Катя има подобно нещо и важи напр.за Уффици, Палаццо Питти и т.н. - от 10.11 до 20.12 и от 10.01 до 20.02. - наполовин цена.
Възползвах се и аз през февруари.

https://www.uffizi.it/pagine/prezzi-biglietti

В горният десен ъгъл можеш да сменяш езика.

Ето напр.за 10/11:

12 евро билет + 4 за резервация +1 евро (до 15.12, заради наводненията в Емилия-Романя) = 17 евро за възрастни.

За влаковете до Пиза да не си гледала случайно стрели?

Регионални влакове трябва да гледаш (regionali) , ето напр.пак за 10.11. - горе-долу на половин час:

Последна редакция: пт, 13 окт 2023, 22:06 от regina di cuori

# 247
Здравейте,
на 20.10 в петък ще бъдем в Сиена. Има ли сайт, от който могат да се купят билети само за Катедралата и има ли смисъл да се купуват по-рано, как са опашките по това време на годината

# 248
Здравейте,
на 20.10 в петък ще бъдем в Сиена. Има ли сайт, от който могат да се купят билети само за Катедралата и има ли смисъл да се купуват по-рано, как са опашките по това време на годината
Няма смисъл според мен. Ние бяхме юли и почакахме около десетина минути. 8 евро беше билетът.

# 249
И според мен няма смисъл - последно ходих миналата година един уикенд през октомври (вероятно 7-8 октомври е било), и също чаках не повече от десетина минути. Катедралата им е страшна красота.

# 250
Много благодаря

# 251
Благодаря на всички, които са споделили своят опит в пътуването . Скоро идва и нашето 4 дневно пътуване до Болоня . От София сме с дневен полет на Ryanair . Връщането е с късен полет на Wizzair . Имаме направена резервация за едно студио ,което честно казано ми се струва на неудобно от към градски транспорт място (близо е до базиликата Свети Стефан) . Все още може да се анулира безплатно .Някой по-напред беше писал за студиа  Stay in Bologna . Влязох им в сайта ( голяма битка беше- сайта е само на италиански ,който не е между трите езика които говоря).Както и да е пратих запитване ,евентуално чакам отговора им. Лично ме смущава плащането през paypal....скоро четох някъде за някаква измама  с подобно плащане и накрая няма място за настаняване . Някой да има опит с подобни резервации ?
    Имам и още един въпрос последния ден следва да напуснем по-рано (до 10 часа) а полета обратно е в 22:30 тоест почти целия ден е свободен .Мисля си за еднодневно пътуване до Верона или Парма ...(Флоренция нещо не ни се ходи вече сме били два пъти,но пък може да се остави за резервен вариант )  някой да помогне с избор или съвет за еднодневно прекарване около Болоня (влак ,автобус ...без кола сме) ??

# 252
Здравейте, почти на всеки час има влак до Верона. От гарата до центъра са някакви си петнайсетина минути пеша.

# 253
  • Варна
Флоренция - Пиза , както и между всички други точки има и автобуси въпреки че и ние предпочитаме влак , ние хванахме Флоренция - Генуа и сетне пеша мотайки се из Пиза и не пропускайки да пробваме   foccacine и cecina-фокачиното е ясно , две питки със сирене и шунка по средата обаче чечинята има много странен вкус.Отивам при готвача и с ръкокрачен англйско италиански се обясняваме ,че това се прави от смлян на брашно нахут,кисне се 24 часа във вода , сол на вкус и се пече във фурната в намаслена тавичка.Правела се само във ТОСКАНА около ПИЗА,страшно вкусно е,непременно ще се опитам да я направя тази палачинка от нахут по тоскански. За никъде не губя време да ровя в нета и се тормозя за билети - почти навсякъде става бързо и лесно Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 08:59 от peterky2002

# 254
Скрит текст:
Благодаря на всички, които са споделили своят опит в пътуването . Скоро идва и нашето 4 дневно пътуване до Болоня . От София сме с дневен полет на Ryanair . Връщането е с късен полет на Wizzair . Имаме направена резервация за едно студио ,което честно казано ми се струва на неудобно от към градски транспорт място (близо е до базиликата Свети Стефан) . Все още може да се анулира безплатно .
Някой по-напред беше писал за студиа  Stay in Bologna . Влязох им в сайта ( голяма битка беше- сайта е само на италиански ,който не е между трите езика които говоря).Както и да е пратих запитване ,евентуално чакам отговора им. Лично ме смущава плащането през paypal....скоро четох някъде за някаква измама  с подобно плащане и накрая няма място за настаняване . Някой да има опит с подобни резервации ?
    Имам и още един въпрос последния ден следва да напуснем по-рано (до 10 часа) а полета обратно е в 22:30 тоест почти целия ден е свободен .Мисля си за еднодневно пътуване до Верона или Парма ...(Флоренция нещо не ни се ходи вече сме били два пъти,но пък може да се остави за резервен вариант )  някой да помогне с избор или съвет за еднодневно прекарване около Болоня (влак ,автобус ...без кола сме) ??

Здравейте, аз бях тази, която писа за студиата. Резервирах през booking, без изискване за paypal. Погледнете и там.
Около Болоня бих препоръчала Модена или Равена. И за двете има удобен транспорт.

Общи условия

Активация на акаунт