Болоня и Флоренция- може и още нещо...

• 43 869
  • 750
  •   1
Отговори
# 735
И аз с един въпрос. Дали е постижимо следното: Полет в неделя и кацане в Пиза около 15ч, веднага придвижване с обществен транспорт до Флоренция. Два пълни дни във Флоренция - понеделник и вторник. В сряда сутринта пътуване до Сиена, разглеждане и от Сиена директно пътуване към Пиза. Разглеждане на Пиза, нощувка и сутринта рано полет до БГ. 
Или е много натоварено и да се спра само на Пиза и Флоренция?
За моето темпо е ок, но с всичките условности, че това са градове, за които си заслужава да се посвети много повече време, без Пиза.

# 736
Т.е. сутринта пътувате Флоренция - Сиена, разглеждате Сиена, пътувате Сиена - Пиза, разглеждате Пиза и спите там, и правите Сиена и Пиза за един ден със старт от Флоренция? За постижимо физически е постижимо, но според мен нищо няма да видите, и ще се убиете от препускане. Освен ако не е да тръгнете в 6 сутринта от Флоренция, ама тогава какво ще правите по тъмно сутринта в Сиена? После имайте предвид, че пътят ви Сиена - Пиза е около два часа, и може да пристигнете късно за Кампо Санто с кулата и прочее. Не знам, освен ако няма пропусната една нощувка някъде, ми се вижда екстремно. По-скоро тръгнете сутринта от Флоренция в нормално време, разгледайте спокойно Сиена, и привечер тръгвайте за Пиза. Спите там и летите на другата сутрин, а някой път като издебнете евтини билети, може да направите едни три дни Пиза, Лука и Чинкуе терре (ако не сте ходили).

# 737
  • Най-накрая на безкрая
Благодаря за отговорите. Ако остане този вариант, вероятно ще пропуснем разглеждането на Пиза.
Другият ми вариант е да летим до Болоня, оттам до Флоренция и Сиена, като ще има достатъчно време.
Единственото, което ме притеснява е, че полетът Болоня - София е много рано - в 6.45ч сутринта и не знам как бихме успели да се придвижим до летището. Предполагам, че ще трябва с такси, но някой знае ли как е положението с такситата в Болоня - мога ли да поръчам предварително, какви са ориентировъчно цените и дали е надеждно?

# 738
Моите планове са едни ден Болоня ,два Флоренция от там Сиена за през деня и за другия ден от Флоренция към Болоня за обеден полет .
Ама вече и аз се чудя дали да не оставя на Флоренция трите дни ?

# 739
Благодаря за отговорите. Ако остане този вариант, вероятно ще пропуснем разглеждането на Пиза.
Другият ми вариант е да летим до Болоня, оттам до Флоренция и Сиена, като ще има достатъчно време.
Единственото, което ме притеснява е, че полетът Болоня - София е много рано - в 6.45ч сутринта и не знам как бихме успели да се придвижим до летището. Предполагам, че ще трябва с такси, но някой знае ли как е положението с такситата в Болоня - мога ли да поръчам предварително, какви са ориентировъчно цените и дали е надеждно?

Таксита предварително не сме поръчвали, но идват до 5 мин обикновено. Повече от надеждни са Simple Smile  Цената- зависи къде ви е хотела, но от центъра до летището-  максимум 20 евро.

# 740
  • София
Ние не можахме да дочакаме такси от Болоня до летището. От хотела не можаха  и на хората преди нас да намерят, опашката на гарата за таксита беше огромна и влака хванахме накрая. Полетът беше по-късен от вашия, обаче. Предполагам, че толкова рано не би трябвало да има проблеми.

# 741
Имало е някакво събитие,или ?
Повтарям се за N-ти път, но от години ходим в Болоня поне веднъж месечно  ,никога  не сме имали проблем с поръчване на такси.
 Чакали сме много на  опашка за такси на летището, но от хотела до летището- никога  не е било проблем.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 22:18 от Mirella27

# 742
  • София
Не е имало събитие. Един вторник през юни беше. Simple Smile

# 743
Simple Smile   Нацелили сте такъв момент, значи..  Погледнах сега ,  в нета ми излиза инфо,че може  да се поръча такси предварително.
 Аз лично не съм поръчвала, викат ми го всеки път от рецепцията на хотела и ми дават бележка с номера.
 Може да хвърлите едно око тук
https://www.bologna-guide.com/taxi-bologna/

# 744
Записвам се в темичката с купени билети за началото на март! Simple Smile Планът е:
Ден 1: кацане в Болоня следобед, настаняване и  разглеждане
Ден 2: Венеция (с влак мисля) за да хванем карнавала, разходка, евентуално и Бурано, прибиране в Болоня
Ден 3: Част от групата иска във Флоренция, другата в Модена и Маранело
Ден 4: Свободно време в Болоня и късен вечерен полет обратно към София
Приемам съвети за Модена и Маранело, тъй като ще разчитаме на градски транспорт само..
П.С. Чела съм хубави неща и ми се ще да видим и Падуа и Тревизо (първото тирамису), но множко ще дойде за толкова кратко време мисля.. Иначе пътят и крачките (15к+ на ден) не ни плашат Simple Smile

# 745
Записвам се в темичката с купени билети за началото на март! Simple Smile Планът е:
Ден 1: кацане в Болоня следобед, настаняване и  разглеждане
Ден 2: Венеция (с влак мисля) за да хванем карнавала, разходка, евентуално и Бурано, прибиране в Болоня
Приемам съвети за Модена и Маранело, тъй като ще разчитаме на градски транспорт само..

Флоренция не е за един ден,по-добре в Модена. Ако няма да влизате никъде във Флоренция,може би става,но моят съвет е да я оставите за друго пътуване. Тя за мен си остава най-хубавите град в Италия,а съм посетила доста.

# 746
  • София
Ден 1: кацане в Болоня следобед, настаняване и  разглеждане
П.С. Чела съм хубави неща и ми се ще да видим и Падуа и Тревизо (първото тирамису), но множко ще дойде за толкова кратко време мисля.. Иначе пътят и крачките (15к+ на ден) не ни плашат Simple Smile

Това е невероятно препускане във всички посоки на Италия с начална точка Болоня. Нямам представа колко време пътува влака Болоня-Венеция, но по време на карнавала Венеция е буквално претъпкана, дори не можеш да се движиш нормално по улиците, повечето от които са доста тесни. Вървиш натам, накъде върви туристическия поток, а града е толкова красив и има доста забележителности, че буквално нищо няма да видите в лудницата.
Флоренция е още по-богата на забележителности, че в един ден не знам какво може да се види и как да се приоритизира.
Струва ми се, че ако изпълните програмата си вечер ще бъдете смазани от обикаляне. Моето скромно мнение е, че в Италия не се препуска, ако искате да усетите атмосферата. Болоня самостоятелно разгледана си изисква два дни спокойно, ако се разходите и до манастира извън града. Вече около Болоня кои градове ще разгледате е ваш избор, но дори с влак отнема време.

# 747
Осъзнавам, че е много препускане, но Венеция ни е задължителна в списъка - заради карнавала и преди да е потънала.. Simple Smile) Час и нещо е влакът, правили сме дейли трипчета от Милано до Комо/Лугано, както и от Бари до Алберобело/Матера, така че все си мисля, че ще се справим.
За Флоренция и аз съм съгласна, че има много какво да се види (била съм там с 2 нощувки и посетихме само Уфици и Галерията с Давид и сетивата ни бяха пренаситени), ще се опитам да разубедя компанията и да оставим за друг път.

# 748
Ние миналата година бяхме във Флоренция точно по време на карнавала във Венеция и беше прекрасно. Толкова празна и спокойна Флоренция никога не съм виждала. Явно всички са предпочели карнавала. Simple Smile 
 Иначе времето никога не е достатъчно за който и да е  град в Италия.  Колкото- толкова. Ще се върнете пак . Simple Smile

# 749
Миналата година бяхме за ден във Венеция и за ден във Флоренция,на 14 и 15ти февруари, ден след карнавала,  спахме в Болоня, до Флоренция с влак, а до Венеция с автобус. Много беше хубаво. Да, трябва да се видят за повече време, но и за толкова беше прекрасно.
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт